HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 13:21

Soyer, Burdur'da atalık tohumu anlattı: Su bile verilmedi, tam bir saman deposu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Burdur ziyaretinin sonunda yaptığı basın açıklamasında "bir ay önce atalık tohum olan yem bitkisi saz çavdarının hasadını yaptık. 1,5-2 metreye kadar başaklar olmuş. Tam bir saman fabrikası. Hiç su vermeden yetiştirildi. Böyle atalık tohumlarımız varken biz saman ithal ediyoruz. Yeter ki biz atalık tohumlarımıza dönelim, doğayla uyumlu ürün deseni planlaması yapalım" dedi.

Soyer, Burdur da atalık tohumu anlattı: Su bile verilmedi, tam bir saman deposu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burdur ziyaretinin sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile ortak basın açıklaması yaptı. İzmir’de hayata geçirilen “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu çerçevesinde iki kent arasında yapılacak işbirliğine dikkat çekilen toplantıda su kaynaklarının korunmasıyla ilgili ortak bakış açısı da dile getirildi.

Başkan Tunç Soyer daha iyi bir gelecek için kentler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek “Dayanışma bir tarafın bir tarafa lütuf yapması değildir. Dayanışma her iki tarafın da birbirine ilham vermesi, katkı vermesi anlamına gelir. Burdur ve İzmir belediye başkanları olarak dayanışmaya bu noktadan bakıyoruz” dedi. Burdur Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde gördüğünü ve gurur duyduğunu belirten Başkan Soyer, “Burdur’da olmamızın bir diğer sebebi de kuraklık ve tarım meselesiydi. Bu cennet parçasında bir yandan içimiz açılıyor bir yandan da içimiz parçalanıyor. Burdur göllerindeki su çekilmeleri üzüntü verici. Bu göllerin kurumasının nedeni yanlış tarım politikaları ve bilimsellikten uzak çözümler. Siz kullanılabilir suyun fazlasını yeraltından çeker, gölleri besleyen nehirlerin üzerine gölet yaparsanız sonuç bu olur. O göletler de elbette bir süre sonra su tutamaz hale gelir” dedi.

Atalık tohum vurgusu
İzmir’de “Başkan Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdikleri İzmir Tarımı modeliyle ilgili Burdur’a da destek vereceklerini söyleyen Soyer, “İzmir Tarımı kuraklık ve yoksullukla mücadeleyi esas alıyor. En önemlisi de su kaynaklarının korunmasını merkezine alıyor. Doğayla uyumlu ürün deseni planlaması, kooperatiflerin desteklenmesi başta olmak üzere yeni bir tarım anlayışını esas alıyor. Örneğin bir ay önce atalık tohum olan yem bitkisi saz çavdarının hasadını yaptık. 1,5-2 metreye kadar başaklar olmuş. Tam bir saman fabrikası. Hiç su vermeden yetiştirildi. Böyle atalık tohumlarımız varken biz saman ithal ediyoruz. Yeter ki biz atalık tohumlarımıza dönelim, doğayla uyumlu ürün deseni planlaması yapalım. Çünkü küçük üreticinin üretmeye devam etmesi gerek. Aynı şekilde su kaynaklarımızı korumak zorundayız. Gücümüzü birleştirirsek bunların hepsini yapabilir, bu gidişi tersine çevirebilir, düzeltebiliriz” dedi.

Tarımı tarladan sofraya tüm aşamalarıyla ele aldıklarını belirten Soyer, “İzmir Sasalı’da İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’ni kurduk. Burada küçük üreticinin ihracat yapar konuma gelmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ambalaj tasarlamaktan ürünün nereye ihraç edileceğine kadar üreticimize destek veriyoruz. Küçük üreticimizi piyasada rekabet eder hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Farklı bir belediyecilik anlayışı
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Başkan Soyer’e Burdur’a geldiği için bir kez daha teşekkür ederek “Başkan Soyer’in tecrübe ve öngörülerinden yararlanmak istedik. Dün beraber iyi bir çalışma yaparak, Burdur’da ne yapılabilir üzerine kafa yorduk. Eskiden bizim ölçeğimizdeki kentler büyükşehirlerden iş makinesi talep ederdi. Artık farklı bir belediyecilik anlayışıyla deneyim paylaşımını esas alıyoruz. Büyükşehirlerin bilgi birikimini kendi ölçeğimizde nasıl uygulayabiliriz üzerine çalışıyoruz” dedi.

”CHP Burdur İl Başkanı “Belediye başkanlarımızın birlikte çalışma anlayışı bize, gerçekten partimize güç veriyor. İzmir Büyükşehir Bakanı Tunç Soyer kentimizi onurlandırdı, bize güç verdi.”

 
Cengiz Ünder Altınordu'ya kazandırmaya devam ediyor
 
Pınar Karşıyaka'dan 2 transfer daha
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 5 Temmuz 2021 Pazartesi 20:42

Zeytinyağı fabrikası görünümlü yazlık havuzlu villa nasıl olur? Sayın başkan bunların ip uçlarını verebilir,ayrıca izmir büyük şehir belediyesi tarım politikaları başına atadığı başkanın bilgilerini de paylaşabilir,derler ya; kendi başını bağlamayan gelin başı yaparmış derler işte bir gurbet hamam hikayesi anlayana...

Yorumu oyla      3      3  
Duba 5 Temmuz 2021 Pazartesi 17:08

Duba koyuyorlar ya, nasıl pert?

Yorumu oyla      3      3  
Tayyar ÖNDER 5 Temmuz 2021 Pazartesi 15:56

Hahahahaaaaaa... İzmir Kurtuldu da Sıra Burdur'a mı Geldi... CHP Burdur İl Başkanı Tecrübesinden Yararlanıyoruz Demiş... Köyden Hallice Seferihisar Belediye Başkanlığı Haricinde Hiç bir Tecrübesi Olmayan Biri İçin Diyor Bu Sözü...Gel de Gülme...

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet79 5 Temmuz 2021 Pazartesi 13:31

Altınyol trafiği pert siz Burdurdasınız.

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ilke imza atıyor... Dünya Pandemi Konferansı yarın başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye ve dünya çapında uzman isimlerin ...
Buca’da çevre okuryazarlığı hamlesi
Buca Belediyesi, çevre alanında önemli çalışmalar yürüten Yuva Derneği ...
Bayraklı'da kurban satış yerlerinde hazırlık
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki ...
 
Selçuk’lu çocuklardan piyano resitali
Selçuk’lu çocuklar “Doğadan Ezgiler” Piyano Dinletisi’nde dinleyicilere bir müzik ziyafeti yaşattı.
Karşıyaka'da öğretmenlere sanat eğitimi
Karşıyaka Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma ...
Balçova'da çim konserleri başlıyor
Balçova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği Çim Konserlerinde ...
 
İzmir Kent Konseyi Bornova’da
Bornova Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Kınık'ta yüzme bilmeyen kalmayacak!
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesine başvuran ...
Başkan Soyer: Kentler arasındaki dayanışmayı güçlendireceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burdur ziyaretinde kentler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva