HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2012 Perşembe - 14:22

Sındır’dan Bornova’nın çöpüne ‘evet’, Büyükşehir’e 'hayır!'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ile gündeme gelen Bornova’daki “Çöp Transfer İstasyonu”na karşı alınan tavır devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine bilgi vermediğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Bornova’nın çöpü için biz yer bulun ve gereken çalışmayı yaparız ama İzmir’in çöpüne hayır” dedi.

Sındır’dan Bornova’nın çöpüne ‘evet’, Büyükşehir’e  hayır!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de en önemli gündem maddelerinden biri olan çöp tesisleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, katı atık bertaraf tesisi için valilik üzerinden çalışmalara başlarken Bornova’ya yapmayı planladığı “transfer istasyonu” için de planlama sürecini tamamlamıştı. Bornova Işıkkent’te yapılması planlanan, İzmir’in çöplerinin katı atık tesisine transfer edileceği merkeze gelen tepkiler daha da sertleşti. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kocaoğlu’nun son açıklamalarından da tatmin olmadı.
 
Kocaoğlu’nun, “Bornova’da yapılması planlanan çöp transfer istasyonudur. Çöp transfer istasyonunda çöp bir yere yığılmıyor. Bir rampa yapıyorsunuz, Bornova Belediyesi çöpü gelecek oraya bizim özel tır dorselerimize yüklenerek Harmandalı’na götürecek. İlçe belediyelerin kamyonlarından su sızıyor. Bununda önlenmesi için çöp transfer merkezi kuruyoruz bunu da karşı çıkılıyor. Her şeye karşı isen çöp üretmeyeceksin o zaman” sözlerine yanıt gecikmedi. Bornova Belediye Başkanı Sındır, “Bu yapılacak tesis sadece Bornova’nın değil diğer ilçelerin de çöpünün buraya getirilmesine neden olacak. Bunu kabul edemeyiz. Başkan bana ‘Bornova’nın çöpü için yer bul’ dese onu anlarım. Böyle bir şey demiyor. Başka yerlerin çöplerini getiren araçların durumu bile ayrı bir konu. Belediyemizin şantiyesinin içinde bile yer bulabiliriz ama sadece kendi ilçemizin çöpleri olmak şartıyla” dedi.

 
BAŞKAN BİLGİ VERMİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaya ve plan tadilatına itiraz edeceklerini ifade eden Başkan Sındır, kesinlikle dava açmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. “Büyükşehir ile Bornova’yı mahkemede karşı karşıya getirmem” diyen Sındır, “Bu sorunu oturup, konuşarak çözebileceğimizi düşünüyorum. Bize burada ne olacağını bile anlatmadılar. Bir koordinasyon sorunu var. Başkan bilgi paylaşmıyor.Yapılan lan değişikliği benim ve meclisimin bilgisi dahilinde değil. Esas olan ne yapılacaksa o ilçenin belediye başkanı ile paylaşılmasıdır” diye konuştu.
 
BİLİMADAMLARININ GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ
Bornova’daki transfer istasyonunun okulun dibine yapılacağı için tehlikeli olduğunu söyleyen Sındır, “Orada çocuklarımızın sağlığı olumsuz etkilenecek. Zaten bölge insanı yıllardır çimento fabrikaları ve taş ocakları nedeniyle sorunlar yaşıyor. Bir de bunu getirmeniz olmaz. Biz buna karşı çıkarız. Doğru bir karar verilmedi. Bu yanlıştan dönülmesi gerekir. Ayrıca belediyenin orada ne yapacağını da iyi açıklaması lazım. Günde kaç araç girecek, nasıl gelecek, mevcut katı atık tesisine uzaklığı ne kadar olacak? gibi konuların halledilmesi gerekir. Zaten Bornova halkı da bu çalışmaya büyük tepki gösteriyor. Tabi ki benim kendi başıma oturup da karar verebileceğim bir konu değil. Konunun uzmanları ve bilim adamlarından proje ile ilgili raporlar alacağız. Üniversitede görev yaptığım zamanda araç trafiği konusunda araştırmalar yaptım. Bölgeye gelecek araçlar nedeniyle çıkacak olan egzoz dumanları da sorunu daha derinleştirecek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
harmandalı lı 1 Aralık 2012 Cumartesi 02:40

sizin kamyonlarınız hergün harmandalıya geliyor ağzına kadar dolmuş tesise çöpünü boşaltıyor birde kamyonların üzerinde temizlik kirletmemektir yazıyor bizleri pisletiyorsunuz çöpün hemen altında köy ve kamyonların geçtiği yolda ilk öğretim var kaçtane çöp kamyonu kazasında insanımız öldü sizin çocuğunuz çocuk buradakiler nedir yarın öbürgün mülteci kampından da sorunlar yaşıyacak bu güzel yer siz akşamları evinizde rahat oturun gece yukunuzdan metan gazı kokusunla uyuyamıyanlar gün gelecek bu t

Yorumu oyla      12      6  
hasan 30 Kasım 2012 Cuma 15:22

Bir bilen rumuzu ile yorum yapan kişi sizi kutluyorum muhteşem bir yorum olmuş.

Yorumu oyla      17      6  
Bir bilen 30 Kasım 2012 Cuma 13:57

Sayın sındır azizbeyin evi makamınıza 300 metre makamı ise 8 klometre telefonla bir dakika yani usul olarak bornovayla ilgili bir kararla ilgili çok büyük bir maniniz yok ama sanırım sizin b.şehirde yapılan meclis toplantılarına katılmama gibi bir özrünüz var oysaki baktıgımızda yurt dışı gezilerinden hiç taviz vermiyorsunuz özellikle balkan gezileri tamam damat şarkısını çok seviyorsunuz ama bornovanın meselelerine daha duyarlı olursanız vede bunu basın yoluyla degil ama yerinde yani mecliste

Yorumu oyla      29      6  
Hüseyin 29 Kasım 2012 Perşembe 23:54

Büyükşehir Başkanlığında gönlü olan, dünyayı gezmiş incelemiş Prof. ve Çevreci Başkan: İzmir in çöp sorunu için bir önerin var mı? Ya da Harmandalı için bir diyeceğin, bir alternatifin? Pardon duyamadık...

Yorumu oyla      33      5  
Orhan Yılmaz 29 Kasım 2012 Perşembe 20:38

Neden yıllardır Çiğli sizin ve diğer ilçelerin çöpünü alıp kokusunu çekiyor.Çiğli nin canı yok mu.Şimdi ucu size dokununca bağırmaya başladınız.

Yorumu oyla      38      7  
murat 29 Kasım 2012 Perşembe 20:13

çiğlinin harmandalının suçu ne yıllardır bütün İzmir'in çöpünü çekiyor.

Yorumu oyla      34      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe araç filosunu güçlendirdi
Güzelbahçe Belediyesi, yaklaşık 500 bin lira harcama yaparak, 8 yeni araç ...
Karşıyaka’nın çevre ödülleri sahiplerini arıyor
Karşıyaka Belediyesi çevre ödülü verecek çevreciler arıyor. Her yıl geleneksel ...
Canlar Konak’ta buluştu: Aşureler hoşgörü için dağıtıldı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak Can Dost Meclisi Toplanıyor” etkinliğinde ...
 
Karşıyaka esnafı sorunlarını masaya yatırdı
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi bünyesindeki meclisler çalışmalarını ...
İşte Kocaoğlu’nun sır gibi sakladığı yeni ‘çöp alanı’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sır gibi sakladığı ...
İzmir’de temizlik seferberliği
20 ilçe belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde toplanarak ...
 
Aliağa okullarına bakmaya devam ediyor
Aliağa Belediyesi kent genelinde bulunan okullara yaptığı yardım ve desteklerle ...
Egeli belediyelere EXPO'ya destek çağrısı
Ege Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, sadece İzmir’e ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Buca mesaisi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile birlikte Bucalı muhtarları dinleyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva