HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:03

Seferihisar'da 'demokrasi' buluşması

Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye 2.Yüzyıla Hazır mı” söyleşi serisinde bu hafta demokrasi masaya yatırıldı.

Seferihisar da  demokrasi  buluşması

Kaleiçi’nde gerçekleştirilen etkinliğin konukları siyaset dünyasının önemli isimleri İYİ Parti Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve ünlü gazeteci Zeynep Gürcanlı oldu. Söyleşiye Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de demokrasinin tartışıldığı söyleşide konuklar önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere yönelik planlanan algı operasyonlarını da değerlendirdi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet rejimi, demokrasi sistemi ise devlet şekli demektir diyerek “Belki demokrasinin tüm gerekliliklerini yerine getiremedik. Birçok kaybımız oldu fakat biliyoruz ki kazanımlarımızı korumak ve kaybettiklerimi yeniden kazanmak boynumuzun borcu” şeklinde konuştu.

“GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu demokraside seçimin ve seçim güvenliğine dikkat çekerek “Seçim güvenliği çok önemli. Ne yaparsanız yapın bunlar gitmezler. Bir yolunu bulur hatta yine girmezler. Seçimde hile yaparlar tartışmaları bizden kaynaklı değil. Dedikodu mekanizmaları bu dedikoduları bilerek çıkarıyor. Bu ucube sistemden kurtulmak istiyorsunuz ama ne olursa olsun gitmezler diye düşünürseniz oy kullanma tercihiniz olumsuz bir şekilde değişir. Ben gidersem devlet gider diyenlerle bu memleket yaşamaz” dedi.

“CUMHURİYET EŞİTLİK DEMEK!”
Türkiye’de eğitim sisteminin en çok tahrip edilen alan olduğunu da vurgulayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu gençlerin dünyanın başka ülkelerinde kendilerine istikbal aradıklarını söyleyerek “Cumhuriyetin en büyük erdemi sınıflar arası geçişi kolaylaştırmasıdır. Cumhuriyet evlatlarımızı eşitliyor” diye konuştu.

Gazeteci Zeynep Gürcanlı da şimdilerde eğitimin geldiği durumu, gençlerin geleceğinin karartılmasını ve kadınlarımızın halini konuştuklarını belirterek “Biz Türkiye’nin 2. Yüzyılında demokrasinin şahlanacağını göreceğiz. Bu yüzden ben çok umutluyum, seçimleri heyecanla bekliyorum” dedi. İktidar partisi tarafından bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Gürcanlı “Nedir bu algı? Seçimi yaptırmayacaklar, yaptırsalar da kaybetseler de gitmeyecekler. Hayır! Böyle değil o seçim yapılacak kaybederlerse de paşa paşa gidecekler” dedi.

“GENÇLERİ SİYASETTE DAHA ÇOK GÖRMEK İSTİYORUZ”
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise “Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partinin milletvekilleriyiz. Kuvayi Milliye ruhunun, bu ülkede bağımsızlığı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve emanet ettiği partinin milletvekilleriyiz. O yüzden ülkemizin her köşesindeyiz.  Türkiye’nin dört bir yanını ziyaret etmek bize çok kıymetli diyaloglar sağlıyor” diye konuştu. Siyasetin içinde gençleri daha çok görmek istediklerini de belirten Burak Erbay gençlerin aktif siyasette yer almalarını için çalıştıklarını söyledi.

 
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 4 PKK'lı etkisiz!
 
Benzin ve motorine indirim müjdesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 6 Ağustos 2022 Cumartesi 14:39

Demokrasinin tarifi Türkiye'de milletvekilleri genel başkan ve MYKK tarafından belirlenir,her parti güçlü olduğu illerden yönetim kuruluna yakın olanları seçilecek sıraya koyarlar,belediye başkanları yine genel merkez tarafından tespit edilir ön seçim diye bir sistem demokraside yoktur,genel başkanlık adaylığı asla tartışılmaz,aday adayı olarak çıkan soluğu parti dışında alır,bütün kadrolarda seçilenler kendileri kesinlikle koltuğu bırakmazlar,bazen kaset operasyonu ile kazaya uğrayabilir,gençler ne zaman siyaset e girer acaba onlar ve halk tıpış tıpış oy verir,işte parti demokrasi tarifi böyledir aksi veya başka tanımı varsa öğrenmek isteriz ki doğrusunu...

Yorumu oyla      18      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölümsüz sanatçılara Balçova’da vefa
Türk sinema ve tiyatro tarihine damga vurmuş efsane isimleri ilçe sınırları ...
Soyer'den '2030' mesajı: İzmir için plastik atıksız kent hedefi!
WWF’in Akdeniz’i tehdit eden sorunlara dikkat çeken Blue Panda yelkenlisi, ...
İzmir Baba için Karşıyaka'da anma programı
Karşıyaka Belediyesi, 15 Ağustos 2021 tarihinde yaşama veda eden halkla ...
 
Aziz Sancar AR-GE Merkezi’nden 1 yılda 4 proje
Teknolojiye verdiği önem ve yenilikçi projeleriyle örnek olan Bayraklı ...
Sanathane’de sanat dolu ay
Konak Belediyesi’nin Basmane’de hizmete açtığı Sanathane Gösteri Sanatları ...
Karabağlar’da Aqua Yaşam'a büyük ilgi
Karabağlar Belediyesi'nin Uzundere Rekreasyon Alanı'nda bulunan Aqua Yaşam ...
 
Karşıyaka Meclisi'nde gündem lise... AK Parti ve CHP, Milli Eğitim yolcusu!
Karşıyaka Belediyesi, belediye birimlerinde kullanılmak üzere ek bütçe ...
Maçoğlu Selçuk'ta... 'Kurtuluş bizim ellerimizde!'
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı ...
Başkan Soyer Konak Muhtarlar Derneği üyeleriyle bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Muhtarlar Derneği ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva