HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2020 Perşembe - 20:36

Soyer: TV kanalları İzmir Büyükşehir'i yok saydı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde Büyükşehir yok sayıldı. İtfaiyecimizle röportaj bile yapmaktan kaçındılar. Oysa ki biz ‘bir kira bir yuva’ kampanyasıyla 48 saatte 21 milyon TL kira yardımı, ‘halkın bakkalı’ kampanyasıyla 17 milyon TL topladık” açıklamasında bulundu.

Soyer: TV kanalları İzmir Büyükşehir i yok saydı!

İzmir’de 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yürütülen destek ve yardım faaliyetlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na anlattı.

Soyer, “Arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde Büyükşehir yok sayıldı. İtfaiyecimizle röportaj bile yapmaktan kaçındılar. Oysa ki biz ‘bir kira bir yuva’ kampanyasıyla 48 saatte 21 milyon TL kira yardımı, ‘halkın bakkalı’ kampanyasıyla 17 milyon TL topladık. Ankara’dan valiliğe gönderilen miktar ise 24 milyon lira” ifadelerini kullandı.

Soyer’in, Atilla Güner’le Akşam Postası’na yaptığı açıklamalar şöyle:

'TV KANALLARI İZMİR BÜYÜKŞEHİR’İ YOK SAYDI'
“Büyükşehir, arama kurtarma çalışmalarında ve yardım faaliyetlerinde medya tarafından yok sayıldı. Televizyon kanallarında her şehirden gelen itfaiyesi ile ilgili röportaj yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni görmedik. Sanki Büyükşehir başka şeylerle meşgulmüş gibi, sanki o büyük kurumsal yapı başka bir derdi varmış gibi, sanki hiç alanda yokmuş gibi. Ne Büyükşehir’in çadırı göründü ne de itfaiyesi.

'1999 YILINDAN ÖNCE RUHSAT ALAN TÜM YAPILARI İNCELEYECEĞİZ'
1999 yılından önce ruhsat almış tüm yapıları inceleyeceğiz. Yıkılan binaların tamamının ruhsatlarını inceledik ve 1992-1997 arasında ruhsat alınmış. Büyük Kocaeli depremi sonrasında yapılan deprem mevzuatından önce. O günkü inşaat teknolojileri kullanılmış yani. Hazır beton kullanımı çok az o nedenle kullanılan betonda deniz kumuna rastlayabiliyorsunuz. Yapı deformasyonları yapılmış çünkü vatandaşlarda deprem hassasiyeti, depremin yaratabileceği felaketlerle ilgili bilinç ve farkındalık zayıf. Kolonu kesmişler spor salonu yapmışlar, market, otopark yapmışlar. 1999’dan önce ruhsat almış tüm binaları özellikle zeminde ticarethane olan binaları inceleyeceğiz ve her birine deprem güvenlik karnesi oluşturacağız. Meslek odalarıyla görüştük beraber yapacağız. Yapı kontrol l laboratuvarı kuracağız.

'48 SAAT İÇİNDE 21 MİLYON 174 BİN LİRA'
Şu anki sorun insanların başını sokacak yer. Yağmurlar başlayacak, kış bastırıyor. Vatandaşların çadırda bu hayatı sürdürmeleri imkansız. Biz ne kadar organize olursak olalım, ne kadar ihtiyaçlarını gidersek de soğuk başladığında çadırlar yaşamı imkansız hale gelecek. O yüzden “Bir kira bir yuva” diyerek kampanya başlattık. Sistem şu şekilde işliyor. Ev ihtiyacı olanlar kendini kaydettiriyor. Biz de AFAD’ın listeleriyle karşılaştırıyoruz. Kira desteğini 5 ay için 10 bin lira olarak tespit ettik. 48 saat içinde 21 milyon 174 bin lira vatandaşlarımız destek verdiler. Bu yaklaşık olarak 2 bin 117 konut demek. 2 bin 117 vatandaşımızı çadırdan kurtarıp 5 aylık kirasını peşin yatıracak şekilde yardım geldi. Büyükşehir belediyesi olarak kentsel dönüşüm kapsamında 4 blok yapmıştık, satışa çıkaracaktık ama satışı iptal ettik, 224 konutumuzu depremzedelerin kullanımına açıyoruz. Hilton otelinin yüzde 23 hissesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Büyük hissedar şirketle anlaştık 380 odanın tamamı depremzedeler için kullanıma açılacak.”

 
Niğdeli futbolculardan 'umut var' sevinci
 
CHP İzmir'den deprem sonrası özel komisyon
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 6 Kasım 2020 Cuma 12:07

bibebir aşıkveyselde şahit oldum kanal d yayın yaptı afad çadırlarını gösterdi ve karısında duran ibb çadırlarını kameraman arkasına alıp hem göstermedi hem söylemedi yayını bitince ben tepki gösterdim ben tepki gösterinde birkaç vatandaş da tepki gösterdi ve karısında duran ibb çadırlarını görmedim deyip alandan hızlıca uzaklaştı ve bir de demez mi bizi atv ile karıştırmayın. :D

Yorumu oyla      5      4  
Z.B 6 Kasım 2020 Cuma 08:52

Sayın Başkan, tarih bu yaşanılanları not ediyor. Çocuklarımız geriye dönüp kimin ne yaptığını veya yapmadığını bu tarihi notlardan okuyacaklar. Bir de, "kamu vicdanı" denen bir sistem var oda saat gibi işliyor. Koşullar ne olursa olsun en son noktaya kadar doğru olanı yapmak ve adil olmak gerekiyor. Bunu İzmir adına yaptığınızı ve bu doğrultuda çaba harcadığınızı gören milyonların olduğunu unutmayın.

Yorumu oyla      10      6  
Karsiyakali 5 Kasım 2020 Perşembe 21:14

Yok sayarlar tabi.. oraya bi hacı hoca ciksaydi canli yayin yaparlardi..

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremin kahramanlarına Selçuk Belediyesi'nden alkış
İzmir Depremi’nde enkaz kaldırma çalışmalarına katılan Selçuk’lu AKUT ...
Karşıyaka'da gündem 'deprem': Kötü sonuçlar aldığımız yerler var
Yaşanan deprem sonrası Karşıyaka'da ağır hasarlı binaların olduğunu söyleyen ...
Buca Meclisi'nde 'ticarethane' izinlerine 'deprem' ayarı
İzmir'de yaşanan 6.6'lık deprem sonrası tartışmalara neden olan bina altlarındaki ...
 
Çiğli Tramvayı için 6 firma teklif verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Çevre Bakanlığı raporundan dikkat çeken ayrıntı: O mahallede tehlike büyük!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Ekim İzmir depremiyle ilgili hasar ...
Depremzedeler için 4 noktada çamaşırhane kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi çadırlarda yaşayan depremzede vatandaşların ...
 
Depremzede çocuklar için anaokulu çadırları
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü, 0-6 yaş grubu depremzede ...
Bergama topyekûn depremzedelerin yanında
İzmir'de geçtiğimiz cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ...
Başkan Tugay: Karşıyaka Lisesi ve Emniyet Müdürlüğü'nde hasar var!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Şu ana kadar 3 bin 500’den ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva