HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2015 Cumartesi - 14:50

Süleyman Demirel’e doğduğu köyde veda…

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de son yolculuğuna uğurlandı.

Süleyman Demirel’e doğduğu köyde veda…

Sabahın erken saatlerinden itibaren cenaze namazının kılınacağı, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusunda Kur'an-ı Kerim okundu. Cenaze namazına katılmak için İslamköy'e gelen vatandaşlar, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi, camide ibadet etti. Naaşı Şehriban Hatun Camii'ne getirilen Demirel için helallik alındı. Cenaze namazını Eski Diyanet İşleri Başkanı Nuri Yılmaz kıldırdı.
 
Cenaze namazından sonra Demirel'in naaşı, Çalcatepe'deki anıt mezara getirildi. Demirel'in defnedileceği alana gül yaprakları döküldü. Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi.
 
9.'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de toprağa verildi.
 
BİNLERCE KİŞİ GELDİ
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'deki cenaze törenine katılmak için Türkiye'nin dört yanından binlerce kişi geldi.
 
Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in öğle namazını müteakip gerçekleşecek cenaze töreni için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy'e gelmeye başladı. Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy'de Demirel'in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbeti devam ediyor. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi'ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy'e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.
 
SİYASİLERDEN ÇELENKLER
Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenkleri ise Demirel'in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.
 
Törene katılmak için gelenlerin ilk ziyaret ettiği yer, Süleyman Demirel'in siyasi hayatının tüm izlerinin sergilendiği ve adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi oldu. Müze girişinde ziyaretçileri selamlayan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Demirel'in balmumu heykeli, günü ölümsüzleştirmek isteyenlerin fotoğraf çektirdikleri nokta oldu. Külliyede yer alan cami ve müze girişlerinde anı defteri açılırken, yıllarca siyasi arenada Demirel'i desteklemek için yapılan atkılar, bu kez 'Seni Unutmayacağız' yazısıyla törende ortaya çıktı. 10 liraya satılan atkılar, 'Baba Süleyman Demirel' yazılı fotoğraflar törene katılanların boyunlarına, ceketlerine asıldı.
 
Demirel'in fötr şapkasını almayı başaranlardan kendisini onun 'manevi kızı' gibi görenlere, yanında koruma olarak çalışanlara ve hatta Anadolu kulüplerinin eski amigolarına kadar çok saylıda kişi, Demirel'e son görevini yapmak için İslamköy'deydi. İzmir'den Harran'a kadar sabah saatleri itibariyle binlerce kişi İslamköy'e ulaşırken, Demirel için Bilecik'ten toprak getirenler de olduğu görüldü.
 
ISPARTA'DA İLK TÖREN ÜNİVERSİTEDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için memleketindeki ilk tören, adını taşıyan üniversitede gerçekleştirildi.
 
Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri araçla Süleyman Demirel Havalimanı'ndan kortej eşliğinde 1992 yılında kurulan ve adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesine getirildi.
 
Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar, Demirel'in cenazesini güller ve karanfillerle karşıladı.
 
En son 4 yıl önce akademik tören için geldiği üniversiteye bu kez naaşı gelen Demirel için bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
 
Üniversite yerleşkesindeki tüm bilbordlarda, üzerinde "Şükran ve saygıyla yadediyoruz" yazılı Süleyman Demirel'in siyah beyaz fotoğrafı yer aldı. Cenazesini güller ve karanfillerle karşıladı.
 
ANIT MEZARA DEFNEDİLECEK
Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesinin, Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy köyündeki anıt mezar olarak tahsis edilen yere defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, Demirel'in cenazesi, İçişleri Bakanlığının yazısı ve ilgili kanuna göre, 20 M-1-a pafta, 58 ada içindeki anıt mezar olarak tahsis edilen taşınmaza defnedilecek.
 
Demirel'in cenazesinin, anıt mezara defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 18 Haziran'da alındı.
 
YOLLARA GÜL YAPRAKLARI VE GÜL SUYU DÖKÜLDÜ
9. Cumhurbaşkanı Demirel'in naaşını, kardeşi Şevket Demirel'e ait Göltaş Çimento Fabrikası işçileri ile üniversiteden kent merkezine kadar yolda bekleyen vatandaşlar selamladı.
 
Demirel'in naaşı, kalabalık konvoy eşliğinde yollarına gül yaprakları ile gül suyu dökülen Isparta kent merkezinden geçirildi. Bazı binalara Demirel'in fotoğrafı ile üzerinde "Başımız sağolsun", "Kalbimizdesin" yazılı dövizler asıldı.
 
Kaymakkapı Meydanı'nda bekleyen vatandaşlar da Demirel'in Türk bayrağına sarılı tabutuna gül yaprakları serpti. Duygulu anlar yaşayan bazı vatandaşlar, dua etti.
 
Demirel'in naaşı daha sonra konvoy eşliğinde memleketi Atabey ilçesine bağlı İslamköy'e götürüldü.

 
Koraman ve Boro'nun isimleri sokaklarda yaşayacak
 
CHP’de Serter’den kadınlara güllü teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin’den flaş Bahçeli mesajı: Millete havale ediyoruz!
CHP Genel Sekreteri, “Sayın Bahçeli kendisinin kabul etmeyeceğini ifade ...
MHP'den Kaf-Kaf'a kutlama mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş Pınar ...
Devletin bilinmeyen gerçeği ortaya çıktı: 9.büro da…
Devletin kamuoyunda bilinmeyen bir geleneğine göre, görevden ayrılan cumhurbaşkanları ...
 
Ve Nükhet Hotar resmen İzmir Milletvekili
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Türkiye Büyük ...
HDP’nin İzmir mitingine Syriza soruşturması!
HDP'nin seçim öncesi geçen 23 Mayıs'taki İzmir mitinginde, Yunanistan'ın ...
Şok: Ertuğrul Günay hakkında ‘ihale’ soruşturması
Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik eski bakan Günay hakkında hazırlanan bir ...
 
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na yanıt, erken seçime tarih!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MHP ...
Erdoğan’ın 24 Haziran planı: Görevi hemen…
Milletvekillerinin salı günü yapılacak yemin töreni, koalisyon sürecinin ...
Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na sitem: Beni işin içine…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde koalisyon konusuna girdiği için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva