HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mart 2023 Pazartesi - 14:52

Soyer başkanlar zirvesinde konuştu: Yola çıktığımdan daha fazla umutluyum!

Düzenlenen belediye başkanları toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ayakları yere basan ve zengin içerik üreten bir yönteme neden oldu ortak akıl. Emin olun ki yola çıkarken olandan daha fazla umudu taşıyorum memleketimiz için. Aşağıdan yukarıya, memleketi kılcallarında hayallerin ve umdun ortaya dökülmesi memlekette siyaset yapanlar için çok önemli. Özellikle yerel yöneticiler için" dedi

Soyer başkanlar zirvesinde konuştu: Yola çıktığımdan daha fazla umutluyum!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ikinci yüzyılın iktisat kongresinin altıncı gününde Millet İttifakı çatısı altındaki büyükşehir belediye başkanlarının katılımı ile Kültürpark içerisinde yer alan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde forum düzenlendi.

Düzenlenen foruma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve çok sayıda ilçe başkanı katıldı.

AYAKLARI YERE BASAN ZENGİN İÇERİK ÜRETEN BİR ORTAK AKIL ORTAYA ÇIKTI
Forumun açılışında konuşan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu buluşma İktisat Kongresi'nin belki de en tarihi buluşmalarında biri. 100 yıl öncesinde neden bu İktisat Kongresi düzenlenmiş... O günün Türkiye'sinde İstanbul daha işgal altında, Lozan görüşmeleri yarıda kesilmiş, barış anlaşmasının akıbeti meçhul, olağanüstü bir yoksulluk var. Yanmış ve yıkılmış bir ülke... Böyle bir iklimde Erzurum Kongresi'ni yaparken Misak-i Milli ile ülkenin sınırlarının belirlendiği biliyoruz. 17 Şubat - 3 Mart tarihlerinde toplanan İktisat Kongresi'nde de yeni kurulacak devletin iktisat politikalarını beklenmesine karar verilmiş. Bu başlı başına bizim için dersti. Ülkeler için 100 yıllık süreçler önemli bir kilometre taşıdır. Hele bugünün dünyasında çok önemli bir dönüm noktası. Dünya bazen yavaş yavaş evriliyor. Bazen çok büyük sıçramalar görebiliyoruz. Dünya böyle büyük bir dönüşümün eşiğinde. Biz 100 yıl önce atalarımın izlediği yol haritasından ilham alarak bu yol haritasını izlemeye karar verdik. Neden yaptık bütün bunları ? Yola çıkarken Atatürk'ün izlediği yol haritasını izlemeye karar verdik, sonucunda nasıl bir sonuç çıkacağı yönünde fikrimiz yoktu. Gördük ki ortak akılla işletilecek süreç çok güçlü bir yol haritası ortaya çıkarıyor. Ayakları yere basan ve zengin içerik üreten bir yönteme neden oldu ortak akıl. Emin olun ki yola çıkarken olandan daha fazla umudu taşıyorum memleketimiz  için. Aşağıdan yukarıya, memleketi kılcallarından hayallerin ve umdun ortaya dökülmesi  memlekette siyaset yapanlar için çok önemli. Özellikle yerel yöneticiler için. Bütün bu toplantıların kararlarını, karar  alma sürecinde yapılan görüşmelerin tutanaklarını sizlere ulaştıracağız. Bir yandan da 100 yıl önce olmayan ekonomi dinamiklerini davet ettik. Sokak, sanat dinamiklerini forumlar olarak örgütledik ve buradan çıkan kararları nihai kararla ekliyoruz. İktisat Kongresi bize adeta bir pusula görevi icra edecek. Yol göstericilik yapacak son derece zengin veriler ile sonlanacak" diye konuştu.

6'LI MASA İLE KILCALLARDAN GELEN FİKİRLER UYUŞUYOR
Kongrenin her yıl değerlendirme toplantıları haline döneceğini belirten Soyer, "Kongreyi sonlandıktan sonra ne olacak? Her sene ilerleme raporunu gözden geçireceğiz. Bugün İktisat Kongresi alınmış olan kararların, ilklerin akıbetini takip edeceğiz. Bu kararlar ile ilgili ne yol alındı, nerede tıkanıklık var bütün bunları müzakere edeceğimiz bir değerlendirme kongresi gerçekleştireceğiz. Bu kadar büyük emeğin, umudun, zengin fikirlerin takipçisi olacağız. Her sene belki de yeni hayallerin ve özlemlerin ortaya konmasına vesile olacaktır... Biz yola çıkarken bugünün siyasal iklimdeki sorunlara çözüm bulmak için değil, geleceğin siyasal iklimindeki sorunlara çözüm bulmak için yola çıktık. Gördük ki 6'lı masanın liderlerinin ortaya koyduğu fikirler ile alttaki kılcallardan gelen fikirler çok örtüşüyor" dedi.

YENİ BİR SORUMLULUK VE GÖREV ÜSTLENDİĞİMİZİ...
Dirençli kent ile ilgili sürece vurgu yapan Başkan Soyer, "100 yıl öncesinde çok büyük yıkım ve felaket yaşamasına rağmen bu toplantı yapıldı. Bugünün koşullarına baktığınız zaman çok benzer tablolar görüyoruz. Bir de üstüne yaşanan büyük deprem felaketi. Belkide bu ülkenin uzun yıllarına mal olacak uzun toparlanma felaketi. Bu noktada bizim kentlerimiz ile ilgili yeni bir sorumluluk ve görev üstlendiğimiz kongre ile ortaya çıkarmak istedik. Bu da şehirlerimizi dirençli hale getirmek. Bunun için 3 safhada çalışma yapıyoruz. Birincisi şehrimizin depremle olan ilişkisini tespit etmeye çalışıyoruz. Mikro bölgeleme çalışması denilen bir çalışma ile İzmir'in yer altı fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. İkincisi depremsellik ve zemin etüdü çalışması. Üçüncü deprem güvenlik karnesi veriyoruz binalara. Deprem sonrası için iki çalışma yürütüyorüz. Birincisi toplanma ve barınma alanlarının tespiti. İzmir'de 29 barınma alanı 2 bin 472 toplanma alanı var. Bu ay sonuna kadar barınma alanları ile ilgi elektirk, pis ve temiz su, mobil şarj istasyonları çalışmasını tamamlıyoruz., toplanma alanlarındakileri de önümüzdeki yıla kadar tamamlamayı umuyoruz. Yani izmirlilere deprem sornası nerede barınacaklarını söylüyoruz. İkinci çalışmamız mahalle afet gönüllüleri. Bu çalışma da dalga dalga büyüyecek. Son olarak da bunların tamamının deprem eğitimi ile yürümesi gerekiyor. onun da müfredatını hazırladık" diye konuştu.

 
Depremlerde can kaybı 50 bini aştı
 
Rusya, Volkswagen'in tüm varlıklarını dondurdu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 20 Mart 2023 Pazartesi 23:28

Sayın genel merkezden atanan belediye başkanları,öncellikle ön seçim olmadan belediye başkanı oldunuz,nasıl rahat hareket ediyorsunuz? Genel merkez üst disiplin kurulu üyesi açıklama yaptı belediye başkanı olarak atanmak için belli bir bedel ile dolar bazında ödeme yapanların belediye başkanı olarak atandığını sayın üst disiplin kurulu üyesi açıklama yaptı oradan öğrendik,Istanbul'da belli ilçelere belediye başkanı olarak atanmak için yüksek miktarda ödeme yapıldığını herkes biliyor izliyor ayrıca Beşiktaş belediyesine atanan ve şimdi hapiste olan belediye başkanı yüksek miktarda ödeme yapmış sonrasında rüşvet alma suçundan yakalandı hapiste,siz işte böyle bir gelenekten belediye başkanları olduğunuzu biliyoruz halkın arasında yeriniz ne kadar vardır seçimlerde tekrar atanırsaniz ne olur göreceğiz...

Yorumu oyla      3      3  
İZMİRLİ 20 Mart 2023 Pazartesi 20:00

İZMİRLİLERDE TAM TERSİ HER GEÇEN GÜN DAHA UMUTSUZ BELEDİYEDEN...

Yorumu oyla      4      3  
karabaglar halkı 20 Mart 2023 Pazartesi 17:06

EŞİNİZİN KURDUGU KOOPARATİF BİLE BATTI DAHA SÜT DAGITMAYI BECEREMİYORSUNUZ SAYIN BAŞKAN ...

Yorumu oyla      10      3  
Ömer 20 Mart 2023 Pazartesi 16:30

1923 İzmir İktisat Kongresi ile yakından uzaktan ilgisi yok bu kongrenin tamamen işlevsiz

Yorumu oyla      10      4  
DELEGE 20 Mart 2023 Pazartesi 15:54

keşke sadece büyükerşen konuşsa idi birşeyler öğrenirdiniz hiç olmaz ise

Yorumu oyla      8      4  
''Onların kirası ucuz '' 20 Mart 2023 Pazartesi 15:54

'Alttaki Kılcallardan gelen fikir ' İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor. ÇÖZÜM : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması. İzmir merkez ilçelerdeki metro, otobüs, vapur ve tramvaylarda ( HEPSİ İZMİR BB'ne AİT ) 120 dk. aktarma hakkı VAR. İzmir kırsal ilçe otobüslerinde 120 dk. aktarma hakkı YOK. Bu nasıl sosyal belediyecilik. Bu nasıl adil ve eşit hizmet anlayışı . Bu nasıl refahın adil paylaşımı . İzmir kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerinin ( ESHOT ) tamamen hizmetten çekilerek , kırsal ilçe ulaşımını İZTAŞIT ( TİCARİ TOPLU ULAŞIM ) adı altında özelleştirmek umut mu oluyor. İZMİR demir ağlarla ; ulaşımda özelleştirme yaparak mı örülecek ? YURTAŞLARIN ödediği vergilerle satın alınan belediye otobüslerini ( ESHOT ) yurttaşların hizmetinden çekmek ! Çözüm bu mu ?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çapa: Bilime sahip çıkmazsanız yolunuzu kaybedersiniz
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat ...
Başkan Sandal'dan rezerv alan soruları: AK Partili başkan mı aldı?
TOKİ'nin satışa çıkardığı Bayraklı rezerv alandaki parselleri gündemde ...
Karabağlar'da muhtarlar zirvesi... Gündem afetlere hazırlık
Karabağlar Belediyesi'nin, mahallelerin sorunlarını belirlemek ve bunlara ...
 
Örnek protokol imzalanmıştı... Avcılar heyeti Karşıyaka'da!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İstanbul’un Avcılar Belediye ...
Depremzedeler için sahnede alacaklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin yaralarını sarmak için “Ses ...
Protokol imzalandı... Buca'nın tarım okulu yola çıkıyor!
İzmir'in merkezinde en fazla tarım alanına sahip ilçe olan Buca’da Tarım ...
 
Aliağalı güreşçilerden 14 madalya birden
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 5-10 Mart 2023 tarihlerinde İzmir’de ...
Prof. Dr. Güven Sak: Adil yaşamı tasarlamamız gerekiyor!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Türkiye Ekonomi Araştırma ...
Prof. Dr. Keyman: Türkiye'nin geleceği İzmir'in geleceğinde!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde konuşan Sabancı Üniversitesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva