HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2023 Cuma - 18:48

Özfatura'dan '12 milyon oy' çıkışı: Başarılı olmamak için hiçbir neden yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olan inancını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, "Kullanılmayan, iptal edilen ve Sinan Oğan'a verilen oylarla birlikte 12 milyon oy var. Allah'ın izniyle Kemal Bey'in başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Ben bir partinin üyesi değilim. Kılıçdaroğlu'nu 1971 yılından beri tanıyorum. Türkiye için herkesin bir şans olduğunu, liyakatli kadrolar ile ülke için çok şeyler yapabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Özfatura dan  12 milyon oy  çıkışı: Başarılı olmamak için hiçbir neden yok

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi partiler çalışmalarına hız vermiş durumda.

Bu kapsamda İzmir’de de Cumhuriyet Halk Partisi tempo arttırırken, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu ve mevcut ilçe belediye başkanlarıyla seçim çalışmalarına yönelik koordinasyon toplantısı yaptı.

DİN VE MİLLİYETÇİLİĞİ İSTİSMAR ETTİLER
Geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura hükümete din ve milliyetçilik üzerinden tepki gösterirken, "Gerçekten ilk etapta moralimizi bozan bir seçim oldu. Benim yaşım 80... 1950 sonrası yapılan seçimlere şahit oldum. Bu seçim Türkiye tarihinin en iğrenç seçimidir. Türkiye'nin tüm gelirleri ve imkanları iktidar partisi lehine kullanılmıştır. İktidar partisi sadece seçimde insanlara bir şey sunmamış, hakaret küfür etmiştir. Her türlü engellemenin, her türü manipülasyonun yapıldığı seçim oldu. Devletin tüm imkanları tüm kadroları partinin adamı gibi çalıştılar. Ahlaka uygun olarak bakanlar devletin imkanını kullandı. TOGG’un reklamını yaptılar. Babanızın TOGG’u değil ki. Din ve milliyetçilik konularını istismar ettiler.  İnancının gereklerini yerine getirmeye çalışan ve dinimizin esaslarını da din baronlarından değil, cennete bilet,, yanmaz kefen satan, baronlardan değil de sağlıklı kaynaklardan öğrenen biri olarak çok net söylüyorum. AK Parti dindar bir parti değildir. AK Parti Türk İslam tarihinde dinimize en fazla zararı vermiş partidir. Dinimizi dejenere etmiştir. Bugün AK Parti’nin söyledikleri Kuran’ın ve  Peygamberimizin söylediklerini ile alakası olmayan şeylerdir. Milletimizin islamin ve milliyetçiliğin ne olduğunun farkında değil. İslam aleminde 150 bin cemaat var. İstanbul'da sadece polisin takip ettiği 8 bin cemaat lideri var. Çoğu da bölücü. Ancak maalesef okumayan araştırmayan toplum olduğumuz için gönüllü kölelik sistemine milyonlarca insan mahkum olmuş durumda” dedi.

ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ SARFEDECEĞİZ
Kendisinin bir şeyden korkusu olmadığını ancak torunlarını düşündüğünü belirten Özfatura, "Hayatında bir kere Kuran-ı Kerim-i okuyan kişi bu din baronlarının söylediklerine inanmayacaktır. İşin temelinde insanlara gerçekleri anlatıp yanlış bilgileri düzeltebilmek ve iktidar partilerinin  dinimiz ve milliyetçilik ile alakası olmadığını anlatmak zorundayız. Allah korusun ayın 28'inde iktidar devam ederse Türkiye iflas edecek. Ben Maliye Bakanlığı'nda görev aldım. Bize düşen küsmek pes etmek yok. Nazımız geçen herkesi sandığa götürmemiz lazım. Bunun yanında aklı başında olan insanlara gerçekleri anlatmamız lazım. Ben kullanılmayan, iptal edilen ve Sinan Oğan'a verilen oylarla birlikte 12 milyon oy var. Allah'ın izniyle Kemal Bey'in başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Ben bir partinin üyesi değilim. Kılıçdaroğlu'nu 1971 yılından beri tanıyorum. Türkiye için herkesin bir şans olduğunu, liyakatli kadrolar ile ülke için çok şeyler yapabileceğine inanıyorum.  Allah bu ülkeye acısın. Benim kimseden korkum yok ancak 6 torunum var. Yaşadığım mutluluklar hasretle anıyorum. Fakirmişiz ama çok mutluymuşuz... Şimdi biz mülteciyiz. Torunumu Behçet Uz hastanesine götürdüm, Suriyeli işgali altında... Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürdüm eşimi yavuz hırsız ev sahibini kovuyor... Oradaki Suriyeliler bana posta atmaya kalkıyor.  Bu bir kurtuluş mücadelesi. Bu ortam kurtuluş savaşı ortamından çok daha zor bir ortam. Bizi karpuz gibi ikiye böldüler... Elimizden gelen mücadeleyi sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Üzüm üreticilerinden doluya karşı 'tül' önlemi
 
Kocaoğlu'ndan 2'nci tur çağrısı: Adam adama çalışma yapılmalı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mhmet 3 Ekim 2023 Salı 21:08

Özfatura'yı İzmir'e yaptığı hizmetler nedeniyle severim ama burada halteetmiş.

Yorumu oyla      2      3  
BUCALI 22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:35

OĞLUN AK PARTİDE, SENDE CHP DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OL.....

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet Müftüoğlu 20 Mayıs 2023 Cumartesi 12:19

Bu adam aklını peunir ekmekle yemiş SnErdoğana olan öfkesinden dolayı kendini fikrini zikrini kaybetmiş durumda hala bursaya belediye başkanı olarak atanmamasının intikamını almak istiyor babam onun zamanında bld meclis üyesidi milliyetçi biriydi milliyetçi biri asla Chpli bilhasa bugünkü Atatürkü saf fışı etmiş Chpli olamaz. Ama ilte nefis burada başlıyor nefis intikam istiyor.

Yorumu oyla      3      3  
Egekentli 19 Mayıs 2023 Cuma 23:12

Burhan Baskan Ne Derse kimi isaret ederse Dogrudur...Allah Bin Kere Razi olsun ssyesinde ev sahibi olduk.Ordakinlerin topuna 10 ceker.

Yorumu oyla      3      4  
Adam Gibi Adamdir Ozfatura 19 Mayıs 2023 Cuma 23:07

Adam gibi adamdir Ozfatura...Ordakilere biraz ders ver sn.Ozfatura.Senden ogrenecekleri cok sey var.Kemal bey sayet akilli bir adamsa Ozfaturayi BAS DANISMAN yapmalidir.

Yorumu oyla      3      4  
Mehmet Karadağ 19 Mayıs 2023 Cuma 22:26

Aklınız başınıza yeni gelmiş tunç başkan Aziz başkan gibi bölgede etkisi olan bi tane milletvekili adayımız var mı? Nalbantoğlu ile olmaz bu işler

Yorumu oyla      3      4  
vatandas 19 Mayıs 2023 Cuma 22:24

sen ne avanta sozu aldın kılıcdan:-))

Yorumu oyla      4      4  
buyuksehirin basina gec 19 Mayıs 2023 Cuma 21:16

chp den buyuksehir belediye baskani ol.

Yorumu oyla      4      4  
vatandaş 19 Mayıs 2023 Cuma 21:04

KEMAL BEYİ 1971 DEN BERİ TANIYORSUNUZ AMA CHP DEN ADAY OLMADINIZ...İLGİNÇ...

Yorumu oyla      4      3  
Eski başkan 19 Mayıs 2023 Cuma 20:47

Sayın Özfatura başkan siz Izmiri çok iyi tanıyan bilen defterdar belediye başkanı olarak tanıyoruz ve biliyoruz biz sizi her zaman destekledik,bırak şu takunyalı adamı diyerek söz söyleyenler sizden umut bekliyorlar evet yardımcı olunuz belki utanırlar...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank, E-Spor turnuvasında gençlerle buluştu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediyesi ...
YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu'nun, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ...
Erdoğan, Sinan Oğan görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Anıtkabir'e ziyaret
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP'li Kadın Kolları Başkanı görevden alındı
CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, partisinin Ezine İlçe ...
'Kandil’den işaret eden parmakları, o maskelerle kapatamazlar'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Daha dün Selahattin ...
 
Stuttgart'taki kundaklama girişimine tepki!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Stuttgart kentindeki Türk ...
Davutoğlu'ndan Sinan Ateş çıkışı: Hesabını soracağız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 5 ay önce öldürülen eski ...
Erdoğan: Milletim bizi yanıltmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki pazar yapılacak seçimlerde de ben inanıyorum ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva