HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2022 Cuma - 10:01

Serter’den stokçuluk yasağına eleştiri: Gıdayla sınırlı kalmalı!

Son zamanlarda yapılan zamlardan sonra vatandaşların stokçuluk yapmasının önüne geçmek için ürünlere sınırlandırma getirilmesine yönelik eleştirilerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, her şey yerine yalnızca gıda ürünlerine stoklama yasağı getirmenin yeterli olacağını söyleyerek, “Mesela gıda ürünlerinde stokçuluğun önüne geçebilirsin. Onlara getir ama diğerlerine niye getiriyorsun ki? O zaman bende TÜPRAŞ'ın, BOTAŞ’ın stokladığı benzini sorgularım. Stok yoksa bu ülke nasıl ayakta kalacak?” dedi.

Serter’den stokçuluk yasağına eleştiri: Gıdayla sınırlı kalmalı!

EGEDESONSÖZ -  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedir Serter, ekonomik sorunlara ve bunların çözümlerine değinerek tüm ürünlere gelen zamlar nedeniyle vatandaşların stok yapmasının ardından buna yasak getirilmesine eleştiriler getirdi. Bunun yanı sıra erken seçime yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ÇÖZÜMLERİN ANAYASASINI ÇIKARTIYORUZ
CHP ekonomi masası üyeleri olarak halkla iş dünyasını buluşturarak oldukça verim aldıklarını ve ekonomiye yönelik çözüm önerileri sunduklarını dile getiren Serter, “Yılbaşı girince ve Omicron virüsü yayılınca 25 gündür ara verdik ama önümüzdeki hafta Denizli’deyiz. Sonra da İstanbul’dayız. Ekonomi masası iyi gidiyor. Herkes çok çalışıyor. Burada bir kriter var, ekonomi dünyası ve iş dünyasından insanlarla buluşmalar yapılıyor. Bu işi bilenler oluyor. Bir avukatımız var sadece diğerleri bürokrasi ve iş dünyası... Onlar da CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu, gediği an da ekonomiyi düzelteceğini hissediyorlar. Biz bu ülkeyi düze çıkartacağız, hazırız diyorlar. Şu yaklaşımımız var; son dönemde Türkiye’de düzen çok değişti. Cumhurbaşkanlığı sistemi birçok şeyi kısıtladı. İnsanlar bundan bıkmış şekilde... Özgür yaşamak istiyorlar. Sorunlara öneriler sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz diye bu konuların anayasasını çıkartıyoruz. Çünkü Adıyaman’ı, Denizli’yi, Edirne’yi bir tutamazsınız. Bu şehirlerin ekonomik, sosyal yaşamlarına göre raporluyoruz, analizini çıkarıyoruz. O şehrin anatomisini iş dünyası üzerinden çıkartıyoruz. Şuan herkes ekonomi konuşuyor. Küçücük çocuğun bile bunu düşünmesi Türkiye’nin ne kadar aciz bir duruma düştüğünün göstergesidir. Herkes çok etkileniyor” şeklinde konuştu.

ESNAF BANA KAN AĞLIYOR
İzmir’de esnafla görüşmeleri sırasında vatandaşların ekonomik sıkıntılar çektiğini gördüklerini ancak iktidarın belli bölgelerde iyi ilişkilerde olduğu esnaflara gittiğini iddia eden Serter, “Biz adres teslimi değil onlar zannediyorum adres teslimine gidiyor. Yandaş esnaflarına gidiyorlar. Ama onlar esnafın yanından çıkınca bana kan ağlıyorlar. Ya onlara söyleyemiyorlar ya da onlar basına yansıtmıyor. Gültepe’ye, Kemalpaşa’nın köyüne gittiğimiz de daha çok yaşıyoruz. Onlar hala daha aynı fikirdeyse demek ki uzayda yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

Bu sorunların çözümünün erken seçim olduğunu ve en yakın zamanda olmasını beklediklerini dile getiren Serter, şu sözleri ekledi:

“Herkesin problemi ekonomik sıkıntılar... Bir an evvel erken seçim istiyoruz. İktidar olmaya inanıyoruz ve hazırız. 2019 yerel seçimlerinde adımlarımızı gerçekleştirdik. Adres CHP olacak. Bu vatanı kurtarmak için hazırız. 15 Temmuz olaylarından sonra dış yatırımlar yok. Bir tek Katarlılar geliyor, onlarda hazır olanları alıyor. Buraya gelecek adam taşı toprağıyla fabrikasını kuracak... İstihdam yaratacak insanlara ihtiyaç var, malıma mülküme çökecek insanlara değil... Yatırım dediklerinin hepsi borç paralar ve varlıklarımızı götüren sistemler... Tek adres Katar ve Arabistan... Neden? Bir vatandaş olarak soruyorum. Sorun Türkiye’de... Çünkü tek adam olmak istedi. Orta Doğu’nun, Mısır’ın da tek adamı olmak istedi.”

YANDAŞ AMCALAR KAZANDI
Döviz kurunun dengesizlik yaşadığı döneme yönelik değerlendirmelerde bulunan Serter, yandaş kişilerin kar ettiğini söyleyerek “15 Kasım’da Dolar 9.90 düzeylerindeyken kuruş kuruş yükseliyor ve 2 – 3 Aralık’ta bu rakama oturuyor. Sonra bir gecede 18’e çıkıyor. Bu aralıkta yüzde yüze yakın fark oluyor. Bunları açıklayın dedik. Yok açıklayamayız diyorlar. Bu malı kim götürdü? Benim servetimi götürüyor. Bir varlık serveti olanlar. 18’de sattı. 13’den aldı o yine kazanıyor. Kimin kar ettiği banka işlemlerinde görülür. 8 – 10 tane yandaş amca var. Onlar kazandılar. Satıyorlar, alıyorlar. Biz buğday, tütün, patates vs. konuşmamız lazımken Dolar’la, Euro’yla vakit harcıyoruz. İşimiz dolarla tabi yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

BENDE TÜPRAŞ'IN, BOTAŞ’IN STOKLADIĞI BENZİNİ SORGULARIM
Dövizin pik yaptığı zaman gelen zamların; dövizin düşmesiyle geri alınmamasına tepki gösteren Serter, “Hiç geri alınan bir zam yok. Ama stoklara ceza kesiyor. Serbest piyasa ekonomisi bu. Ne yapabilirsin? Kendi isteği, almış depolamış. Aslında mamul mal olarak neye stokçuluk getirebilirsin? Mesela gıda ürünlerinde stokçuluğun önüne geçebilirsin. Patates, sarımsak, un vs. gibi. Onlara getir. Ama diğerlerine niye getiriyorsun ki? Demirlerini stoklayan insan var. İleride ithal mi alacak o demiri? Kendi stokladığını kullansa daha iyi değil mi? Mesela mamuller arasındaki fiyatları dengele. O zaman bende TÜPRAŞ'ın, BOTAŞ’ın stokladığı benzini sorgularım. Stok yoksa bu ülke nasıl ayakta kalacak? Tabii stokladılar. Sen devletsin, süspanse et. Elektrik paraları vs. her şey kitledi insanları...” dedi.

BİLYELERİ ATIP MİLLETİ DÜŞÜRMENİN ANLAMI YOK
Geçtiğimiz ay CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, bir İzmir milletvekilinin bir bankadan 30 milyon lira kredi çekerek döviz satın aldığını iddia etmesi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Serter, “Tacettin Bayır’ın o değerlendirmesine olumsuz bakıyorum. Çünkü; sadece bir mesaj geldi de aldıyla olmaz bu işler. Bilgilerin net olması lazım. Ortaya meşeleri, üstüne bilyeleri atıp da milleti düşürmenin anlamı yok. İş dünyası kredisiz dönmüyor. Her işletmenin bankada bir kredisinin olması lazım. Şuanda da banka kredi rakamları çok yüksek. O yüzden kim, ne maksatla almıştır, nereye yatırım yapacaktır onu bilemem. Ancak bu konuda KGF (Kredi Garanti Fonu) gibi krediler varsa, onlara iş dünyası değil de iktidara yakın belli yandaşlar ulaşıyorsa o zaman kırmızı noktası var tabii. İzmir’de bir milletvekili işini geliştirmek için imkanı varsa bankadan kredi alabilir. Ama bu konuyu bilmiyorum, o yüzden kimsenin günahını almak istemem” dedi.

 
SİT alanında kaynak aranacak!
 
Bayraklı'da kadına şiddet için farkındalık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den katı atık tesisi tepkisi: Çöpü masum gösteriyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı Çöp Tesisi’nin ...
Muhalefet liderleri akşam yemeğinde bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ...
'Amacımız Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile ortak ...
 
İl Yönetimi'nde gündem 'Bornova'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel haftalık olağan İl ...
AYM, başsavcılığın görüşünü HDP'ye gönderdi
Anayasa Mahkemesi, kapatma talepli davaya ilişkin Yargıtay Cumhuriyet ...
Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek. ...
 
HDP'li vekil için komisyon kuruldu
TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra ...
AK Parti'den Soyer'e çifte salvo: Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümetin İzmir'i cezalandırdığı ...
CHP'li Bakan'dan 'yatırım' çıkışı: Her yıl aynı ‘astronomik’ bütçeler
2022 Yılı Yatırım Programı'ndaki İzmir için ayrılan bütçeye dair açıklamalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva