HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2017 Perşembe - 09:30

Şırnak Şenoba'da askeri helikopter düştü: 13 asker şehit

Şırnak/Şenoba’daki helikopter kazasında şehit olan 13 askerden 7'si için, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. 6 askerin cenazeleri ise kimlik tespitleri için Ankara'ya gönderildi.

Şırnak Şenoba da askeri helikopter düştü: 13 asker şehit

Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden 7'si için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Akşam askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan ve Şırnak Devlet Hastanesine götürülen 13 askerden 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile Albay Oğuzhan Küçükdemir, Yüzbaşı İlker Acar, Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral ve Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın cenazeleri otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

-MANİSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

-BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI

-7 ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

-TÜMGENERAL AYDIN AYDOĞAN: ADINA ŞİİR YAZDIĞI TOPRAKLARDA ŞEHİT OLDU

-BAHÇELİ: KAZA TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILMALI

Şırnak'taki hastanede otopsisi tamamlanan Kurmay Albay Gökhan Peker, Jandarma Yüzbaşı Songül Yakut, İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, Kurmay Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç için 23. Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve diğer yetkililer ile şehit yakınları katıldı.

Törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişlerinin okunmasının ardından Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Bu sırada şehitlerin yakınları ile silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin ardından Yüzbaşı Yakut'un cenazesi Malatya'ya, Yüzbaşı Sığnak'ın cenazesi Adana'ya, Uzman Çavuş Koç'un cenazesi Osmaniye'ye, Astsubay Erdoğan'ın cenazesi Kayseri'ye, Albay Peker ve Yüzbaşı Şener'in naaşları İstanbul'a, Binbaşı Onay'ın naaşı ise Çanakkale'ye gönderilmek üzere helikopterlerle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü.

ŞEHİT SERHAT SIĞNAK ADANA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit olan 13 askerden Sığnak'ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınması için merkez Çukruova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Daha sonra Merkez Sabancı Camisi'nde şehit Sığnak için tören düzenlendi.

Buradaki törene şehidin babası Hayati, annesi Sema, kardeşi Orhan Sığnak ve yakınları ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Vali Mahmut Demirtaş ve diğer ilgililer katıldı.

Cenaze namazı öncesinde şehidin babası Hayati, annesi Sema, şehidin şapkasını takan kardeşi Orhan Sığnak ve yaz aylarında düğün yapmayı planladığı öğrenilen kız arkadaşı Banu Hoşgören, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

 

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar'ın cenaze namazı kıldırmasının ardından Bakan Çelik ve şehit babası Hayati Sığnak, tabutu topçu arabasına kadar taşıdı.

Daha sonra Adana Asri Mezarlığa götürülen şehit Sığnak'ın naaşı, buradaki şehitlikte defnedildi.

ŞEHİT ZEKİ KOÇ OSMANİYE'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç ise, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şenoba Tugay Komutanlığından kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 13 askerden Koç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyündeki babaevine getirildi.

Şehit için burada helallik alındı, dua edildi. Anne Zeynep ve baba AliKoç güçlükle sakinleştirildi. Üç çocuk babası şehidin eşi Fadıma ve oğlu Ali Can, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Osmaniye Valisi Kerem Al, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Koç'un cenazesi toprağa verildi.

ŞEHİTLER VE MEMLEKETLERİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın – Ankara

Jandarma Yarbay Songül Yakut – Malatya

Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker – İstanbul

Piyade Albay Oğuzhan Küçükdemirkol– Ankara

Binbaşı Koray Onay – Çanakkale

Piyade Yüzbaşı Nuri Şener – İstanbul

Yüzbaşı İlker Acar – Balıkesir

Piyade Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan – Kayseri

Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç – Osmaniye

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak – Adana

Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Keskinbaş –Amasya

Başçavuş Fevzi Kıral - Manisa

Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar – Amasya

ŞEHİT YARBAY YAKUT'UN CENAZESİ HELALLİK ALMAK İÇİN EVİNE GETİRİLDİ

Şırnak’ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Yarbay Songül Yakut’un cenazesi helallik için babaocağına getirildi.

Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından havayolu ile Malatya’ya getirilen Şehit Yarbay’ın cenazesi daha sonra jandarma ve polis konvoyu eşliğinde Malatya’da babaocağının bulunduğu Çavuşoğlu Mahallesine getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu helallik alımında anne Sebahat Yakut güçlükle ayakta durabildi. Acılı anne Sebahat Yakut, “Yavrum daha dün ben senle konuşmuştum. Kızım hadi kalk eve gidelim, beni yalnız bırakma. Ya beni de götür yada sende gel” diyerek uzun süre ağladı.

Helallik alımının ardından Şehit Yarbayın cenazesi konvoy eşliğinde Şehir Mezarlığı morguna götürüldü. İkindi namazı sonrasında Malatya Şehir Mezarlığında düzenlenecek cenaze törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılacağı bildirildi.

TÜMGENERAL AYDIN'A ZOR VEDA
Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni yapıldı. Şehidin babası, annesi, eşi, kardeşi, oğulları Berkay (22) ve Tunay (11) cenazede gözyaşlarına boğuldu... Berkay annesi ve kardeşini teselli etmeye çalıştı.

İkindi namazına müteakip düzenlenen törene, şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamide Çolak, eşi Nuray Aydın, oğulları 20 yaşındaki Berkay ile 11 yaşındaki Tuna'nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamidiye Çoban ile eşi Nuray Aydın taziyeleri kabul etti.

Şehidin cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. Namazın ardından, şehitler kervanına bir büyük şehidi daha uğurladıklarını belirten Görmez, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile diğer şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Şehit Aydın için helallik isteyen Görmez, şehidin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. 

Şehidin naaşı daha sonra bir süre top arabasında taşındı. Şehidin naaşının taşınması sırasında babası Ahmet Aydın, gözyaşları içinde tabuta dokunarak yürüdü. 

Cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığı'na uğurlandı. 
 

TÜRKİYE’NİN İLK JANDARMA KADIN KOMUTANIYDI

Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, 1976'da Malatya'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Malatya'da tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu'nun jandarma sınıfından 1997 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu. 2005-2007 yılları arasında Beypazarı'nda görev yaptığı esnada bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınan bir isim olan Yakut, bölgede sık sık köy gezilerine de çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinliyordu.

FETÖ KUMPAS KURMUŞTU

Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak da bilinen Şehit Yarbay Songül Yakut, yüksek lisans eğitimi ve başarılı çalışmaları sonrasında 1 yıl erken terfi ederek Yüzbaşı rütbesine ulaştı. İlerleyen dönemlerde binbaşı rütbesindeyken 2013 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpasıyla görevinden uzaklaştırılan Songül Yakut, verdiği hukuk mücadelesiyle ilerleyen yıllarda yeniden üniformasına geri döndü.

Daha sonrasında Şırnak’a tayin olan Yakut, 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba'da meydana gelen helikopter kazasında 13 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştü.

KÜÇÜK YAŞTA BABASINI KAYBETMİŞTİ

Küçük yaşta babasını kaybeden Yakut 5 kardeşli ailenin en küçüğü. 2 kardeşi Mersin'de, 1 kardeş İstanbul’da ve 1 kardeşi ise Almanya’da bulunan Yakut’un annesi ise kışlarında Çavuşoğlu Mahallesindeki evinde yazları ise Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde kalıyor.
Şehit Yarbay Yakut, geçen yıl annesi için aldığı Ören’deki yazlık eve izinlerde gelerek çok sevdiği toprakla uğraşıyordu. (NTV,Hürriyet)

 
MGK sona erdi: Terör örgütüne destek...
 
FETÖ elebaşının kardeşi İzmir'de hakim karşısında: Ağlayarak ifade verdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 1 Haziran 2017 Perşembe 15:51

ALLAH RAHMET EYLESİN. YALNIZ YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILIP, DÜŞTÜĞÜ HAKKINDA KAMUOYUNUN VE BENİM CİDDİ ŞÜPHELERİM VAR. BU BİR İSTİHBARATLA 13 KOMUTAN HELİKPPTERDE İKEN YAPILMIŞ BİR SABOTAJA BENZİYOR. TIPKI EŞREF BİTLİS OLAYINDA OLDUĞU GİBİ.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Haziran 2017 Perşembe 11:44

hani referandumdan sonra şehit verilmeyecek, dolar düşecek, ekonomi coşacaktı, değişen bir şey var mı??

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MGK sona erdi: Terör örgütüne destek...
MGK bildirisinde, "Türkiye'nin beklentisi gözardı edilerek Suriye Demokratik ...
Yüzlerce mülteciyi kurtardı: Kahraman kaptan konuştu!
Libya açıklarında batmak üzere olan eski bir teknedeki 466 kaçak göçmeni, ...
Diyarbakır'dan acı haber: 3 şehit
Diyarbakır'da 104 kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden ...
 
Karısını levyeyle dövdü, dişlerini kerpetenle söktü: Serbest bırakıldı!
Kilis'te yaşayan Suriye uyruklu 28 yaşındaki Raşe R., eşi 35 yaşındaki ...
İnanılmaz! Aynı sınıfta 10 TEOG birincisi!
Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman genelinde 60 öğrencinin ...
DEAŞ Rakka'yı YPG'ye bırakıyor!
Bir süredir ABD öncülüğünde, YPG'nin de katılımıyla kara operasyonunun ...
 
İzmir'deki baba vahşetinin perde arkası: Sena için 5 yıl...
İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, cinnet getiren Sami Ergu'nun öldürdüğü eşi ...
Binbaşı tutuklandı...Gerekçe: MİT'e kumpas kurdu
Binbaşı Mete A., ihbarın ’kumpas’ olduğu suçlaması ve 'anayasal düzeni ...
Ankara'da bomba paniği: İnternet kafede...
Ankara Kızılay'da bir internet kafeye yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva