HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2022 Cumartesi - 10:34

Sürekli'den farkındalık mesajı: Hayatı paylaşmak için engel yok!

AK Parti il, ilçe ana kademe kadın ve gençlik kolları, 30 ilçede yürüttükleri programda, Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlara öncelik verdi. Gün boyu Menderes’te çeşitli temaslarda bulunan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de serebral palsi hastalığıyla mücadele eden Ayşe Koç’u ziyaret etti.

Sürekli den farkındalık mesajı: Hayatı paylaşmak için engel yok!

İzmir’in AK Kadrosu, eş zamanlı saha çalışmalarına hızlı başladı.  AK Parti il, ilçe ana kademe kadın ve gençlik kolları, 30 ilçede yürüttükleri programda, Engelliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlara öncelik verdi. Gün boyu Menderes’te çeşitli temaslarda bulunan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de serebral palsi hastalığıyla mücadele eden Ayşe Koç’u ziyaret etti.

Başkan Sürekli; bu anlamlı buluşmada Ayşe Koç ve ailesi ile sıcak bir sohbet gerçekleştirirken önemli mesajlar verdi. Sürekli;  “Onlar nasıl engel tanımadan başarı hikayeleri yazabiliyorsa; bizlerin de onlarla hayatı paylaşmak için bir engelimiz yok. AK Parti olarak; bu bakış açısının en somut adımlarını attık.  2005 yılında Engelliler Hukuku’nu oluşturduk ve çok geçmeden pozitif ayrımcılık ilkesini anayasal güvence altına aldık. Her zaman ve her şartta onların da ailelerinin de yanındayız.” diye konuştu.  Sürekli; Menderes Esnaf ve Ziraat Odaları yöneticilerini ve çiçek seralarını ziyaret ederekken, vefa buluşmaları gerçekleştirip, ilçe esnafıyla da sohbet etti. Başkan  Sürekli’nin gündeminde ilçe yatırımları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le yaptıkları görüşme de vardı.

‘Sosyal Devlet’ ilkesinden taviz vermedik…
Engelli ya da değil, her bireyin eşit şartlarda hayatı paylaşması gerektiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bu nedenle sosyal devlet ilkesinden asla taviz vermediklerini vurgulayarak şunları söyledi; “Bugün onların içinde bulunduğu durumu, bizlerin de yaşayıp yaşamayacağı meçhul. Empati yapmak önemli. Bunu ötekileştirerek değil, eşitlik zemininde yapmalıyız.  Bu bilinç ve hedefle; eğitim, sağlık, istihdam başta olmak üzere önemli adımlar attık; bir çok alanda hayata aktif katılımlarını sağladık.  Engelliler Yasası'nı 2005 yılında çıkardık. Özel eğitim, istihdam, sosyal yardımlar, özel bakım hizmeti ve erişilebilirlik gibi temel haklarını kapsayan yaklaşık 1.500 maddelik Engelliler Hukuku’nu oluşturduk. Sosyal devlet olmanın sorumluluğu ile toplumla eşgüdümlü bir çok proje hayata geçirdik. Her yaştan engellimizin ihtiyacı önceliğimizdir.”

Engelli anneleri bizim de annemiz…
2010 yılında engelliler için özel tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı hükmü ile pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldıklarını hatırlatan Sürekli; “Dünyada ilk olarak ‘Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı başlatan ve uygulayan ülkeyiz. 2002 yılında 5 bin 777 olan çalışan engelli memur sayımız, bugün 60 binin üzerinde. Özel mesai hakları var. Annelik; zaten çok kutsal bir müessese; meşakkatli bir serüven. Ancak, engelli evladı olan annelerimizin sınavı çok başka. Hepsi bizim de annemiz. Bütün annelerimizin fedakârlıklarının karşılığını vermekle birlikte, engelli annelerimize de pozitif ayrımcılık yaptık. Engelli evladı olanlara 5 yıl erken emeklilik hakkı verildi. 2008 yılında bugüne kadar 2 bine yakın annemiz bu haktan yararlandı. Ayrıca, vergi muafiyetleri ve indirimleri, istihdam teşvikleri ile birçok noktada engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Menderes’e hakkını teslim ediyoruz…
Menderes Muhtarlar Derneği Başkanı İlkay Çiçek’i ve beraberindeki muhtarları ziyaret eden Başkan Sürekli, ilçe yatırımları ile ilgili bilgiler verirken, talepleri de değerlendirdi. Sürekli; Menderes'e 2014-2019 dönemindeki AK Parti belediyeciliğiyle çok sayıda hizmet yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Bizim için; ‘bizden onlardan’ yoktur. Bu dönemde de Menderes’e hakkını verme gayretimizi arttırarak sürdürdük. Kimin sorumluluğunda olduğuna bakmaksızın karayolu ve kavşak düzenleme çalışmalarımızı yaptık. İlçemizi doğalgaza kavuşturduk. Bu yıl 6 yeni okulumuzun yapımı tamamlanacak. 84 Milyon TL’lik bir yatırım olan Özdere Yat Limanı için ÇED onayı çıktı. Takip ediyoruz. Gençlik merkezimizden sonra 19 Mayıs Stadımızın yenileme çalışmalarını da tamamladık. Bölgenin en modern hastanesi Menderes’te yapılıyor. Sona gelindi. Büyük bir ihtiyacı karşılayacak. TOKİ’nin Menderes’te de konut üretmesini istiyoruz. Belediyelerimizin olduğu yerlerde örnek çalışmalar yapılıyor. CHP’li Belediyeler yer gösterirse her ilçemizde hayata geçebilir. Tarımı, turizmi ile geniş bir yelpazede marka potansiyeli taşıyan Menderes’in emrindeyiz. İnşallah, önümüzdeki süreçte yerel idarede de emaneti geri alıp yolumuza devam edeceğiz.”

Seracı mutlu, taksici dertli…
Kesme çiçek seralarını ziyaret ederek üreticilerle sektörün güncel şartlarını değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, desteklerinin süreceğini söylerken; üreticiler de Menderes’in bu alandaki öncülüğüne vurgu yaptı. Pandemi süreci ve sonrasında önemli düzeyde ihracat yaptıklarını ve kazançlarının gayet iyi olduğunu belirten üreticiler, sadece Menderes’te 15 milyon dal çiçek ekildiğini söyledi. Türkiye iç piyasasında çiçek sektörünün neredeyse yarısına yakın üretimini Menderes’in yaptığını söyleyen Sürekli; bu marka değeri korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Menderes Şoförler Odası Başkanı Mehmet Gemici ile bir araya gelerek merkez taksi durağını ziyaret eden Sürekli; taksici esnafının sorunlarını dinledi. İzmir’in ilave plaka ihalesine çıkan tek şehir olduğunu belirten taksiciler; 111 yeni taksinin eklenmesi ile işlerinin olumsuz etkileneceğini söyleyerek; “Bu uygulama, büyükşehir belediyesi için gelir kaynağı olabilir ama ihtiyaç değil ve mevcudu yani bizleri zora sokacak bir uygulama.” diye konuştu. 

İzmir için ne lazımsa yaparız…
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin gündeminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptıkları görüşme de yer aldı. Sürekli, konuya ilişkin şöyle konuştu; “Biz, İzmir’in ve hemşerilerimizin yararına olacak, yaralarını saracak her meselede uzlaşmacı tavrımızı koruduk. Taşın altına elimizi koymaktan kaçmadık. İzmir için ne lazımsa yapıyoruz, yaparız. Bugüne kadar halkımızın bize verdiği muhalefet sorumluluğunu yapıcı ve gerçekçi bir dille yerine getirdik, yine getireceğiz. Ancak, şunun altını çizmek istiyorum; hizmet etmek, önce niyet sonra kararlılık gerektirir. İstikrar ve süreklilik esastır. Bunların olduğu yerde her zaman oluruz. Sayın Soyer’le bu çerçevede yaptığımız görüşmedeki konuların takipçisi olacağız. İzmir’i kronik sorunların cenderesinden kurtarmak söz konusuysa, biz her zaman hazırız.“

 
Seferihisar 'Dünya Kongesi'nde yerini aldı
 
Vergi indiriminin ayrıntıları ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar 'Dünya Kongesi'nde yerini aldı
Dünya kentlerinin buluştuğu “Dünya Kongresi”nde Seferihisar da yerini aldı.
Karşıyakalı çocuklar eğlenerek öğrendi!
Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretmen Kulübü ...
Özuslu, 'Bu gurur hepimizin' dedi... We-Cycle'a ziyaretçi akını!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen We-Cycle ...
 
Başkan Sandal’a 'çevre' teşekkürü
Bu yıl 17’ncisi İzmir’de düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı’na katılan ...
Narlıdereli minikler toprakla buluştu
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi iş birliği ile Park Orman’da ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin faaliyet raporu tamam!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde toplanan Kıyı Ege Belediyeler ...
 
Bornova, Bienal İzmir’e ev sahipliği yaptı
Bornova Belediyesi bu yıl Ressam Seba Uğurtan Genel Direktörlüğünde, ‘Domino ...
Karabağlar'da Engelliler Haftası söyleşisi
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Karabağlar Belediyesi Sosyal ...
Gaziemir'de gündem 'Sarnıç'... AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan Meclis oturumunda 2021 yılı Kesin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva