HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2022 Çarşamba - 12:41

Selçuk'ta çiftçilere toprak analizi eğitimi

Yerel yönetimlerin zor koşullar altında üretime devam etmeye çalışan çiftçilere yönelik destekleme ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Selçuk Belediyesi’nin küçük üretici köylülere sunduğu ücretsiz Toprak Analizi hizmetiyle maliyetlerin düşürülmesi ve toprağın korunması hedefleniyor.

Selçuk ta çiftçilere toprak analizi eğitimi

Artan girdi maliyetleri ile mücadele etmekte zorlanan çiftçilere sunulan ücretsiz Toprak Analizi hizmeti, çiftçilerin üretim sezonu boyunca bilinçli gübre kullanımını mümkün kılacak. Bilinçsiz ve aşırı gübre kullanımının toprağa verdiği zararı da azaltmayı amaçlayan çiftçiler, toprağın ihtiyaç duyduğu besinleri doğal yöntemlerle karşılayabilmek için gereken bilgiye de ulaşacaklar.

Toprak Analizi bilgilendirme toplantısında üreticilere seslenen Selçuk Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Özdalyan; “Toprak Analizi Hizmeti hem üreticimizi desteklemek amaçlı hem de doğayı ve çevreyi koruyabileceğimiz bir hizmet. Bu anlamda bu hizmeti yapmaktan gerçekten mutluyuz. Toprak Analizi teknik anlamda çok çok önemli bir yöntem. Aslında aynı doktorların başvurduğu kan tahlili yöntemine çok benzer bir şey. Toprağımızın neyi eksik neyi fazla olduğunun, üretilen ürün için nelerin gerekli olduğunu ortaya çıkaran bir yöntem aslında Toprak Analizi. Girdi maliyetlerinin bu kadar yükselmesinden dolayı üreticimizin alışkanlık haline getirdiği standart gübreleme yerine toprağımızın gerçekte neye ihtiyacı olduğuna yönelmemizi sağlayan bir hizmet toprak analizi. Amacımız doğru ve verimli gübreleme. Belediyemize bir dilekçe ile başvuran üreticilerimize telefonla ulaşıyoruz. Üreticilerimiz tarafından Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne teslim edilen numunelere dair gelen sonuçları üreticilerimize teslim ediyoruz. Üreticilerimiz de bu sonuçlara uygun gübreleme programlarını uygulayabilecekler” dedi.

Toprak Analizi hizmetinden memnuniyetini ifade eden Gökçealanlı çiftçi Coşkun Tuncer, “Vatandaşa büyük bir yardım. Şimdi zaten her şeyin pahalı olduğu zamanda bu hizmetin ücretsiz olması çok iyi. Gübrelerin 50- 60 TL’den 600-700 TL’ye çıktığı bu zamanda 10 kilo gübre kullanacağımıza belki 1 kg gübre kullanacağız. Çok memnumuz” şeklinde konuştu.

10 yıldır Selçuk’ta üretim yapan emekli Tarım Kredi Müdür Alim Demir ise, “30 yıl tarım kredide çalıştım. 10 yıldan beri de çiftçilikle uğraşıyorum. Toprak Analizi benim gördüğüm kadarıyla çiftçiler arasında revaçta olan bir şey değil. Çok güzel bir hizmet. Çitçilerimizin bu analizi mutlaka yaptırmasında yarar var” ifadelerini kullandı.

Selçuk Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilecek Ücretsiz Toprak Analiz Hizmeti belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleşecek.

 
Başkan Sandal'dan 'komisyoncu' uyarısı: Mülkünüzü satmayın!
 
Torbalı'da alacak-verecek cinayetine tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 20 Ekim 2022 Perşembe 12:16

Belediyelerin öncellikle temizlik,çevre düzenlemesi yolların yapılması gibi birçok görevleri vardır,nedense belediyeler bu görevleri yapmaktansa daha kolay işlere yöneliyor,yapılan işler halka ne yarar sağlıyor? Sebze fidesi dağıtıldı,ne ürün verdi? Üretime katkısı olmadı,bu gün Selçuk cadde ve sokakları bakımsız ve kış aylarında yağıştan geçilmiyor,Izmirin bütün ilçelerinde kapalı pazar yerleri vardır,Selçuk'ta kapalı pazar yeri yoktur,vatandaş dua ediyor cumartesi yağmur yağmasın diyerek,seçimler geliyor daha düzgün işlerin yapılmalıdır,elbette üreticiye yardımcı olmak iyi daha ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal'dan 'komisyoncu' uyarısı: Mülkünüzü satmayın!
Belediye çalışmalarını yerinde incelemek, talep ve önerileri almak için ...
Zafer Yolu Yürüyüşü'ne katılmışlardı... Soyer'den 763 kişiye gurur sertifikası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin kurtuluşunun 100’üncü ...
Buca’da içleri ısıtan dayanışma!
Sosyal ve ekonomik açıdan zorlanan yurttaşları yalnız bırakmamak için ...
 
Çiğli'de bir ilk: Sanat Akademisi açıldı!
Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi, Kaklıç Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
İZKİTAP için geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP - İzmir ...
Konaklı kadınlar sezonu açtı!
Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Kadın Futbol Süper Ligi 2022-2023 ...
 
Başkan Engin muhtarları ağırladı
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarıyla bir araya gelen ...
Basmane Günleri yola çıktı!
Birbirinden renkli kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak ...
Bornovalı minikler Cumhuriyet için çalacak
Bornova Belediyesi’nin Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğiyle 7-18 yaş ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva