HABERLER>SAĞLIK
14 Eylül 2023 Perşembe - 15:41

Şehir Hastanesi'nde neler oluyor? İzmir o iddia ile çalkalanıyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, tamamlanmak üzere olan İzmir Şehir Hastanesi'nin bazı bloklarında güçlendirme çalışmaları yapıldığına dair iddialara tepki gösterdi. Kılıç, “yeni yapılmış olan sıfır bir hastanede güçlendirme çalışmaları yapılıyorsa burada anormal bir durum var. Ülke yönetimi şeffaflıktan geçer. İzmir kamuoyunu aydınlatmak adına yetkilileri bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum” dedi.

Şehir Hastanesi nde neler oluyor? İzmir o iddia ile çalkalanıyor!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’un yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesi’nde güçlendirme yapıldığı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından video yayınlayan Kılıç şunları söyledi:

“Yap-İşlet-Devret modeliyle 2013 yılında temeli atılan ve bitiş tarihi yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı bir kez daha mı erteleniyor? Yapımında çalışan emekçilerin haklarından, adaptasyon amaçlı gidip gelen sağlık personelinin sabah-akşam kilometrelerce yürütülmesine kadar adı bir çok skandalla anılan şehir efsanesi yani şehir hastanesi yap-işlet-beklet modeline geçmiş durumda. Şehir hastanesinin açılışıyla birlikte hangi hastaneler küçülmeye gidecek veya kapanacak belli değil. Hastanede kaç kişi istihdam edilecek belli değil. Hastanenin yönetim kadrosu belli değil. Özel şirketle hasta garantili anlaşma yapıldığı biliniyor ancak sözleşme şartları belli değil. Hastane depreme dayanıklı mı belli değil. Ne zaman açılacak o da belli değil. Tam bir muamma”

ANORMAL BİR DURUM VAR
“Şimdi de hastanenin bazı bloklarının depreme karşı dayanıksız olmasından dolayı güçlendirme çalışmaları yapıldığı dile getiriliyor. Biz 2020 yılında bu bölgede meydana gelen depremde 117 canımızı kaybettik. Binlerce kişi evsiz kaldı. Hala mağduriyetleri devam ediyor. 3 yılda depremin yaralarını saramayanlarla, 10 yıldır bir hastaneyi hizmete açamayanlar aynı kişiler. Sıfırdan bir inşaatın yapımını bile eline yüzüne bulaştıran AKP iktidarı 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Gerçekten yeni yapılmış olan sıfır bir hastanede güçlendirme çalışmaları yapılıyorsa burada anormal bir durum var. Ülke yönetimi şeffaflıktan geçer. İzmir kamuoyunu aydınlatmak adına yetkilileri bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum”

NE OLMUŞTU?
Birlik -Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, yeni yapılan Şehir Hastanesi ile ilgili olarak “Bize gelen bilgilere göre hastanenin bazı bloklarında güçlendirme çalışmalarının yapıldığı yönünde bilgiler mevcut. Şimdi eğer gerçekten yeni yapılmış olan sıfır bir hastanede güçlendirme çalışmaları yapılıyorsa gerçekten bize göre anormal bir durum” açıklamasını yapmıştı.

 
'Midye çöp' diye kadından yeni video: Kokoreci düşün!
 
Bergama'nın özel projesine uluslararası destek!
YORUMLAR
Toplam 37 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerif 19 Eylül 2023 Salı 13:02

Muratti isimli canlı sözleşmeyi açın okuyun diyor.Zavallım AKP’yi öğrenememiş her şeyi gizli kapaklı yapıyorlar.Sözleşmelere ulaşmak aya gitmekten çok daha zor hele mıuhalefete.

Yorumu oyla      2      3  
Muratti 17 Eylül 2023 Pazar 16:42

Bir tane bile somut bir konu yok hepsi de sanki zaktan bakınca öyle görünüyor misali mesnetsiz iddialar. Vekil değilmisiniz gidip yerinde görün, sözleşmeyi. Açın okuyun iddialar üzerine spekülasyon yapmayın.

Yorumu oyla      2      3  
Ömer 17 Eylül 2023 Pazar 15:19

İşleri güçleri ellerin de telefon önlerin de bilgisayar sadece çamur atsınlar hastanenin yolunu bilmezler çamur atarlar izmir belediyesi gezdiği sokakları burası neresi diye gezer şehrini bilmez çıkmış araların biri yapılan hizmeti çamuratar öyle bişey varsa ki yok onun da tedbirini alırlar daha izmir depremin de hayatını kaybedenlerin yakınlarını kendi hallerine bırakan CHP belediyesi ilk gün poz verip bir daha ortalıkta bile görünmezken

Yorumu oyla      2      5  
Mehmet ünal 17 Eylül 2023 Pazar 11:38

işiniz gücünüz çamur atmak.baskada bı icraatiniz yok.

Yorumu oyla      2      4  
IŞIK yıkılmaz 17 Eylül 2023 Pazar 01:18

Nasıl olur daha yeni yapılıyor. Ne diyecegi? Depreme dayanıklı olmadığın idda edilen hastaneler taşınıyor. Sağlam olmayan yere. Dogruysa çok vahim.

Yorumu oyla      3      3  
Murat Gölge 16 Eylül 2023 Cumartesi 22:08

Iletişime geçen herkesle bendeki otopark kısmındaki japonların kullandığı sistemin uygulandığı resimleri atabilirim bir kaç foto fazla değil oto parka gidin görün

Yorumu oyla      2      3  
Serkan Eminç 16 Eylül 2023 Cumartesi 12:26

hastanenin zemini kaya lık binaların biryere kaydığı yok ,ben 4 aydır burada çalışıyorum .İlk girişte güvenlik arama yapıyor o yüzden içeriye yürümekteyiz 250 metre yolu yürümek zor geliyor sa işi bıraksınlar bizahmet .

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan Başbay 16 Eylül 2023 Cumartesi 10:56

Merhaba hükümet 11 ayda 35 proje açıklamıştı 2013 de 10 seneyi geçti 11. Sene hâlâ bitmedi bitmezde zaten.

Yorumu oyla      2      3  
Erdoğan Uğur 16 Eylül 2023 Cumartesi 10:11

Zemin kayması olmuş muş, ne yani kayan binaya takozmu konuyormuş konacakmis, sen önce anamizi dinimizi aglatanlara saksakciligi birakta kendin git öğren işin doğrusunu.

Yorumu oyla      2      4  
Erdoğan Uğur 16 Eylül 2023 Cumartesi 10:03

Bayraklı Şehir Hastanesinin bulunduğu zemin zaten tamamen kayalık ve yamaç, bizde aynı paralel semtte 65 yıldır ikamet ediyoruz 5-6 şiddetinde depreme kadar öyle önemli bir şey hissettmiyoruz. Bu olay olsa olsa nemasi az gelmiş bir trole nemalandirma projesi olabilir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 bin 435 hekimin görev yeri belli oldu!
Türkiye genelinde 13 bin 435 hekimin görev yerinin belirlendiği 122. Dönem ...
Bu belirtiler varsa dikkat... Eris varyantının habercisi!
Eris varyantının, Omicron varyantının alt türü olarak 50'yi aşkın ülkede ...
Saniyeler hayat kurtarıyor... Sepsis hastalığına dikkat!
Sepsis konusunda farkındalık ve bakım konusunda büyük ilerleme kaydedilmesine ...
 
6 ayda 1,3 milyon kanser taraması!
Yılın ilk 6 ayında birinci basamak sağlık kuruluşlarında 1 milyon 344 ...
Yapay zekâyla pandemi başlatılabilir
Yapay zekâ uzmanı eski Google yöneticisi Mustafa Süleyman, yapay zekanın ...
8 yılda 137 bin kişi sigarayı bıraktı
2015 yılından itibaren ALO 171'i arayan 136 bin 961 kişinin sigarayı bıraktı.
 
Çığır açan çalışma: '50 ila 70 yıl içinde dondurduğumuz insanları hayata döndürebiliriz'
Rusya'da bilim dünyasında çığır açan bir çalışma yapıldı. Donmuş toprak ...
Kırgızistan'dan geldiler, İzmir'de şifa buldular
Kırgızistan'da 6 yıldır makineye bağlı hayat sürdüren diyaliz hastası ...
Uzmanı uyardı: Uyku düzeni bozukluklarına dikkat!
 Uyku düzeni bozuklukları ve sindirim sistemi hastalıkları arasında ilişki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva