HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2021 Pazar - 23:04

Başkan Soyer: Kentler arasındaki dayanışmayı güçlendireceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burdur ziyaretinde kentler arasındaki dayanışmanın önemine dikkat çekerek “İklim değişikliğiyle yaşanan kuraklık bir yana vahşi sulamaya dayanan tarım politikası nedeniyle su kaynaklarımız tükeniyor. Bu nedenle ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyoruz. Burdur kentini de bu konuda desteklemeye hazırız” dedi.

Başkan Soyer: Kentler arasındaki dayanışmayı güçlendireceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu aktarmak üzere gittiği Burdur’da gün boyu incelemelerde bulundu. Yanlış tarım politikaları nedeniyle gölleri kuruyan, su kaynakları azalan Burdur’da suyu çekilen İnsuyu Mağarası’nı da ziyaret eden Başkan Soyer, gördüğü manzara karşısında üzüntü duyduğunu belirtti. Soyer, CHP Burdur İl Başkanlığı ziyaretinde ise “Bu kuraklık ve yoksulluk tamamen yanlış tarım politikalarıyla ilgili. Vahşi sulama gerektiren tarım biçimleri nedeniyle kullanılabilir rezervin çok daha üstünde su tüketerek on yıllar geçmiş. İklim değişikliğiyle yaşanan kuraklık bir yana vahşi sulamaya dayanan tarım politikası nedeniyle su kaynaklarımız tükeniyor. Bu nedenle ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyoruz. Burdur kentini de bu konuda desteklemeye hazırız” dedi.

“Bu tablo değişmek zorunda”
Bu meselenin ne sadece Burdur’un ne de sadece İzmir’in meselesi olduğunu belirten Soyer “Bu mesele Türkiye’deki yanlış tarım politikalarının bizi getirdiği noktadır. Çocukluğumuzda biz kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Dünyanın tahıl ambarıydık. Ama bugün samanı ithal eder haldeyiz. Saman ithal etmeye başlayınca bir ithal döngüsüne giriyorsunuz. Bu tablo hızla değiştirilmek zorunda. Bu, kaçınılmaz bir son değil. Bu tabloyu doğru okuduğumuz için doğru çözümleri getirecek noktadayız. Bunun için de dayanışma içinde olmalıyız” dedi.

“En güzel örneği Seferihisar’da gördük”
Burdur Belediye Başkanı Ali Okun Ercengiz ise “Biz şehirlerin betona gömülerek değil, içinde yaşayanların yaşam standardını artırarak gerçek birer yerleşim yerleri olduğunun en güzel örneğini Seferihisar’da gördük. O etkileşim içinde şimdi kendi hikâyemizi yazıyoruz. Burdur’daki yol, asfalt sorunları çözülebilir. Ama yakın tarihte bizim en büyük sorunumuz su olacak. Bu nedenle İzmir’de uygulanan İzmir Tarımı modeliyle ilgili deneyim paylaşımı bizim için çok önemli. Burdur-İzmir arasındaki köprüyü güçlendireceğiz” şeklinde konuştu. 

“Güçleniyoruz”
CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ise dayanışmanın güçlendiğini belirterek “Bu hepimizin ödevidir” dedi. CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da Başkan Soyer’e Burdur’a geldiği için teşekkür ederek “Bu sayede daha da güçleniyoruz” dedi.

Başkan Soyer esnafla da görüştü, ayrıca Burdur Müzesi ile Burdur Belediyesi’nin El Sanatları Merkezi’ni ziyaret etti. Burdur Belediyesi’ndeki toplantıda ise Soyer, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’den kentte süren çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kimler katıldı?
Başkan Soyer’e Burdur ziyaretinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in eşi Hülya Ercengiz, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Burdur Belediye Bakan Yardımcısı Ali Say, CHP Burdur Merkez İlçe Bakanı Serkan Şimşek de eşlik etti.

 
Salgında günün bilançosu: 50 vefat, 4 bin 418 yeni vaka!
 
Göztepe, sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Tarımı 'Türkiye'nin Maldivleri'ne model olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Başkan Sengel Milli Sporcu Onbaşı ile buluştu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  Cumhuriyet tarihinde ...
Çeşme’de 30 yıl aradan sonra ilk kez anason hasadı
Karakılçık buğdayı ve sakızın ardından 30 yıl aradan sonra ilk kez anason ...
 
Başkan Tunç Soyer: 2 stat yaptık 3'üncüyü de yaparız
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun, Karşıyaka Stadı arazini İzmir ...
Avrupa’nın en iyileri İzmir’de
İzmir, CEV U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’na 8-11 Temmuz tarihleri ...
Karşıyaka’nın mahallelerinde şenlik var
Karşıyaka Belediyesi'nin kadın girişimcilere ve müzisyenlere destek sağlamak, ...
 
Güzelbahçe'ye 'Yaşayan Park' geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz ...
Sivas katliamının 28. yılı Dikili’de anıldı
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri ...
Konak’tan ırkçılığa karşı uluslararası hamle
Konak Belediyesi, Avrupa Irkçılığa Karşı Şehirler Koalisyonu’na katıldı. ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva