HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2020 Pazar - 14:02

Sekin'in mesai arkadaşlarından 'motosiklet' ricası

İzmir Adliyesine terör örgütü PKK'nın 3 yıl önce düzenlediği terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in mesai arkadaşları, Sekin'in motosikletinin anıtının yanında sergilenmesini istiyor.

Sekin in mesai arkadaşlarından  motosiklet  ricası

Polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu adliye saldırısının üzerinden 3 yıl geçti. Teröristlere karşı gösterdiği kahramanlıkla çok sayıda insanın hayatını kurtaran Fethi Sekin ile Musa Can, özlemle anılıyor. 

Sekin ile yıllarca aynı noktada görev yapan emekli meslektaşları Şahin Çevik ve Ümit Eken, saldırının düzenlendiği 5 Ocak 2017 gününü unutamıyor. Sık sık bir araya gelip arkadaşlarının şehit olduğu İzmir Adliyesi C kapısındaki polis noktasına gelen Çevik ve Eken, Sekin'in geçen yıl aynı bölgede yapılan anıtı başında zaman geçiyor. 

Kahraman polis memurunun anıtı başında onunla yaşadıkları anıları yad eden emekli polis arkadaşları, onun için dua ediyor.

"Hiç ölmediğini düşünüyorum"

Emekli polis memuru Şahin Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan 15 dakika önce Sekin'in yanından ayrıldığını, olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala Sekin'in şehit olduğuna inanamadığını söyledi.

Acısının hala ilk günkü tazeliğini koruduğunu anlatan Çevik, şöyle konuştu:

"Fethi'yi unutamıyorum. O benim hep aklımda. Adliyeye geldiğim zaman anıtını gördüğümde onun hiç ölmediğini düşünüyorum. Anıtının karşısına geçip onunla içimden konuşuyorum. Hep ona bir şeyler mırıldanıyorum. ‘Merhaba Fethi dostum’ diyorum. 'Seni öpüyorum’ diyorum. Onu çok seviyorum."

"Fethi'nin motosikletinin yeri, anıtının yanıdır"

Fethi Sekin'in o gün kendini feda ettiğini, vazifesi gereği ölüme gözü kapalı gittiğini ifade eden Çevik, onun kahramanlığının herkese örnek olduğunu kaydetti.

Bu kahramanlığın unutulamayacağını dile getiren Çevik, "Onu asla unutmadık, unutmayacağız." dedi.

Çevik, Sekin'in motosikletinin anıtının yanında sergilenmesini istediklerini belirterek, "Fethi'nin motosikletinin yeri, anıtının yanıdır. O, motorunu çok severdi, onunla özdeşleşmişti. Yapılacak en doğru şey, Fethi'nin motorunun cam bir bölmede anıtının yanına konmasıdır. Bunun yapılmasını yakın arkadaşları olarak çok istiyoruz." diye konuştu.

"Fethi vatanseverliğiyle büyük bir felaketi önledi"

Emekli polis memuru Ümit Eken de saldırının olduğu gün adliye binasında olduğunu, Sekin ile şehit olmasından 10 dakika önce sohbet ettiklerini hatırlattı.

Mesai arkadaşının şehit olduğunu öğrendiği anı hala unutamadığını anlatan Eken, "O benim kadim dostumdu. Gündüzleri beraberdik, akşamları telefonla konuşurduk. Hafta sonları oğlunu futbol maçına götürürdük. 3 yıl oldu, hala inanamıyorum. Çalışma odama onun fotoğrafını koydum. Zaman zaman onunla konuşuyorum." ifadelerini kullandı.

Eken, Sekin'in yaptığı kahramanlıkla hainlere geçit vermediğini, onun bu özverili görev anlayışının başta polisler olmak üzere herkese örnek olduğunu vurguladı.

Devletin ve milletin Sekin'e çok şey borçlu olduğunu dile getiren Eken, sözlerini "Anıtının başına her geldiğimde içim cız ediyor. Sohbet ediyorum onunla. 'Fethi keşke yanımda olsaydın, seninle olmaya ve konuşmaya ihtiyacım var' diyorum. O gün 'iyi ki vardı' diyorum. O olmasaydı adliye binasında neler yaşanabileceğini düşünemiyorum. Çok vahim şeyler olurdu. Fethi vatanseverliğiyle büyük bir felaketi önledi. Bu millet ve devlet ona çok şey borçlu, mekanı cennet olsun." diye tamamladı. (AA)

 
Dışişleri'nden Trablus'taki saldırıya kınama!
 
Karşıyaka cezalı oyuncular için alternatif arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahraman polis mezarı başında anıldı
İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi ...
İzmir sularında facia: 4 ölü, 1 kayıp!
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot ile ...
Yüzlerce can sana minettar!
Yüzlerce can sana minettar!
 
İzmir'de kaybolan yaşlı adam için arama çalışması
Selçuk ilçesinde kaybolan 82 yaşındaki kişi için arama çalışması başlatıldı. 
2019'da 1 milyon 180 bin 840 bebek dünyaya geldi
Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 180 bin 840 bebek dünyaya geldi.
Buca'da cezaevinin kapatılması için imza kampanyası
Buca ilçesi sakinleri, Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda vasıfsız ve yüksek ...
 
Çiftlik kurma bahanesiyle halkı dolandırdılar!
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde M.A., mahalleliden parasını ödeyeceğini ...
İzmir'deki ölümlü kaza öncesi canlı yayın!
İzmir'de, kontrolden çıkan otomobilin refüjdeki ağaca çarpıp, takla atması ...
İzmir'de korkutan deprem!
Urla ilçesinde, 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Urla ve ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva