HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2023 Cuma - 19:44

Soyer geçmiş dönem başkanlarıyla bir araya geldi: Bu hikaye İzmir’deki artış ile gerçekleşir!

İzmir’de geçmişte görev almış belediye başkanları ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunurken, “İzmir yüzde 68 gibi bir rakam aldı. Bizi ikinci tura götüren İzmir’dir. Yine İzmir’deki artış ile bu hikaye değişirse değişir. Söylendiği gibi Orta Anadolu, Karadeniz’den beklemiyoruz. İzmir’de artış olursa bu hikaye değişir. Bu nedenle bize çok iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

Soyer geçmiş dönem başkanlarıyla bir araya geldi: Bu hikaye İzmir’deki artış ile gerçekleşir!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2'inci tur seçimleri öncesi siyasi partiler çalışmalarına hız vermiş durumda.

Bu kapsamda İzmir’de de Cumhuriyet Halk Partisi tempo arttırırken, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu ve mevcut ilçe belediye başkanlarıyla seçim çalışmalarına yönelik koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

SOYER:  İLK DEFA BU KADAR YAKINIZ
Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "1 hafta sonra cumhuriyetimizin ne önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Bu seçim 14 Mayıs’ta değişim isteyenlerin 50,5 olduğu, devam etsin diyenlerin 49,5 olduğu bir seçim. Sıfırdan yeni bir seçime gittiğimizi söyleyebiliriz. Bu seçimden de öte referandum. Karanlık ile aydınlık arasında yapılacak bir seçim. Çünkü 100 sene önce 'milletin bağımsızlığını milletin azim ve kararlılığı belirleyecektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden 100 yıl sonra demokrasiyi bu topraklara getirme mücadelesi veriyoruz. Belki de tarihimizde ilk defa bu kadar yakınız. 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk gün bir umut, hayal kırıklığı yaşanmış olabilir. Ancak her gün sokakta umudun büyüdüğüne şahitlik ediyoruz. Sizler çok büyük tecrübeler edinmiş isimlersiniz ve bunları aktaracak bilgi birikimlere sahipsiniz. Toplantının amacı gözden kaçan ve yapılması gereken ne varsa onları konuşmak. Eğer İzmir’de fazladan aldığımız 400 bin olmasaydı bugün ikinci tur olmazdı. Türkiye’de İzmir olduğu için ikinci tura gidiyoruz” diye konuştu. 

ASLANOĞLU: NİAHİ SONUCA ULAŞAMADIK
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, değişim talebinin çok yüksek olduğunu vurgularken, “Geçmiş dönemde görev yapsa da  bu seçim önemini bilen her belediye başkanımız sahadaydı. Kiminle birlikte olduk kiminin çalışmalarını duyduk. Çok mutlu olduk. Bu çalışmalar uzun süre sürdü ve başarılı olmasını umuyorduk. Ancak nihai sonuca ulaşamadı. İzmir’ de 68,7 oranında değişim talebini gördük ancak 50+1’i Türkiye genelinde göremedik. Şimdi seçim yeni baştan başlıyor. Yapmamız gerekenler açık. Sizler deneyiminiz ve çalışmalarınız ile çok katkı koydunuz. Bugün de yapılacakları belirlemek için bir araya geldik” dedi.

SINDIR: KAZANMA ORANIMIZ DAHA YÜKSEK
Söz alan 27’nci dönem İzmir Milletvekili  Kamil Okyay Sındır, veriler üzerinden değerlendirmelerde bulunurken, “Son günlerde bir anket yapılıyor itirazların süresi uzatılsın diye. Bu son derece yanlış. YSK’nin derhal milletvekili kesin sonuçlarını resmi gazetede ilan etmesi lazım. Bunu istemeyen Erdoğan. 28 Mayıs seçiminden önce meclis toplansın istemiyor. Çünkü toplantı günü yemin günü.  Bu yemini etmeyeceğini iddia eden HÜDA-PAR’ın sonrası oluşacak sorunları seçim sonrasına erteleme çabaları var. Teröre karşı tavır almadığımız ve depremzedelere yönelik yaptığımız iddia edilen şeyler ile algı yapılmak isteniyor. Biz korkuyu ortadan kaldırmalıyız. Yörük ve Türkmen federasyonu derneği ile geniş katılımlı toplantıların çok yararlı olacağını düşünüyorum.  Biz hep sandığa giden ve geçerli oylardan yüzde 49,5 diyoruz. Toplam seçmen sayısına baktığımızda her 5 seçmenin 2’si Erdoğan'a oy vermiş, 3’ü muhalefete oy vermiş. Biz aslında oradan oy alamadığımız düşünecek olursak, sandığa gitmeyen , geçersizler ve Sinan Oğan ile Muharrem İnce’ye giden oyları hesap ettiğimizde bizim kazanma oranımız daha yüksek. Yeter ki bu inancı topluma yansıtabilelim” ifadelerini kullandı.

AYDIN: İZMİR’DE HİÇBİR OY ÇALDIRMADIK
Sandık güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “9 bin 700 sandığın tamamı ile ilgili hem YSK hem parti içi girişler kontrol edildi. Lehimize ve aleyhimize hatalı girişler vardı. Bunlar düzeltildi, hala düzeltilmeye devam ediyor. Yine de hatalı kusurlu oylar olmuştur ancak seçim sonucunu etkileyecek hiçbir seçim hilesine İzmir’de izin verilmemiştir. Oylarımız çalındığı için kaybettik, 28’nci gelin bir daha çaldırırız denmez” diye konuştu.

PEKTAŞ: COŞKUYU DEVAM ETTİRMELİYİZ
Konak Belediyesi eski başkanı Sema Pektaş ise pankartlara tepki gösterirken, “Seçim süreci devam ediyor. Bizim coşkuyu ve seçimin devam ettiği algısını herkese devam ettirmeliyiz. İlimizin bugün şehrimizin her yerin teşekkürler İzmir diye donatıları var. Bu erken! Biz 68 için teşekkür etmiyoruz onu en az yüzde 75’e çıkartırız. Teşekkür pankartı yerine yeni talepleri belirten ve hedefi vurgulayarak hedefimiz yüzde 75  pankartlarını yapmalıyız. Coşkuyu devam ettirmemiz lazım. Seçim bitmedi. 68’e teşekkür ediliyorsa insanlar evinde oturur, sandığa gelmez. Bu nedenle coşkuyu devam ettirmeliyiz” dedi.

ŞENTÜRK: KESENİN AĞZINI AÇMAK LAZIM
Beydağ Eski Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ise “Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımıza büyük göre düşüyor. Kesenin ağzını açmak lazım. Kamyonla taş asfalt göndersek yeridir. Kırsalı böylece alırız. Bizim köylerin derdi taştır, asfalttır” ifadelerini kullandı.

SOYER: İZMİR’DE ARTIŞ OLURSA…
Son olarak yeniden söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Herkes burada konuşulanlardan kendine düşeni mutlaka almıştır. Ne yapması gerektiğin biliyor ve buradan ilham aldı. Bilmenizi isterim. Sinan Oğan’ın aldığı İzmir’de 4,76 puan oyun 3,45’i AK Parti’den gitmiş, 1,31 CHP’den gitmiş. 4’te 3’ü AK Parti seçmeni Tayyip Bey’den vazgeçmiş. Sinan Bey’e oy vermesiyle tecelli etmiş. Bu da CHP’ye oy verebileceğini gösteriyor. Bu ihtimal üzerine gidilebilir. İzmir yüzde 68 gibi bir rakam aldı. Bizi ikinci tura götüren İzmir’dir. Yine İzmir'deki artış ile bu hikaye değişirse değişir. Söylendiği gibi Orta Anadolu, Karadeniz’den beklemiyoruz. İzmir’de artış olursa bu hikaye değişir. Bu nedenle bize çok iş düşüyor” diye konuştu

 

 
Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması
 
Gölette boğulan liseli öğrenciler anıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 19 Mayıs 2023 Cuma 23:09

Bu yüzden verdiğin sözleri tut Tunç Başkan Balçova arsa mağdurları gibi

Yorumu oyla      2      3  
YORGUN DEMOKRAT 19 Mayıs 2023 Cuma 22:14

Sahada yoklar ama bu sürü beklentileri var. Bu ancak kibirdir. Bu kibirin sonucu yenilgidir. Yenilen sayın parti yetkililerinin temsil ettiği kibir değil halktır.

Yorumu oyla      3      3  
Kesenin ağzı 19 Mayıs 2023 Cuma 21:30

Kırsala 5 boğum düğümlü . Sahillere limitsiz.

Yorumu oyla      3      3  
vatandaş 19 Mayıs 2023 Cuma 21:00

valla a den z ye tüm partiler birleştiniz...q x ile başlayan yabancı partilerle de birleşin gene olmaz...fark 28 mayısta artacak..siz belediye başkanları da izmirin sorunlarıyla ilginenin artık bir sene kaldı yerel seçimlere ve gitmenize...

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 19 Mayıs 2023 Cuma 19:55

Aziz başkan görevden ayrılmadan önce, İzmir odun koysa seçilmelidir mantığını bırakmalı diyenler Aziz başkana mutaç olmuşlar. Aziz başkan olmadan bu işin olmayacağını anlamışsınızdır sanırım. Umarım yeni dönem başkan adayımız tekrar aziz başkanımız olur.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener, seçim 'sessizliğini' bozuyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yarın saat 13:00'te, parti genel ...
Kocaoğlu'ndan 2'nci tur çağrısı: Adam adama çalışma yapılmalı
Seçimlerin gerçekleşeceği 28 Mayıs'a kadar saha çalışması önerisinde bulunan ...
Özfatura'dan '12 milyon oy' çıkışı: Başarılı olmamak için hiçbir neden yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olan inancını dile getiren İzmir ...
 
Bakan Varank, E-Spor turnuvasında gençlerle buluştu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediyesi ...
YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu'nun, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ...
Erdoğan, Sinan Oğan görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Anıtkabir'e ziyaret
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP'li Kadın Kolları Başkanı görevden alındı
CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, partisinin Ezine İlçe ...
'Kandil’den işaret eden parmakları, o maskelerle kapatamazlar'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Daha dün Selahattin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva