HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2023 Cuma - 18:11

Soyer ‘o gün bugün' dedi… Kemeraltı’nın çehresi değişecek

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun lansmanı toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu hikayeyi bambaşka boyuta taşımamak için bir neden yok. Bundan sonra başka bir süreç başlıyor. Bir sürdürülebilirlik süreci başlıyor. 20-30 sene sonra çocuklarımız diyecek ki, bir sinagogda toplantı ile başlamış bu. O gün bu gün. Bugün geleceğin tasarımı ve mimarisi başlıyor” ifadelerini kullandı.

Soyer ‘o gün bugün  dedi… Kemeraltı’nın çehresi değişecek

Oktay GÜÇTEKİN – Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de etki yatırımının fon ekosistemindeki ilk örneği olma özelliğini taşıyan İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun lansmananı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantı EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantının başlangıcında ise hazırlanan video görseli katılımcılar izletildi.

SOYER:  BU HİKAYEYİ BAMBAŞKA BOYUTA TAŞIYACAĞIZ 
Toplantıda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıyı 'sıçrama halkası' olarak nitelendirerek " Bugün hakikaten çok önemli bir adım atılıyor. Doğanın , hayatın bir ritmi vardır ve onun doğal akışı vardır.Ancak o doğal akışta sıçramalara görürsünüz.Doğanın hayatın akışı değişir. Bugün 2500 yıllık Kemeraltı'nın doğal yaşamının değiştiği, sıçramanın yaşandığı bir gün. Dünyanın en eski açık hava alışveriş merkezi bu şehrin kalbidir ve geleceğin teminatıdır.Bu şehrin herhangi bir yerinde yepyeni bir yaşam alanı inşa edebilirsiniz. Hepsi dünyanın cazibesi olarak tabir edebilir ancak Kemeraltı’nın başka bir cazibesi vardır. Kemeraltı bu şehrin kalbidir. Bu şehir 8500 yıllık mirasını geleceğe taşıyacak bu Kemeraltı ile olacaktı. Kemeraltı içinde yaşayan insanları esnafı ile binlerce yıllık tarihi ile bir tazelenmeye, yenilenme yaşayacak. Bu hikayenin çok eskilere giden bir boyutu var. Burada başka bir yapı oluştu. İzBB gövdesini koyuyor. TARKEM’e büyük bir yatırımdan sonra sıçrama noktası doğuyor. Bunun bizler açısından en zor kısmı finansmandı ancak onda da bizim heyecanımıza ortak olan İzmirli var. Bu hikayeyi bambaşka boyuta taşımamak için bir neden yok. Bundan sonra başka bir süreç başlıyor. Bir sürdürülebilirlik süreci başlıyor. 20-30 sene sonra çocuklarımız diyecek ki, bir sinagogda toplantı ile başlamış bu. O gün, bu gün. Bugün geleceğin tasarımı ve mimarı başlıyor. Şunu biliyorum, Türkiye ve dünyaya örnek bir model inşa ediliyor. Esnafımız buraya ortak olmalı. Bu bir soylulaştırma projesi değil. Esnafımızın da içinde yer alacağı, sermaye ile küçük esnafımızın da buluşacağı ve gerçekten kalıcı bir model ortaya çıkacak. Bu UNESCO markası ile taçlanacak. Ben bakanlığımızın da bu meseleye çok ciddi katkı vereceğine inanıyorum. Belki de Türkiye'nin en önemli kültür miraslarından birinin canlanması ve geleceğe taşınması demek. Bu hepimizi çok heyecanlandıran ve çok mutlu eden başlangıç olacak. İzBB'nin vizyonunda Kemeraltı 1 numaradır! Biz üstümüze düşeni güle oynaya yapmaya devam edeceğiz" dedi.

SERGENÇ:  BÖLGESEL BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ
TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ise “Kemeraltı’nı seslerine kadar sahip çıkmamız korumamız lazım. Kemeraltı içinde yaşadığımız yüzyılda nostaljik değerler taşıyan bir yer ancak 2 bin 500 yıllık tarihinde çok önemli yerlerde olmuş bir alan. Bu merkez özellikle 1900’lü yıllardan sonra gerek ekonomik buhran gerek İzmir yangını alanın önemini kaybetmesine neden olmuş.2000’li yılların da başından itibaren ise alanda bir takım kamulaştırmalar çalışmalar yapılmış.  Geçtiğimiz 5 yıl boyunca da inanılmaz derece de ivmelenen Kemeraltı altına dönüşmüş. Biz 2000 yılları başından beri alanda çeşitli iyileştirmeler görüyoruz. Umuyoruz ve hedefliyoruz ki önümüzde 1 ay içinde tek dosya olarak UNESCO'ya gönderilecek ve dünya mirası olacak bir Kemeraltı ile karşı karşıya olacağız. Tabii ki bu süreçte bir çok paydaş var. TARKEM kurulduğu günden bu yana çalışmalarını sürdüren bir yapı. İlk kamu ve özel iş birliğinde çalışan bir yapı.  Bugün yüzde 38'i İzBB, Yüzde 1'i Konak Belediyesi, İzmir Valiliği, Kültür Bakanlığı ve İzmir'deki odalar TARKEM'in yüzde 50’sini oluşturduğu ve yüzde 49'u da özellerden oluşan bir kurum. Temel misyonunu ilk 5 yıl planlamaya ayırmış, ikinci 5 yılda temel projeler yapmış ve 3’ncü 5 yılda ise bölgesel boyuta taşımak istediğimiz bir TARKEM var" ifadelerini kullandı.

 
İzmir Otogarı’nda dehşet… Kalbinden bıçakladı!
 
COVID-19'un beyin hücreleriyle birleşebildiği kanıtlandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kentli 10 Haziran 2023 Cumartesi 10:14

Sayın SOYER hiç bir iş yapmadan beş sene doluyor,umarım 14/ 28 Mayıs seçimleri sonucuna göre top yekün hepiniz gidecek ve bu parti küllerinden doğarak ittifak olmadan yüzde kırk beş oy bandı geçer,gitmezseniz; KAZANDIK ÖNDEYİZ NARALARI ile devam eder eski hamam eski tas devam eder...

Yorumu oyla      3      4  
izmir 10 Haziran 2023 Cumartesi 09:30

by by soyer dicem ama izmir yine zihniyet değiştirmediği için gelenin gidenden bir farkı olmayacak... rozeti koysan seçilir mantığı... 14 mayıs da gördük

Yorumu oyla      3      4  
yazık 9 Haziran 2023 Cuma 21:28

akp çeşmeyı rant için düşünüyor o yuzden buraya el atmaz

Yorumu oyla      4      4  
İzmirli 9 Haziran 2023 Cuma 18:57

Gözünüzü seveyim kemeraltını ellemeyin. Kaldı şurada bir seneniz idare edin sayın soyer. Çiğli tramvayı ne oldu. Herşey bitti, tramvay alacak para yok. Madem o raylar boş kalacaktı ne diye o kadar yatırım yaptırdınız. Kemeraltını da kazıp kazıp bırakmayın. Önce bir işi layığıyla yapıp sonra diğerine başlayın. Heryer yarım kalmış işlerle dolu. Görevi devir aldığınızda mis gibi kokan köfrezi temizleyin siz önce. Resmen 30 yıl öncesine döndü bayraklı.

Yorumu oyla      5      8  
Alen doğu gencer 9 Haziran 2023 Cuma 18:55

Kemeraltına otelleri,barları ve restoranları getirmediğiniz sürece orada hiç bir şey değişmez. En son ne zaman kemeraltından alış veriş yaptınız ? Kemeraltı maalesef suriyeliler ve alt kültürün AVM si olmuş durumda. Bu sebeple cruise gemileri geldiği zaman bile turistler buraya gitmek istemiyor çünkü kemeraltı mevcut hali ile orta doğu izlenimini veriyor. bunu değiştirmek istiyorsanız çehresini değil zihniyeti değiştirmek zorundasınız. kemeraltına turizm getirecek yatırımcı bulmak zorundasınız. restoranlar cafeler,barlar ve butik otelleri getirebilirseniz işte ozaman kemeraltı değişir. bunun dışında kemeraltı hergeçen yıl kötüye gidecektir.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan 'Halk Konut' açıklaması: Büyükşehir istedi, biz mühürledik!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Foça'nın başkanı Gürbüz hakkında şikayet... Dondurmacıya mobbing iddiası!
İzmir’de eşiyle birlikte dondurma imalatı yapan evli iki çocuk annesi ...
Aliağa 2. El Eşya ve Antika Pazarı açılıyor
Aliağa 2.El Eşya ve Antika Pazarı 15 Haziran 2023 Perşembe günü açılıyor.
 
Karabağlar'da kaldırımlar yenileniyor
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında ...
Film ve Müzik Festivali'ne geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. İzmir Uluslararası Film ...
Büyükşehir ve Konak'tan işbirliği... Mimar Kemalettin dünyaya açılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Mimar Kemalettin Moda Merkezi ...
 
Çeşme’de Tarla’dan Sofra’ya Üretici Pazarı açılıyor
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi ...
Çiğli Homa Dalyanı’nda temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi, Dünya Çevre Koruma Haftası kapsamında Homa Dalyanı’nda ...
Bayraklı'dan çevreci hamle!
Bayraklı Belediyesi, dünya çevre haftası dolayısıyla geri dönüşüm, sürdürülebilir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva