HABERLER>EKONOMİ
4 Eylül 2012 Salı - 12:11

SSB Projesi’ne Projesi’ne başkanlar da hayran kaldı!

Ege ekonomisinin önder isimleri, Ege-Koop Proje Merkezi’nin ürünü olan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni ele aldı. Her ay bir araya gelerek, güncel gelişmeleri değerlendiren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanlar Kurulu, bu ayki toplantısında Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ağırlayarak, Sağlık Serbest Bölgesi ve gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı.

SSB Projesi’ne Projesi’ne başkanlar da hayran kaldı!

İZMİR - Egeli Başkanlara yaklaşık 45 dakika süren ayrıntılı bir sunum yapan Aslan, proje için gerekli olan Bakanlar Kurulu’na başvurunun yapıldığını açıkladı. Aslan, "Biz projeyi hazırlayıp kamuoyu ile paylaştık. STK’lardan siyasilere, işadamlarından sokaktaki vatandaşa kadar her İzmirli benimsedi, sahiplendi. En başından itibaren projeye desteğini esirgemeyen, tüm bürokrasiyi harekete geçiren, bu konuda çalışmalar yaptıran Sayın Valimiz de gerekli başvuruyu Bakanlar Kurulu’na yaptı. Artık karar mercii hükümet. Bakanlar Kurulu, bu projeye en uygun kent olan İzmir’e bu şansı tanımalı.” dedi.

Toplantıda Aslan’ı bu girişiminden dolayı kutlayan Ege iş dünyasının önde gelen isimleri ise, projeye övgüler yağdırdı. Güçbirliği Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, “Türkiye’de sağlık ile ilgili bir merkez kurulacaksa İzmir’den daha güzel bir yer olamaz. İzmir’e büyük bir hamle yaptırmak yolunda büyük bir fırsattır” derken, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şıtkı Şükürer, “ Proje müthiş söylenebilecek tek kelime yok bize sadece destek vermek görevi düşer” ifadelerini kullandı.
 
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanlar Kurulu’nun Eylül ayı toplantısında Ege-Koop Proje Merkezi’nin ülke çapında yankı uyandıran mega projesi İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ele alındı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen’in başkanlık ettiği toplantıda konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin tüm Türkiye için büyük bir proje olduğunu söyledi. Dünya’daki tüm büyük projelerin, olayların hatta devrimlerin ilk ve en önemli aşamasının düşünce safhası ve projelendirme aşaması olduğuna vurgu yapan Aslan, sonraki evrelerin ise fizibilite çalışmalarını genişletmek, üretim ve uygulama safhasına geçmek olduğunu dile getirdi.

NEDEN EGE-KOOP PROJE MERKEZİ?
Ege-Koop Proje Merkezi’nin İzmir’i dünya kenti yapmak hedefiyle yola çıktığını ve en az 2050 yılını öngören projeler hazırladığını anlatan Aslan, “ Merkezin hedefi; ulaşımdan ekonomiye, turizmden sanayi alt yapısına, kentsel dönüşümden tarımsal kalkınmaya, eğitimden sağlığa İzmir ve bölgenin hızlı gelişip kalkınmasını, markalaşmasını sağlayacak rasyonel ve gerçekçi projeler üretmek.” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN DEV BİR PROJE…”
Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin de bu kapsamda hazırlandığını belirten Aslan, “ Dünya’daki tek örneği Dubai’de olan bu proje için Avrupa’nın göbeğinde en uygun kent İzmir’dir. Coğrafi konumu, termal kaynakları, sağlık alanındaki altyapısı, eğitimli insan profili ile İzmir proje için çok büyük artılara sahip. Ege-Koop olarak biz fikirsel bir çalışmaya imza attık. Bizim bu projeden herhangi bir beklentimiz sözkonusu değil. Tek hedefimiz ve amacımız var o da; İzmir’i geliştirmek, dünyanın önde gelen kentlerinden biri haline getirmek.” dedi.

“ARTIK TOP HÜKÜMETTE…”
Proje ile yıllık 400 milyar avro sağlık harcaması olan Avrupa’nın en az yüzde 10’unluk kaynağını elde edebilmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Aslan, “ İzmir de bunun yüzde 25’ine talip olsa inanın ihya olur. Yılda 4 milyar Avro ile İzmir dünya kenti olur. İzmir’in şu anda neye ihtiyacı var denecek olsa cevap kesinlikle proje olacaktır. İzmir’in atılım yapmaya ihtiyacı var. Turizm pastasından pay almak için, sağlık merkezi haline gelebilmek için, ulaşım problemlerini gidermek, tarımda, sanayi de ivme kazanmak için proje üretmeliyiz. Zaten Proje Merkezi’miz de bu kapsam da oluştu.” ifadelerini kullandı.

“VALİMİZ SAYIN CAHİT KIRAÇ’IN EMEĞİ BÜYÜK…”
Ege-Koop Genel Başkanı, projenin geldiği noktayı da ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Proje için gerekli Bakanlar Kurulu başvurusunun İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından yapıldığını açıklayan Aslan, “ Sağlık Serbest Bölgesi konusunda ülkemizde yasal mevzuat sorunu yok. Zaten hükümetin 2011 yılının Aralık ayında çıkarmış olduğu bir kanun var. Dolayısıyla sözkonusu olan projenin yapılacağı kent ya da kentlere karar vermek. 3.5 ay önce açıkladığımız proje dolayısıyla 40’a yakın görüşme yaptım. Bunlardan dördü hükümet kanadındandı. Sağlık Bakanı’ndan Kalkınma Bakanı’na hatta Sayın Başbakan’a kadar yaklaşık son derece olumluydu. Ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da beğenisini ve desteğini ifade etti. Gelinen noktada biz üzerimize düşeni yaptık, İzmirliler destek verdi, Sayın Valimiz de sağolsunlar projeyi Ankara’nın onayına sundu. Özellikle Valimiz Sayın Cahit Kıraç’ın emeği çok büyük. Başından beri son derece titiz davrandı, çalışmalar yaptırdı, bürokrasiyi harekete geçirdi. Şimdi top hükümette. Teması sağlık olan EXPO adaylığı yolunda da büyük bir fırsat yaratacak olan bu proje İzmir’e kazandırılmalıdır. Umuyorum ki yılsonuna kadar müjdeli bir haber alabileceğiz hükümetten.” şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI?
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın 45 dakikalık ayrıntılı bir sunum yaptığı toplantıya İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halit Kaya, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Özden Çokdeğer, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili Sabri Ünlütürk, EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Uğur Barkan, BASİFED Danışma Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk ve Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu katıldı.
 
KİM NE DEDİ?
Kemal Zorlu / Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı: “Öncelikle Ege-Koop’u bu müthiş girişiminden dolayı kutluyorum. Gerçekten taktire şayan bir iş yapıyor Ege-Koop ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni hayati derecede önemsiyorum. Bu projenin sadece İzmir’e değil ülkeye önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Havasından suyuna, insanından imkanlarına kadar her açıdan eğer Türkiye’de bir sağlık merkezi olacaksa bu kesinlikle İzmir’de olmalıdır. Ve yıllardır konuşageldiğimiz ‘İzmir nasıl ayağa kalkar’ sorusuna da en büyük yanıttır bu proje. Sağlık Serbest Bölgesi Projesi, İzmir’e büyük bir hamle yaptıracaktır.”
Sıtkı Şükürer / BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı: “Bir defa proje gerçekten müthiş. Kazanımları şüphesiz ki çok büyük olur. Ancak acaba çıkacak maliyet hükümetin görüşünü nasıl etkiler? Bunun dışında bu projeye desteğim tamdır.”
Mustafa Türkmenoğlu / Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı: “Projeyi beğenmemek mümkün değil. Yalnız EXPO için ayrılan ve burada da sağlık yatırımları yapılması amaçlanan bölge ile Serbest Bölge için düşünülen Yarımada bölgesi alacakları teşviklerle birbirine rakip mi olur yoksa birbirini tamamlar mı? Bunu da düşünmek gerekir.”
Mehmet Tiryaki / İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı: “Bugüne kadar modern ve çağdaş kentsel dönüşüm projeleri ile rüştünü ispat etmiş, bundan sonra daha da önemli hale gelecek olan kentsel dönüşüm uygulamalarında da söz sahibi olacak olan, son derece başarılı bir kuruluşun, Ege-Koop’un kendi alanı olmamasına rağmen böyle bir proje üretmiş olmasını taktirle karşılıyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BÖYLE BİR SERBEST BÖLGE UYGULAMASINA EGER KARAR VERİLECEKSE 4 Eylül 2012 Salı 15:05

ŞAYET İZMİRDE YAPILACAKSA EN UYGUN YER GAZİEMİRDEKİ SERBEST BÖLGENİN İÇİ veya ONUN DEVAMI YERLER OLABİLİR Kesinlikle Kesinlikle YARIM ADA VE CİVARINDAKİ SAHİLE KIYISI OLAN İLÇELERDE YAPILANMASI DÜŞÜNÜLMEMELİDİR. Netice itibarı ile ÜRETİME DÖNÜK YANI AGIRLIKLI DEMEK TİR Bu da atık madde demektir.Kimyasal atıklar demektir. BUDA İZMİRİN EN BAŞTA KORUMAMIZ GEREKEN DOĞ AL GÜZELLİGİNİ, ORGANİK SEBZE ve MEYVE ÜRETİMİNİ,TABİ AT GÜZELLİKLERİNİ.TARİHİ ve KÜLTÜR VARLIKLARINI RİSKE ATMAK DEMEKTİR. DİKKAT..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKONFED’le TÜSİAD arasında ‘vesayet’ kavgası!
TÜRKONFED eski Başkanı Çenesiz “Kimsenin arka bahçesi olmayız” diyerek ...
Teknik direktörlere vergi sürprizi
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in ‘asgari ücretten’ gösterilmesine ...
'Türk-Yunan ilişkilerinde dönüm noktası İEF’dir'
Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini kaydeden ...
 
İzmir 15 bin yolcuyu ağarlayacak
İzmir Alsancak Limanı'na yanaşacak Costa Mediterranea, Costa Favolosa, ...
Dünyaya meyve suyu içiren Türk: Dimes
Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Tokat'ta bir ...
EİB ihracatında sert düşüş: 8 ayda 7.5 milyar $
Türkiye’nin ihracatı 2012 yılı Ağustos ayında yüzde 4.6’lık düşüş yaşarken, ...
 
Enflasyon ‘arttı’ ama inişe geçti
Enflasyon Ağustos'ta TÜFE'de yüzde 0.56, ÜFE'de yüzde 0.26 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 8.88'e geriledi.
Evini satanlara amansız vergi takibi
Gazete ve internet ilanlarından veri tabanı oluşturan Maliye, mahalle ...
Ege'de balıkçılar umduğunu bulamadı
İzmir'de av sezonunun ilk günlerinde denize açılan balıkçılar, az miktarda balıkla kıyaya döndü.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva