HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2021 Cumartesi - 12:10

Sektörde Club Med ihalesi heyecanı: ‘Altın üçgen’ İzmir turizmini uçurur!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, 15 yıldır kaderine terk edilen Türkiye’nin Ege’deki en eski turizm adresi Foça Tatil Köyü’nü, özelleştirmek amacıyla 49 yıllığına ihaleye çıkmaya hazırlanması heyecan yarattı. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Club Med eski görkemiyle yeniden hayata geçerse, Büyük Çeşme Projesi ve Yeni Foça Marinası ile birleşerek büyük turizm üçgeni oluşturur; bu da turizmde yeni bir İzmir Markasi yaratır” dedi.

Sektörde Club Med ihalesi heyecanı: ‘Altın üçgen’ İzmir turizmini uçurur!

Oktay GÜÇTEKİN - EGEDESONSÖZ / Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, İzmir'in gözde tatil merkezi Foça’daki “Fransız Tatil Köyü” olarak bilinen “Club Med”i, 20 Nisan’da son bulacak teklif süresi sonrası 49 yıllığına “pazarlık usulü” ile kiralamaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk tatil köyü olarak bilinen Fransız Tatil Köyü, 1967 yılında hizmete girmiş, 38 yıllık süre tamamlanınca 2005’te kapılarını kapatmıştı. 15 yıldır atıl durumda olan Özelleştirme İdaresi, turizm cennetinin ihalesi için üç milyon lira geçici teminat bedeli belirlendi.

EFSANE TATİL KÖYÜ’NÜN ADI ÖNEMLİ
İzmir turizm’inde hayacan yaratan olayı Ege’de Sonsöz’e yorumlayan Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Fransız Tatil Köyü” olarak bilinen “Club Med”in, yapımları planlanan “Büyük Çeşme Projesi” ve “Yeni Foça Marinası” ile birlikte bütünlük sağlayacağını söyledi.

“FOÇA TATİL KÖYÜ YENİDEN DOĞMALI”
Eski adıyla “Fransız Tatil Köyü”nün yeniden özelleştirilerek hayata geçmesinin İzmir Turizmi için kazanç olacağına işaret eden Öztürk, “Geçmiş dönemde yapılan ve sonuçsuz kalan ihaleler cennet bölgenin atıl kalmasına neden oldu. Fransızlar, buranın tanıtımını yıllarca çok iyi yaptı. Foça’nın Avrupa’da tanınmasına neden oldular. İnanıyorum ki, orası yeniden hayat bulacak” dedi.

“İZMİR’İN BİR MARKA OLDUĞUNU UNUTMAYALIM…”
İzmir'de yapılması planlanan iki dev turizm projesi ile Club Med’in uyum yakalayacağını ifade eden Deniz Ticaret Odası İzmir Başkanı Öztürk, “Turizm adına dikkat edilmesi gereken bir konu var. Yeni Foça'da bir marina yapılacak... Çeşme’de ise, bizzat Turizm Bakanı’nın yakından takip ettiği bir Mega Proje yürüyor. Bu iki proje Club Med ile birlikte değerlendirilirse, İzmir Turizmi güneş gibi parlamaya başlar. Üçlü bir bütünlük sağlayabiliriz. Sonuç olarak İzmir bir markadır. İklim olarak baktığımızda da Antalya'nın sıcağı ile İzmir Foça'nın sıcağı çok farklı. Kimileri Antalya’nın sıcağının eziyet olarak değerlendirir. Yeni otoyol ile birlikte artık ulaşım sıkıntısı da olmayacak” diye konuştu…

“KEŞKE İZMİRLİLER EL ELE VERİP BURAYI ALSA”
Deniz Ticaret Odası İzmir Başkanı Yusuf Öztürk, sözlerini sürpriz bir öneriyle tamamladı:

“Bu kenti seven turizme gönül veren birkaç İzmirli bir araya gelip şirket kurarak Club Med’i hayata geçirebilirler. Neden yapamıyoruz?”

DÜNDEN BUGÜNE “FOÇA TATİL KÖYÜ”
Türkiye'nin ilk tatil cennetlerin Foça Tatil Köyü, Fransız Club Mediterranee (Club Med) tarafından 1967 yılında 330 oda ve 690 yatak kapasitesiyle hizmete girdi. Fransız Tatil Köyü olarak hizmet ettiği 38 yıl boyunca Türkiye'de turizmin gelişmesine önemli katkılarda bulunan tatil köyü, 2005 yılının Kasım ayında kapılarını kapattı.

Mülkiyeti Emekli Sandığı’na ait Foça Tatil Köyü, 2006 yılında pazarlık usulüyle ihaleye çıkarıldı. En yüksek teklifi veren kuruluşa bırakılan ihale daha sonra Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca iptal edildi. Foça Tatil Köyü 2010 yılında yeniden ihaleye çıkarıldı. Ancak 67 milyon 550 bin lira bedelle çıkılan ihaleye katılan olmadı.

Tatil köyünü de içine alan arazi, Özelleştirme İdaresi’nin 2017 tarihli 2017/116 sayılı kararıyla yeniden özelleştirme kapsam ve programına alındı. Toplam 283 bin 36 metrekarelik alan üzerindeki Foça Tatil Köyü taşınmazlarının bir bütün halinde, 49 yıl süreyle, “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

 
Somali'de parlamento önünde şiddetli patlama
 
Tramvay durağında darp edildi... 2 yıldır dava açılmadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 13 Şubat 2021 Cumartesi 17:55

Club med foçadan ve kuşadasından çekileli çok oldu, mülkiyeti ihaleye çıkcak yani tekrar Club Med işletmesi olmayacak yanlış bir izlenim ve bilgi olmasın...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonerlerin mevduatı 568 milyar lira arttı
Hesabında 1 milyon lira ve üzeri para bulunan mudilerin sayısı geçen yıl ...
Sevgililer Günü'nde online satış rekoru!
Koronavirüs salgını gölgesinde Sevgililer Günü harcamaları, online satışta ...
Dogecoin’in yazılımcısı: 2015’te tüm hesabımı boşaltıp ikinci el araba aldım
2021 yılının başından bu yana değeri yüzde 1400 artan kripto para birimi ...
 
Bitcoin rekorlar kırmaya devam ediyor
Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık yatırımının ardından Mastercard ve Bank ...
Bitcoin, Türkiye'nin yüzde 40'ı kadar elektrik harcıyor
İlk ve en değerli kripto para konumunda olan Bitcoin için harcanan enerji, ...
Ayakkabı devlerinin konkordato taleplerine onay!
Konkordato talep eden Hotiç Ayakkabı ve Yeşil Kundura’nın mahkemeye sundukları ...
 
Laboratuvarda üretildi: Porsiyonu 350 Türk lirası!
Etik ve çevresel kaygılar nedeniyle et yemeyen insanların sayısı dünya ...
Ege'den 695 milyon dolarlık orman ürünü ihracatı
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ...
İzmir Kahveciler Odası Başkanı Kırdı: Ekmeğe muhtaç olacağımız zaman geldi
İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, esnafın zor ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva