HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2022 Cumartesi - 19:20

Selden acı haber: CHP'li siyasetçi hayatını kaybetti

Ankara'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti bir kişi de sele kapılarak kayboldu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,, "Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor" açıklamasını yaptı. Hayatını kaybeden kişinin 27 yaşında İlkay Yiğit olduğu bildirildi. İlkay Yiğit'in CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğu belirtildi. Kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Selden acı haber: CHP li siyasetçi hayatını kaybetti

Ankara'da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi'nde, aracıyla sel sularına kapılan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in cesedine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara'da 1 kişi için daha kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi. Çataklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ankara Altındağ Tatlar'da 1 vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama- kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor" dedi.

AFAD: 3036 İHBAR GELDİ

AFAD, bölgede yaşananlar ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili son durumu paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre; Ankara'da meydana gelen sağanakta mahsur kalan 5 çocuğun kurtarıldığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği, kayıp olduğu bilgisi alınan bir kişi için de arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden sağanak yağışa ilişkin ihbarların geldiği, Çankaya'da yarım saatte metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, saat 21.30 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD'a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaştığı kaydedildi.

Başkentte hayatı felç eden sağanakta sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti, bazıları yollarda kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

Kentin merkezinde sağanağa metro istasyonları ve otobüs duraklarında yakalanan vatandaşlar, dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi.

Kentte yağmur ile birlikte rüzgar da etkili oldu. Bazı bölgelerde binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Altındağ ilçesinde binanın camları şiddetli rüzgarda kırıldı.

Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu. Birçok noktada su birikintileri oluştu, Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü.

METREKAREYE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü, kendilerine önemli bir ihbar ulaşmadığını bildirdi. Çataklı, gelişmeleri AFAD Başkanlığında takip ettiklerini bildirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, gök gürültülü sağanağın akşama kadar devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesinin, tüm birimlerinden 1277 araç ve 3 bin 138 personeliyle teyakkuz halinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BİR UYARI DA VALİLİKTEN GELDİ
Ankara Valiliği, bu gece yarısından sonra etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, başkentte bir süredir devam eden kuvvetli sağanak nedeniyle vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olmalarına yönelik düzenli uyarıların yapıldığı anımsatıldı.

Selde hayatını kaybeden CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit.

 
Motosikletler Bergama'da start aldı!
 
Manisa’da devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk... Hayvan Arama Kurtarma Eğitimi!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Hayvan Arama Kurtarma ...
Balıkesir'de katliam gibi kaza: 7 ölü, 11 yaralı
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere ...
Lunaparkta oyuncak koparak düştü
Antalya'da lunaparkta bir oyuncağın, çocukların bindiği sepet kısmı mekanizmadan ...
 
Sulama kanalına düşen ikizler boğuldu
Kahramanmaraş'ta sulama kanalına düşen 9 yaşındaki ikiz kardeşler boğularak hayatını kaybetti.
Yılda ortalama 150 bebek SMA ile dünyaya geliyor
Sağlık Bakanlığınca yayımlanan SMA Klinik Protokolü'nde Türkiye'de her ...
Helikopter kazası: 4'ü Türk 7 kişiden kurtulan olmadı
İtalya'daki helikopter kazasından acı haber geldi. Toskana ile Emilia-Romagna ...
 
Okulda 'kültür okuryazarlığı' eğitimi başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ...
Şentop'un koruma ekibi kaza yaptı: 4 yaralı!
Bursa’ya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un koruma ekibinin bulunduğu ...
Sabri Uzun'un rütbeleri geri alınacak
Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un rütbeleri sökülecek. Uzun'un ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva