HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2023 Salı - 19:29

Çocuğun ölümüne sebep olmuştu... Köpek sahibine hapis cezası!

Van'da ocak ayında ailesiyle yaşadığı sitenin bahçesinde oyun oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna'ya saldırarak ölümüne sebep olan köpeğin sahibi H.K.'nin cezası belli oldu. Yargılandığı Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan H.K., tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Çocuğun ölümüne sebep olmuştu... Köpek sahibine hapis cezası!

Van'da ocak ayında ailesiyle yaşadığı sitenin bahçesinde oyun oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna'ya saldırarak ölümüne sebep olan köpeğin sahibi H.K.'nin cezası belli oldu.

Selimbey Mahallesi Yoğutçuoğlu Sokak'ta 30 Ocak'ta evinin önünde arkadaşları ile top oynarken 'Alman kurdu kırması' köpeğin saldırısına uğrayan 4'üncü sınıf öğrencisi Emir Mete Durna, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Köpeği sahiplenip, daha sonra sokağa salan H.K., gözaltına alınıp, tutuklandı. Köpek ise belediye ekiplerince aynı gün yakalanıp, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Durna'nın hayatını kaybettiği köpek saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Van 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Olayın hemen ardından tutuklanan köpeğin sahibi H.K., hakkında "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan hazırlanan iddianamede, 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Van 2. Asliye Mahkemesi, davanın ilk duruşmasında 'görevsizlik' kararı vererek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tarafların avukatları katılırken sanık H.K., duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Durna ailesinin avukatı Özkan Evren, sanığın üst sınırdan en ağır cezanın verilmesini ve tutukluluğunun devamını talep etti. Sanık Avukatı İsmail Güler ise köpeğin sahiplendirilmesinde belediyenin de kusuru olduğunu söyledi.

Sanık H.K.,'nin saldırgan olduğu için köpeği geri vermek istediğini fakat belediyenin kabul etmediklerini belirtti. Böyle saldırgan bir köpeğin sahiplendirilmemesi gerektiğini belirten Avukat Güler, bu köpeğin daha önce başka bir kadına da saldırdığını söyledi. Müvekkilinin 10 aydır tutuklu bulunduğunu ve bu süre içinde işini de kaybettiğini, mağdur olduğunu söyleyen Avukat Güler, tahliye talebinde bulundu.

Sanık H.K., ise yaptığı savunmada kendisinin bir suçu olmadığını aradan 4 gün sonra belediyeyi aradığını fakat gelip köpeği almadıklarını belirterek, tahliyesini talep etti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında 'bilinçli taksirle kişinin ölümüne neden olmak' suçundan itiraz yolu açık olmak üzere 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçen süre dikkate alınarak sanık tahliye edildi. (DHA)

 
Galatasaray U19, Bayern Münih'i devirdi!
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Batı'ya sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telefonla sokağa çağırıp, kurşun yağdırdı
İstanbul Bahçelievler'de telefon ile sokağa çağrılan Mert Er, tartıştığı ...
Kadın doğum uzmanı doktor rüşvetten tutuklandı!
Ordu'da, Fatsa Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. ...
e-YDS başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Elektronik ...
 
İki can daha gitti... İzmir’de moto-isyan!
Yakın zamanda İzmir’de bir moto kuryenin kaza sonucu bir moto kuryenin ...
AYM'den istinafa başvuru süresine ilişkin karar
Anayasa Mahkemesi, istinaf yoluna müracaat süresinin, kararın açıklandığı ...
İzmir'de kaçakçılara darbe!
İzmir'de kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı.
 
İzmir'de 100'üncü yıla özel etkinlik
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla ...
İzmir'de polis memurunun acı sonu!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, elektrikli şofbendeki kaçak nedeniyle akıma ...
Sınırda diplomatik araçta kokain ele geçirildi
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan diplomatik bir araçta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva