HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2023 Salı - 12:45

Sürpriz ziyaretin detayları… Özkoç, cepten iki isim çıkardı!

CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni başkanını seçeceği kongre öncesinde Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında il başkanının belirlenmesi konusunda gerçekleştirilen görüşmenin detayları netleşti.  

Sürpriz ziyaretin detayları… Özkoç, cepten iki isim çıkardı!

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de ilçe kongrelerinin ardından il başkanlarının belirlenmesi için sandıklar kurulacak.

Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise mevcut başkan Şenol Aslanoğlu, Konak eski ilçe başkanları Mehmet Şakir Başak ile Aytekin Tunus kongrede aday olduklarını duyurmuştu.

SOYER DE AÇIKLAMAYA KATILMIŞTI
Süreç içerisinde Başkan Aslanoğlu, seçim kazanan ilçe başkanları ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiş ve bu ziyaretler adaylık yoklaması olarak değerlendirilmişti. Genel merkez ziyaretleri sonrası Aslanoğlu yeni seçilen ilçe başkanların büyük bölümü ile başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının  katılımı ile adaylığını ilan etmişti.

ASLANOĞLU’NA ŞERH!
İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kongrede adaylığını engellemek isteyen isimler ise genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel’e Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç da katılmıştı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu’nun ise aday belirleme noktasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i işaret ettiği aktarılmıştı.

SOYER-ÖZKOÇ TOPLANTISININ DETAYLARI… SINDIR VEYA KARAMUSTAFAOĞLU ÖNERİSİ
Kongreye 11 gün kala ise sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Özkoç’un adaylık konusu ile ilgili olarak İzmir’e geldiği ve Başkan Soyer ile adayın belirlenmesi konusunda toplantı yaptığı kulislere yansımıştı. Yapılan toplantının ise detayları netleşti.

Özkoç’un toplantıda Soyer’e, Başkan Aslanoğlu’nun kooperatif tartışması üzerinden süreç içerisinde yıprandığını ve kamuoyunda tartışmalı hale geldiğini belirttiği ve aday gösterilmemesi konusunda fikrini söylediği aktarıldı. Özkoç’un il başkanlığı için eski milletvekili Kamil Okyay Sındır ile CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nu önerdiği bildirildi.

SOYER’DEN ‘UYUM’ MESAJI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise görüşmede ilçe kongrelerinde uzlaşı sağlandığını ve sürecin kavgasız geçtiğinin altını çizdiği aktarıldı. Soyer’in ayrıca yerel seçime odaklanılması gerektiğini belirterek örgütün Aslanoğlu’nu tanıdığını ve Aslanoğlu'nun ilçe başkanlarının büyük bölümünün desteğini aldığını ve ilçe belediye başkanları ile sorunun bulunmadığını aktardığı öğrenildi.

 
İzmir Fuarı'nda unutulmaz gece
 
CHP'li Özgür Özel'den adaylık açıklaması
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 6 Eylül 2023 Çarşamba 08:49

Siyasi aktörler değişmeden Partinin işi çok zor...

Yorumu oyla      3      3  
partili 6 Eylül 2023 Çarşamba 08:44

s.z dalgamı geciyorsnuz..izmirikayetmek içinmi bu kadar calişılır

Yorumu oyla      2      3  
yavuz yüksel 6 Eylül 2023 Çarşamba 08:43

Örgüt değil belediy başkanları Aslanoğlu'nu tanıyorlar.Aslanoğlu İzmir'de CHP'nin yumşak karnıdırr.Sayın Soyer'in acaba Aslanoğlu ısrarı nedendir dersiniz.Kendisi ile girilecek seçim bile riskliyken Aslanoğlunda ısrar anlaşılmış değil.İlçe belediye başknları böyle davranmaya devam ettiği takdirde izmir'de TİP ve Yeşl Sol partinin iyi oy alacağına bahse girerrim

Yorumu oyla      3      3  
İzmir 6 Eylül 2023 Çarşamba 00:29

Karabağlar da ve diğer ilçelere müdahale min adı uzlaşma mi oldu tehtitleri dilekceleri sümen altı ediniz bumu

Yorumu oyla      3      3  
ümit kaya 5 Eylül 2023 Salı 23:50

herşeyden once ılce kongrelerı chp yakısmadı dayatma lısteler bırcok gercek patılının kabul etmedıgı bır durum aslanoglu atamayla geldı genel kurul yapmadı kımsede ıtıraz etmedı partı zarar gormesın dıye hakkında bırcok olumsuzluklar var dedıgım gıbı zaten ılce kongrelerı aslanoglunun ıl baskanlıgı gıbı sadece sahsı fıkrım degıl genelde kabul gormedı ve bu ne pıskınlıktır sayın soyer sankı kendı yerı garantıymıs yada aslanoglu garantılıyecekmıs gıbı destek verıyor bu kafayla gıdılırse ızmırde elden gıdecek ahbap cavus ılıskılerı ve etnık kokencılıge son verılmelı

Yorumu oyla      6      3  
öner 5 Eylül 2023 Salı 20:56

yeter be soyer sende il başkanı da gitmeli ve aciiii sinan bey ede yakışır örgüt bi kendine gelir kamil beyde biraz dinlensin

Yorumu oyla      10      4  
Edinburgh 5 Eylül 2023 Salı 20:52

Umarim Şenol Aslanoglu gibi kendini beğenmiş kibirli biri o koltuğa oturmaz 2 fotoğraf çekilip gülücük sacmayla samimi olunmuyor, hiç de çalışkan naif biri değil. Mybach den insin önce sonra para yok nasil asfalt atalim desin. Egoist. Kamil hoca hem tecrube hemde izmirde yerel süreci iyi bilen hafıza. İlla birileri destekliyor diye yerel seçimi senol Bey yüzünden kaybetmeyi göze alsınlar. %62 pankartları astirsin güya belirttigi olmayan parayla

Yorumu oyla      10      3  
Izmirli 5 Eylül 2023 Salı 17:32

Bu ülkede demokrasi ve siyâset anlayışı harika,bu nasıl örgüt çalışması,genel seçimlerde Izmır'den yüz yetmiş milletvekili aday adayı olmak için müracaat etti bunların içinden üç beş tane torpilli adamları milletvekili oldu geri kalanlar CHP oylarını verdi mi? Asla vermediler insanı yok saymak onur kırıcıdır işte yine iş güzarlar güzergah belirliyor ama izmir Varyant yokuşundan hızla düşecektir oylar...

Yorumu oyla      8      3  
Konak 5 Eylül 2023 Salı 17:32

CHP izmir ancak dürüs, sözüne güvenilir, senelerce CHP de çalışmış, belediye başkanlığı yapmış, kariyer sahibi Prof. Kamil Okyay Sındır gibi bir kişi tarafından İzmirde tekrar güç kazanabilir. Diğil il başkanlığını, İzmir BB için bile en uygun aday olur.

Yorumu oyla      9      5  
Gaziemir 5 Eylül 2023 Salı 17:26

Gaziemir bel.başkanı Halil Arda yı ikna edin! alın size il başkanı...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon mesajı: Derhal telafi zammı yapılmalı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ...
Öğretmenler de telefon kullanmayacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama ...
AK Partili İnan’dan CHP’li başkanlara mektup: Sorun varsa takip edelim!
İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarına mektup yazdığını belirten AK Parti ...
 
Çıray-Özlale gerilimi sürüyor: Onu muhatap almıyorum!
İYİ Parti İzmir geçmiş dönem Milletvekili Aytun Çıray, “O masada konuşulanları ...
En acı çalışma... Asel bebek balçıkta aranıyor!
Aksaray'da önceki gün sel suları ile sürüklenen otomobilde annesi Hayriye ...
Kabine toplantısı başladı: Masada neler var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinin ardından Kabine ...
 
'Türkiye, 12 Eylül döneminde yapılan anayasadan kurtulmalı'
Türkiye'nin 12 Eylül döneminde yapılan anayasadan kurtulması gerektiğini ...
'Kazandığımız belediyelere yenilerini ekleyeceğiz'
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı ...
AK Partili vekil açıkladı… İzmir genç intiharlarında ve uyuşturucuda birinci sırada!
İzmir’in genç intiharlar ve uyuşturucu kullanımında birinci sırada olduğunu ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva