HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2023 Perşembe - 13:22

Sıfır Atık Günü’ne Bergama damgası

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Bergama’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Çevreyi korumanın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için Bergama Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Sıfır Atık” çalışmalarını kadim şehrimiz UNESCO Dünya Mirası Bergama’da titizlikle yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Sıfır Atık Günü’ne Bergama damgası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2017 yılında başlattığı ve 105 ülkenin desteği ile BM tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü için Bergama’da düzenlenen etkinlikler kortej yürüyüşü ile başladı. ‘İkinci bir Dünya Yok’ ana fikri ile ‘Temiz Bir Çevre’ye dikkat çekmek üzere düzenlenen kortej yürüyüşünde “Sıfır Atık” için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Mehmet Akif Ersoy Parkı’ndan (Bayraklı Park) başlayan kortej yürüyüşüne öğrenciler, sporcular, öğretmenler, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Ellerindeki dövizlerle Kültür Merkezi’ne kadar yürüyen herkes ‘Daha Yaşanabilir Bir Dünya’ için yapılması gerekenlere, ağaçların korunması gerektiğine, Her şeyin çöpe atılmaması gerektiğine, Sularla birlikte insanlığında yok olacağına, Ambalaj atıklarının çöp olmadığına dikkat çektiler.

GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ VE GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ İLGİ İLE İZLENDİ
Kortej Yürüyüşü’nün ardından Bergama Kültür Merkezi’nde Geri Dönüşüm Defilesi yapıldı. Defilede, 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu, Ali Rıza Eroğlu İlkokulu, Aşağıbey İlkokulu ve Ortaokulu, Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu, Bergama Yusuf Kemalettin Perin MTAL ve Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri geri dönüşümden elde edilen elbiseleri sergilediler. Defileyi ilgi ile seyreden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve protokol üyeleri daha sonra Geri Dönüşüm Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdiler. Bergama Belediyesi çalışanlarının, 100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu, Aşağıbey İlkokulu ve Ortaokulu, Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu, Yusuf Kemalettin Perin MTAL. ve Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencilerinin geri dönüştürülen materyallerden yaptıkları eserler sergide yer aldı.

“BERGAMA SIFIR ATIK BİLİNCİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”
Sıfır Atık Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi’nin yaptığı geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kadim Şehir Bergama’da çok sayıda projeye imza attıklarına, bu projeler sayesinde ilçede sıfır atık bilincinin her geçen gün daha da ilerlediğine dikkat çekti. Başkan Koştu, “Vatandaşlarımız, eğitimcilerimiz, öğrencilerimiz toplumumuzun duyarlı her bir ferdi sayesinde topladığımız atıklar, ayrışarak yeniden kullanıma sunuluyor. Cam, kağıt, metal ve plastik gibi atıkları yeniden dönüştürme ile çevreyi korumuş, ekonomiye de katkı sağlamış oluyoruz. Okullarda öğrencilerimize yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile işbirliği içerisinde toplantılar, yarışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde sıfır atık noktasında önemli mesafeler aldık, almaya devam ediyoruz. Çalışmalarımıza katılan her bir hemşehrime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 
Otomobil menfeze düştü: 2 kişi can verdi!
 
'Londra'daki faşistlerin tavrını lanetliyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Stantlar baştan sona yenilendi... Bayraklı'da üretici kadınlara destek!
Bayraklı Belediyesi, kadınların el emeği, göz nuru dikiş-nakış, ev aksesuarı ...
Barok Günleri 15 Nisan’da başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Barok ...
Karşıyaka’da ‘çöp’ krizi… Kim bu sivil kıyafetliler?
Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan işçilerin iş bırakmasından kaynaklı toplamadığı ...
 
Vatandaşlardan Halk Ege Et'e büyük ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Halk Ege Et; ekonomik, hijyenik, ...
Bornova'da zehirle mücadele hamlesi!
59. Kütüphane Haftası çerçevesinde söyleşiden panele, yazar-okur buluşmalarından ...
Dikili'de fırınlara sıkı denetim!
Ramazan ayının başlaması ile birlikte Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ...
 
Başkan Engin sahaya indi... Talepleri tek tek not etti
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çamtepe Mahallesi’nde her çarşamba ...
Selçuk'ta dolu dolu kütüphane haftası
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 59. Kütüphane ...
Karşıyaka’daki ücret krizinde son durum… İşçiler yeniden iş başı yaptı!
Karşıyaka Belediyesi’ndeki maaş krizinin çözülmemesi üzerine belediyenin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva