HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2019 Perşembe - 14:02

Soyer tarih verdi: İzmir'de o gün herkes eline süpürgeyi alacak

Radyo Ege’de “İzmir Soruyor” programına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer samimi açıklamalarda bulundu ve 3 Ağustos’ta başlayacak büyük temizlik seferberliği hakkında bilgi verdi.

Soyer tarih verdi: İzmir de o gün herkes eline süpürgeyi alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Radyo Ege’nin “İzmir Soruyor” programına katıldı. Başkan Soyer, Erhan Gölbey ve Eylem Aslan’ın sunduğu programda 3 Ağustos’ta başlayacak temizlik seferberliğini açıkladı. Soyer, başkan olarak geçirdiği 100 gün ve neden siyaset yaptığıyla ilgili de samimi açıklamalarda bulundu.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR
Temizlik seferberliğinin 3 Ağustos’ta İzmir’in 11 metropol ilçesinde başlayacağı müjdesini veren Başkan Tunç Soyer, “Temizliğe herkes katılsın istiyoruz. Bu şehir bizim evimiz. Caddelerinden sokaklarına, evimizin balkonlarından parklarına kadar;  böyle bakmamız lazım. Aslında bu farkındalık yaratma, bilinç oluşturma, kültür değişikliği yaratma işi. Temizlik bizim toprağımızda kökümüzde olan bir hikaye. Ama hıza o kadar tutsak olmuşuz ki bu değerleri unutmuşuz. Bugün böyle savrulup gidip birçok değerden uzaklaşmışız. Dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğu iddiasını taşıyorsanız temiz olmak zorundasınız. Eğer temiz değilseniz dünyaya anlatacağınız hiçbir şeyiniz yok. Temizlik bu işin ön şartı. Yere izmarit atmamalı, çöpleri ayrıştırmalıyız. Sadece mıntıka temizliği yapmak değil, çöp toplamak değil, bunu yaymak zorundayız. Belediye çalışanları, gönüllüler, çocuklar kadınlar sivil toplum kuruluşları hep birlikte olacağız” dedi.

“NEDEN SİYASET YAPIYORUM?”
Tarım ve siyasetle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Soyer, şöyle konuştu: “Bu coğrafya çok zengin, çok bereketli topraklara sahip. Geçmişte olduğu gibi dünyanın tahıl ambarı olabiliriz; bu mümkün. Ben bir hayal kurmuyorum geçmişte yaşadıklarımızı hatırlatıyorum. İlk olarak üretime çok değer vereceğiz devletin yapmadığı planlamayı yapacağız. İkincisi bunları dünyayla buluşturacağız. Bizim zeytinyağlarımızı alıp şık markalarla dünyaya Akdeniz yağı diye sattıkları zaman insan üzülüyor. Bunu hak etmiyoruz. Siyaseti bu yüzden yapıyorum. Böyle sokak, böyle cadde, böyle yaşam kalitesini hak etmiyoruz. Finlandiya nasıl 50 sene içinde kişi başına düşen gelir seviyesini, bizle aynı noktadayken birden altı misli yükseltmiş? Ne olmuş bu 50 senede? Ne olmuş da bugün bizden altı misli zenginlik yaşıyor? Herkes sormalı ve cevabını öğrenmeli. Cevabı öğrendiğiniz zaman irkiliyorsunuz. Cevap tamamen kötü yönetim, yanlış siyasi tercihler ve yanlış yönetimler. Bu nedenle siyaset yapıyorum. Başka bir İzmir başka bir Türkiye mümkün. Bunu anlamak ve güzel bir vizyon belirlemek gerekiyor. Vizyon ne demek? Vizyon, dağın arakasındaki vahayı görüp, göremeyenleri inandırabilmek demek. Ben dağın arkasındaki vahayı görebiliyorum olağanüstü bir hikaye var orada. Hep beraber el ele kol kola oraya gideceğiz. Hakikaten güzel günler göreceğiz.”

“ZAMAN YETMİYOR”
İlk 100 günün rüzgar gibi geçtiğini ifade eden Başkan Soyer, “100 günde tebrik ziyaretleri Büyükşehir Belediyesi’nin işleyişini kavramaya çalışmam, yapılacak ufak tefek kadro değişiklikleri yani bütün bunlar oldu. Bir yandan da acil dokunulması gereken işlerde vardı; özetle 100 güne çok şey sığdı. Seferihisar’la İzmir arasındaki en büyük fark ne diye sorarsanız, Seferihisar’dayken zaman konusunda çok rahatlık, şimdi zaman yetmiyor. En büyük fark zamanı kullanmada karşıma çıkıyor yoksa bir sürpriz, şaşırtıcı bir şey olmadı. Seferihisar’da zaman çok bolmuş şimdi hiçbir şeye yetmiyor. Çalışma yoğunluğum çok arttı” şeklinde konuştu .

 
Merkez Bankası'ndan faiz indirimi
 
Putin, vizelerin kaldırılması talimatını verdi
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYFER OLCAYHAN 26 Temmuz 2019 Cuma 23:00

TEMIZLİK OLAYININ GÜZEL BİR PROJE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. HERKES ÖNCE KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SUPÜRMELI.BEN HERGÜN YAPIYORUM.BU PROJEDE YER ALMAK İSTERİM. SEVGİLER BENDEN SİZLERE..

Yorumu oyla      4      5  
Ali 26 Temmuz 2019 Cuma 21:17

Tüm başkanlara İşyerleri önlerine geri dönüşüm bidonları koysunlar bunların karşılığındada işyerlerinden su parası almasınlar.

Yorumu oyla      4      5  
Lale 26 Temmuz 2019 Cuma 17:05

Balkonlara oturup sigarasini içip sokağa atarsa bir insan nasil süpürgesini alıpta gelir önce sokaga izmarit ve çöp atmamayi öğreneceğiz

Yorumu oyla      4      5  
alo 26 Temmuz 2019 Cuma 16:25

HAREKETİN ÇIKIŞ NOKTASI DOĞRU UYGULAMAYA BAŞLAYALIM

Yorumu oyla      4      5  
Semra ÖLMEZ 26 Temmuz 2019 Cuma 05:58

İzmir'' imizi hep beraber temizleyelim çok güzel! İzmir''imiz için şunuda yapmamayı alışkanlık haline getirelim. Sokaklara kirletmeyelim! Sokakları kirletmezsek temizlemek zorunda kalmayız. İlkokula giderken okulumuzun bahçesi büyüktü beden eğitimi dersinde bahçede mıntıka temizliği yapardık. Hiçbir zaman yere bir çiklet kağıdını dahi atamam , çantama koyup eve gelince geri dönüşüm torbama koyarım.İzmirliyim Ayvalıkta yazlıktayım 3 Ağusta süpürgemi alıp İzmir''de sokakları süpürmeye geleceğim. Umarım apartmanımızda komşularımızda bana katılırlar.

Yorumu oyla      6      7  
Zagor 25 Temmuz 2019 Perşembe 22:20

Ahmet bey evinizdede her hafta temizlik yapilmiyormu ?

Yorumu oyla      4      6  
Bülent ışık 25 Temmuz 2019 Perşembe 19:02

Bazı insanlar pislik olsun diye çöp atıyor bence.Yorumlara verilen negatif puanlar bunlara örnek.

Yorumu oyla      6      5  
TC misafir 25 Temmuz 2019 Perşembe 18:37

Burada defalarca kez dile getirdiğim bir konuydu temizlik bilinci. Özellikle haftasonu Konak iskelesi önündeki yeşil alana bir baktığınızda çöp tarlasını görürsünüz, insanlar toplu taşıma araçlarına mendil ve pet şişe gibi artıklarını bırakmaktan çekinmiyor. Bu durumu temizlik bilincini yayarak ve sürekli kampanyalarla bilinçlendirerek yapmalıyız bunu sadece büyükşehir belediyesi değil tüm ilçe belediye başkanları el ele birlikte yapmalı. Bir de sürekli belirttiğim bir konu var o da bazı pazaryerlerinin maalesef yeterli düzeyde temizlenmemesi konusudur buna da mutlaka çare bulunmalıdır.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 25 Temmuz 2019 Perşembe 17:16

Askere gitmiş olanlar bilir. Millet yere çöp atar ama herkes temizler. Komutan atmayın, temizlemek zorunda da kalmayın der ama ertesi gün manzara aynıdır. Farkındalık yaratmak adına güzel bir adım ancak işe yarayacağını zannetmiyorum. Yere çöp atan kitle belli. Ne söylesen, ne yapsan boş. En son kediyi köpeğe parçalattıran çocukların ifadelerini herkes görmüştür. Bunlara ne söylesen boş. Kitle bu.

Yorumu oyla      6      5  
deli bekir 25 Temmuz 2019 Perşembe 16:59

100 değil 500 günde hiçbir şey değiştiremezsin.izmir in değişeme kapalı olduğunu anlayacaksınız...

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te Alışveriş Günleri başladı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, esnafa destek vermek, ekonomiyi canlandırmak ...
Başkan Batur: Lozan, bağımsızlığımızın sembolüdür
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye ...
Başkan Engin derneklerle buluştu
Narlıdere’de “ortak akıl ve işbirliği” toplantılarına devam eden Narlıdere ...
 
Karabağlar'da renkli aşıklar şöleni
Karabağlar Belediyesi tarafından kültürümüzün parçası olan Aşıklar’ı geleceğe ...
Başkan İduğ'dan spora destek sözü
Altay Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı Cihangir Marmara ve yönetim kurulu ...
Başkan Soyer’den ‘turizm’ mesajları ve özeleştiri: Bugüne dek Bitlis’te yaşamış gibi yaşadık
İzmir’in turizmde hak ettiği yere gelemediğini belirten Büyükşehir Belediye ...
 
Başkan Tugay’dan Alaybey zirvesi
Katılımcı belediyecilik anlayışıyla proje ve hizmetlerine yön veren Karşıyaka ...
İzmir'de artık öncelik yayanın
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın 'Öncelik Hayatın Öncelik ...
Çiğli'nin mahallelerinde sinema şöleni
Hayata geçirdiği sosyo-kültürel aktivitelerle beğeni toplayan Çiğli Belediyesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva