HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2022 Cumartesi - 10:32

Seferihisar 'Dünya Kongesi'nde yerini aldı

Dünya kentlerinin buluştuğu “Dünya Kongresi”nde Seferihisar da yerini aldı.

Seferihisar  Dünya Kongesi nde yerini aldı

2500’den fazla yerel yönetimi bünyesinde bulunduran İclei (Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği), 11-13 Mayıs’da İsveç’in Malmö Şehrinde “Dünya Kongresi”ne ev sahipliği yaptı. Dünya kentlerini bir araya getiren kongrede dünya kentlerinin öncelikli sorunları masaya yatırıldı. İklim krizine karşı uluslararası işbirliğinin önemi vurgulanırken dünyanın dört bir yanından gelen kentlerin temsilcileri kendi kimliklerine göre hayata geçirdikleri sürdürülebilir örnek uygulamaları tanıttı.

İclei Sekreteri Yunus Arıkan Türkiye delegasyonunun bu yıl kongreye büyük katılım gerçekleştirdiğini belirterek “Türkiye’de iklim krizine karşı kurumsal yönetimler öncelikli önem veriyor. Bu nedenle kongreyi fazlasıyla önemsiyoruz” dedi. İzmir’den Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, AR-GE ve Sürdürülebilirlik Müdürü Filiz BasmacI, Çiğli Belediyesi İklim Değişikliği Müdürü Dr. Ali Kemal Çınar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin,Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Candaş Balta; İstanbul’dan ise Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı , Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katıldı.

Malmö Belediye Başkanı Katrin Stjernfeldt Jammeh’nin açılış konuşmasında “Hepimizin aynı hissiyat ile burada olduğunu biliyorum. İklim krizi yaklaşıyor ve  buradq bilgi ve birikimlerimizi paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Binlerce kent temsilcisi ile biraradayız,birbirimizden öğreneceğimiz çok fazla deneyimler bulunuyor. Bu nedenle tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Dev bulışmada Amerika, Asya, Avrupa ve Ortadoğu kıta ülkelerinin kent belediye başkanları, özel şirketler, sivil toplum kuruluşları ve birlikler kentlerinde iklim krizine karşı çalışmalarını tartışarak örnek uygulamalarını kongrede paylaşma fırsatı buldu. 

Kongrede ani sıcaklık değişimi, karbon emisyonunun her geçen gün artması ve Malmö Bildirgesi en önemli ana başlıklar oldu. 

Süreç boyunca konuşmacıların tek tek söz aldığı toplantıya online bağlanan İclei Uluslararası İcra Kurulu Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER; Sosyal ekonomi odağında doğal ekosistem ve kentler arası işbirliğin İzmir’deki öneminden bahsederken, Cittaslow metropol projesinin İzmir için değerini de anlattı.

Kongrede Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise kontrolsüz tüketim ve hızlı yaşam ile beraber iklim krizinin de aynı paralelde sorunların artmasına neden olduğunu söyleyerek “Eğer ayağa kalkmaz sessiz kalırsak direncimizi kaybetme korkusuyla baş başa olacağız. Bu nedenle Seferihisar’da iklim krizini kurumsal bünyemizde her zaman en hassas noktada tutmaya devam etmekteyiz. İsveç Malmö’de gerçekleşen dünya kongresi ile nasıl bir yol haritası çizmemiz gerektiğini daha iyi biliyoruz. Tohum, yerel üretim, yerel üretici, kooperatifler ve temiz enerji projelerimizle ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimiz inancını bir kez daha yaşıyorum.” dedi.

Kongre çerçevesinde Malmö kentinde sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın sürdürebilirlik ile ortak bağlantısının nasıl kurulduğu, Malmö’de yaşam süren bireylerin daha yaşanabilir bir ortama sahip olması konusunda hali hazırda devam eden ve tamamlanmış projeler ziyaret edildi.

 
Karşıyakalı çocuklar eğlenerek öğrendi!
 
Sürekli'den farkındalık mesajı: Hayatı paylaşmak için engel yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı çocuklar eğlenerek öğrendi!
Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretmen Kulübü ...
Özuslu, 'Bu gurur hepimizin' dedi... We-Cycle'a ziyaretçi akını!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen We-Cycle ...
Başkan Sandal’a 'çevre' teşekkürü
Bu yıl 17’ncisi İzmir’de düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı’na katılan ...
 
Narlıdereli minikler toprakla buluştu
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi iş birliği ile Park Orman’da ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin faaliyet raporu tamam!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde toplanan Kıyı Ege Belediyeler ...
Bornova, Bienal İzmir’e ev sahipliği yaptı
Bornova Belediyesi bu yıl Ressam Seba Uğurtan Genel Direktörlüğünde, ‘Domino ...
 
Karabağlar'da Engelliler Haftası söyleşisi
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Karabağlar Belediyesi Sosyal ...
Gaziemir'de gündem 'Sarnıç'... AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan Meclis oturumunda 2021 yılı Kesin ...
Başkan İnce, görevde geçen 13 yılını değerlendirdi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, görevde bulunduğu 13 yılda yapılan çalışmaları anlattı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva