HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2023 Salı - 20:30

Seri kadın katili için istenen ceza belli oldu!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 19 yıl arayla evlendiği 2 kadını öldüren, Kovid-19 tedbirleri kapsamında cezaevinden tahliye edildikten sonra birlikte yaşadığı Mutlu Menekşe'yi de öldürdüğü öne sürülen zanlıya istenen ceza belli oldu. İddianamede yer alan, "Ölü muayene ve otopsi tutanağında maktulün vücudunda yaygın yanıkların bulunduğu, darp cebir izlerinin ve omur kırığının mevcut olduğunun tespit edildiği..." ifadesi dikkat çekiyor.

Seri kadın katili için istenen ceza belli oldu!

Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen yıl 31 Aralık'ta meydana gelen olaya ilişkin hazırlanan iddianame, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianameye göre, daha önce 2 eşini öldürdükten sonra cezaevinden Kovid-19 izniyle çıkan ve birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Mutlu Menekşe'yi öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Necati Akpınar, hakkında "eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme" suçlamasıyla dava açıldı.

Mutlu Menekşe'nin cenazesine Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi bulgularına yer verilen iddianamede, maktulün sırt ve bacak bölgesinde yanıklar, vücudunun muhtelif yerlerinde darbe, yaralanma veya fiziksel saldırının neden olduğu travmalar, omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu tespit edildiği bilgisi yer aldı.

İddianamede Menekşe'nin ölüm nedenine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Maktul üzerinde yapılan ölü muayene ve otopsi tutanağında maktulün vücudunda yaygın yanıkların bulunduğu, darp cebir izlerinin ve omur kırığının mevcut olduğunun tespit edildiği, otopsi raporunda maktulün, maruz kaldığı künt travma ile yanığa bağlı olarak yaralanması neticesinde vefat ettiğinin tespit edildiği anlaşılmıştır."

Cumhuriyet savcısı, şüphelinin darbetmek suretiyle maktulün vücudunda yanıklar oluşturacak şekilde eziyetlerde bulunduğu ve boyun omurunu kırdığına dikkati çekerek "Neticede maktulün bu yaralanmalara bağlı olarak vefat ettiği, şüphelinin mezkur eylemiyle eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır." ifadelerini kullandı.

OLAY
Geçen yıl 31 Aralık'ta bir kadının İstasyon Mahallesi'ndeki metruk bir binanın girişine gömüldüğü ihbarını alan Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belirtilen adreste yürütülen aramada 60 yaşındaki Mutlu Menekşe'nin cesedine ulaşmış, başında darp izi bulunan ve öldürüldüğü anlaşılan kadının cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Kadının birlikte yaşadığı Necati Akpınar gözaltına alınmış, ifade işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanmıştı.

Sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Necati Akpınar'ın, ifadesinde, akşam evine gittiğinde Mutlu Menekşe'yi ölü bulduğunu, daha önce cinayet işlediği için kimsenin kendisine inanmayacağını düşündüğü için durumu polise bildirmediğini, el arabasıyla taşıdığı cesedi evinin yaklaşık 50 metre ilerisindeki metruk binanın girişine gömdüğünü söylediği öğrenilmişti.

Necati Akpınar'ın 1984 yılında ilk eşi Emine Akpınar'ı bıçaklayarak cezaevinden tahliye olduktan sonra da 2003 yılında ikinci eşi Fatma Akpınar'ı da ütüyle yakarak öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Sanığın, 2021'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edildiği, Mutlu Menekşe ile dini nikahlı yaşadığı öğrenilmişti. (AA)

 
Cumhuriyet’in 100’ü İzmir sergisi açıldı
 
İsrail Dışişleri Bakanı, Guterres ile görüşmesini iptal etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuğun ölümüne sebep olmuştu... Köpek sahibine hapis cezası!
Van'da ocak ayında ailesiyle yaşadığı sitenin bahçesinde oyun oynayan ...
Telefonla sokağa çağırıp, kurşun yağdırdı
İstanbul Bahçelievler'de telefon ile sokağa çağrılan Mert Er, tartıştığı ...
Kadın doğum uzmanı doktor rüşvetten tutuklandı!
Ordu'da, Fatsa Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. ...
 
e-YDS başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Elektronik ...
İki can daha gitti... İzmir’de moto-isyan!
Yakın zamanda İzmir’de bir moto kuryenin kaza sonucu bir moto kuryenin ...
AYM'den istinafa başvuru süresine ilişkin karar
Anayasa Mahkemesi, istinaf yoluna müracaat süresinin, kararın açıklandığı ...
 
İzmir'de kaçakçılara darbe!
İzmir'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir'de 100'üncü yıla özel etkinlik
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla ...
İzmir'de polis memurunun acı sonu!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, elektrikli şofbendeki kaçak nedeniyle akıma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva