HABERLER>EKONOMİ
26 Kasım 2019 Salı - 11:46

SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal’den işyerlerine uyarı!

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, “İzmir’de denetim ağımız güçlendi. Eskiden 50 kişi ile denetim yapıyorduk şimdi 200 kişi ile denetim yapıyoruz. Bu sebeple İzmir’de işyerlerimizin daha hassas olmasını bekliyoruz” dedi.

SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal’den işyerlerine uyarı!

EGEDESONSÖZ- Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Gülcemal, sosyal güvenlik sistemi ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

İZMİR’DE DENETİM AĞI 4 KAT GÜÇLENDİ!
İzmir’de yapılan denetimler için personel sayısının 4 kat arttırıldığını söyleyen Gülcemal, “İzmir’de denetim ağımız güçlendi. Eskiden 50 kişi ile denetim yapıyorduk şimdi 200 kişi ile denetim yapıyoruz. Bu sebeple İzmir’de işyerlerimizin daha hassas olmasını bekliyoruz. Geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin çalıştırılması ile ilgili bir muafiyet yok. Ülkemizdeki diğer yabancılar gibi çalışma izni ile çalıştırılması gerekiyor. Cezası kayıt dışı çalıştırılan Türk işçi ile yabancı işçinin cezası aynı, yıllık 80 bin lira cezası var. İşçiye de cezası var. Ayrıca işveren, yabancı çalışanın ülkesine gönderilmesi için gereken masrafı da ödemekle yükümlü tutuluyor. Yabancı çalışanlar için sistem üzerinden çok kolay bir başvuru sistemi var, bunun kullanılmasını öneriyoruz. Bu işin çok zor olduğu düşünüldüğü için çalışma iznine başvurulmuyor. İşlem tamamen elektronik sistem üzerinden oluyor. Çalışma izni alındıktan sonraki 30 gün içinde işe girişi yapılabilir. Burada kayıt dışı çalışanların ihbarı için ALO 170 veya CİMER hatları üzerinden şikayette bulunulabilinir” ifadelerini kullandı.

SURİYELİLER İÇİN KESİNTİ YAPILIYOR MU?
Suriyeliler için emekli maaşlarından kesinti yapıldığı söylentileri üzerine konuşan Gülcemal, “Suriyeliler için kimseden bir kesinti yapılmıyor. Bunlar kesinlikle asparagas haberler. Elimizde tüm veriler mevcut böyle bir kesinti söz konusu değil. Zaten emeklilerimiz kendi maaşlarına ait kesinti bilgilerine de ulaşabilir, sadece sağlık harcamaları gibi kalemler kesinti yapılıyor. E-devlet üzerinden maaşlarına yapılan kesintileri kendileri de görebilirler. Bunun dışında başka bir sıkıntı olursa müdürlüklerimiz yardıma açıktır” dedi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE KRİTİK UYARI
Çalışan emeklilerin maaşlarından yapılacak kesinti hakkında açıklamada bulunan Gülcemal, ”Çalışan emeklilerle ilgili olarak, emeklilerinin çalışmasında hiçbir engel yok. Sadece emeklilerimiz kamu tüzel kişiliğine ait iş yerlerinde çalışmaları halinde maaşlarından kesinti yapılarak çalışmaları gerekiyor. Bunu bazen kurumlar da bilmiyor ancak daha sonra denetimlerde bu ortaya çıktığında bu rakam geri istendiğinde mağduriyet yaşanıyor” diye konuştu.

EYT’LİLER İLE İLGİLİ BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR
Son günlerde ülke gündeminde yoğun yer tutan EYT’liler ile ilgili, “Kent bazında elimizde net veri yok. Ülke çapında oldukça kalabalık oldukları söyleniyor. Bizim bu konuda bir değerlendirme yapma durumumuz yok. Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Bunun üzerine bir değerlendirme yapılması söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

TAŞERON ÇALIŞANLAR İŞKUR ÜZERİNDEN KADROYA ALINIYOR
Taşeron çalışanların kadrolara geçirilmesi ile ilgili açıklama yapan Gülcemal, “KHK ile taşeron işçiler kamu kurumlarında işe alındılar. Bu süreç gayet başarılı bir şekilde yönetildi. Binlerce insan kadroya geçti. Bizim kurumumuzda o süreçten sonra bir taşeronlaşma olmadı. Farklı kurumların ne olduğunu bilemiyoruz. Kendi bünyemizde temizlik ve güvenlik elemanlarımız İŞKUR üzerinden kadrolu olarak alınıyor” dedi.

 
Mor ve Ötesi'nden AASSM'de senfonik peformans
 
Ölü bulunan geyiğin midesinden 7 kilo çöp çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar, 5,71 TL; Euro 6,32 TL'den işlem görüyor.
İzmir'deki bataklığın kaderi değişiyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
İzmir'deki bataklığın kaderi değişiyor: Türkiye'nin en büyüğü olacak
'Yapı Kredi'nin İtalyan ortağı çekiliyor' iddiası!
Reuters'ın üç ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre Yapı Kredi'nin İtalya ...
 
Asgari ücret için toplantı tarihi belli oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret ...
Arıcılık yapan öğretmen talebe yetişemiyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinde çalıştığı özel okuldan arıcılık yapmak için ...
Yeni vergi tasarısı meclisten geçti
Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi, gelir ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 5,70 TL, Euro 6,29 TL'den işlem görüyor.
Kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu
Türkiye'nin 2018 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 10 milyar 610 milyon ...
Türk Eğitim Sen İzmir'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva