HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2020 Pazartesi - 09:28

Soyer’den merkezi hükümete sitem: Tek liralık yardım alamadık!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi sürecinde belediye bütçesine ağır yük binmesine karşın merkezi yönden tek liralık katkı alamadıklarını söyledi.

Soyer’den merkezi hükümete sitem: Tek liralık yardım alamadık!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden haftalık olarak yayınladığı “Başkanın Günlüğü”nde açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecinde yaşanılan zorluklara değinen Başkan Soyer, merkezi hükümetten tek liralık yardım alamadıklarını söyledi. Soyer ayrıca hafta boyunca belediye yaptığı icraatlara da değindi.

Soyer’in açıklamaları şöyle:

“Sevgili İzmirliler;

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. İzmir’in en güzel manzarasına sahip teleferik tesislerimizin bakımını yaparak ve gerekli hijyen önemlerini alarak yeniden hizmete açtık. İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik tesislerinden yararlanabilirler.

Ne yapıyorsak çocuklarımız için yapıyoruz. Evde oturmaktan sıkılan çocuklardan bana mektup yazmalarını istemiştim. Bizİzmir üzerinden o kadar güzel mektuplar aldım ki. Onların gözlerinden öpüyorum.

Pandemi süreci belediye bütçesine çok ağır yükler getirdi. Bu süreçte ne yazık ki merkezi yönetimden tek liralık katkı alamadık. 11 büyükşehir başkanımızla hükümete çağrı yapıp bu konuda adım atmasını istedik.

Salgında bizi dayanışma kültürümüz ayakta tuttu. Bu hafta da öğrencilerimiz için ‘’Askıda İzmirim Kart’’ uygulamasını başlattık. Gençlerimiz özgürce seyahat etsin. Lütfen onlardan da desteğimizi esirgemeyelim.

Halkın Bakkalı’nın üçüncü şubesini Bayraklı, dördüncü şubesini de Karşıyaka’da açtık. Halkın Bakkalı’nı İzmir’in dört bir yanına yayacağız. E-ticaret yoluyla kooperatif ürünlerini Türkiye’nin tamamına hatta yurtdışına satabilecek.

Türkiye’nin kurtuluşu tarımda ve kendi öz kaynaklarına dönmesinde… Yıllar önce Gödence’de bulduğumuz bir avuç atalık karakılçık buğdayı artık dört ilçede 500 dönüm ekiliyor. Ödemiş ve Tire’de ilk hasadı çiftçilerimizle birlikte yaptık. Karakılçık ekmeğini İzmir tanıdı, Türkiye’de tanıyacak.

İzmir Turizm Hijyen Kurulu, küresel pandemi sonrasında kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devamı için Turuncu Çember uygulamasını başlattı. Turuncu Çember Sertifikası alan yeme içme ve konaklama tesisi, misafirlerine hijyen kuralları çerçevesinde hizmeti garanti etmiş olacak ve doğaldır ki diğerlerinden daha fazla ilgi görecek. İzmir’in marka değerini arttıracak bu sertifikaya esnafın ve turizmcilerin ivedilikle başvurmasının öneriyorum.

Değerli İzmirliler, hepinize sağlıklı günler diliyorum. Hoşça kalın”

 
Çiğli’de LGS öncesi öğrencilere moral
 
Bornova’da yol hamlesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şehrin günlüğü 15 Haziran 2020 Pazartesi 12:44

Opera binası aylardır temel seviyesinde; Buca metrosunun her şeyi hazır, bir imza bekliyoruz denmesine rağmen 1 yıldır ihale bekliyor; Buca-otogar arası tünel inşaatı bu yıl bitmesi gerekirken, 1 yıldır inşaat durmuş durumda; ilk 100 günde trafik 3 yerde yeraltına alınacaktı ama 1 yıl geçmesine rağmen herhangi bir ihale yapılmadı; Çiğli tramvayının her şeyi hazır, imza bekliyoruz dendi ama imza gelmesine rağmen ihalesi aylardır yapılmadı; F.Altay Meydanı'ndaki altgeçit bitmeyi, Yeşillik Caddesi'ne de karayolu üstgeçidi yapılmayı beklerken aynı şekilde Gürçeşme Caddesi de aylardır genişletilmeyi bekliyor. Benzer o kadar çok proje bekliyor ki kimse konuşmuyor, günler geçiyor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de LGS öncesi öğrencilere moral
Çiğli Belediyesi tarafından Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilere ...
Köy Enstitüsü ruhu Buca'da canlandı
Köy enstitüleri ruhu Buca’da yeniden canlandı. Buca Belediyesi, Kızılçullu ...
Başkan Karakayalı: Örnek bir dayanışma gösterdik
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ilçenin önemli bir gelir ...
 
Çeşme'de sahile inek vurdu!
Çeşme Delikkoy sahilinde bulunan inek ölüsü belediye ekiplerince kaldırılarak imha edildi.
Buca Göç ve Mübadele Anı Evi'ne ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ne bağlı ...
Metro ve tramvay vagonlarına günde 491 kez dezenfeksiyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadelede özellikle toplu ...
 
Büyükşehir'in çağrısıyla 95 üreticinin hasadı yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlayan Biz ...
Narlıdere'de yenilenen Barış Sokak açılıyor
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden olan Barış Sokak’ta, ...
Bornova'da istihdama imza 
Bornova Belediyesi ve Pınarbaşı Züccaciye Toptancıları Sitesi Fincancılar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva