HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2022 Pazar - 09:47

Seferihisar'da 300 bin fide dağıtıldı

Seferihisar 11. Yerel Tohum Takas Şenliği ile yerel tohumun yaşaması için binlerce doğa ve toprak sevdalısına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere şenlikte 300 bin fide dağıtıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Türkiye gibi verimli toprakları olan bir ülkeye açlık ve sefaletin reva görüldüğünü belirterek “ Atalık tohumumuz, tarımımız, verimli topraklarımızın işlenmesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Seferihisar da 300 bin fide dağıtıldı

Seferihisar’da “Başka bir tarım projesi” ile 2011 yılından bu yana Can Yücel Tohum Merkezi’nde üretilen yerel fideler Tohum Takas Şenliği ile Türkiye’nin dört bir yanına bereket dağıttı. Bu yıl 11. Kez gerçekleştirilen Tohum Takas Şenliği büyük ilgi görürken Edirne, Ereğli, Bodrum, Menteşe, Honaz, Ödemiş, Hatay Büyükşehir, Bornova, Buca ve Efes Selçuk belediyeleri de festivalde yerini aldı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin festivalin açılış konuşmasında aynı saatlerde İstanbul’da gerçekleştirilen miting için aklının ve kalbinin Maltepe’de olduğunu söyleyerek  “Sayın Canan Kaftancıoğlu’na yapılan yıldırma politikası hepimize yapılmaktadır. 

Demokrasi, eşitlik ve  adaletin olduğu bir ülke özlemi çeken ve hala bu ülkeden umudunu yitirmeyen halka yapılmaktadır. Buradan bir kez daha söyleyelim. Maltepe’nin sesine ses olalım. Bizi yıldıramayacaklar. Umutsuzluk içinde karanlığa hapsedemeyecekler.” diye konuştu.

‘’Halkın aklı yoksullukta, geçim derdinde’’
Türkiye’nin buğdayını ve hayvan yemini bile ithal eden bir ülke haline geldiğinin altını çizen Yetişkin “Bizim aklımız Maltepe’de fakat tüm Türkiye halkının aklı da yoksullukta, geçim derdinde, evindeki kaynamayan tencerede. Türkiye halkı yoksulluk ile mücadele ediyor. Toplum  geçim derdinde. Ama bizim bugün burada atalık tohumumuz, tarımımız için bu kadar kalabalık toplanmamız da başka bir anlayışın sonucudur. Her şeye rağmen doğası, toprağı, emeği için mücadele eden bir anlayışın. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. “Başka bir tarım mümkün” modeli ile Türkiye’ye örnek  olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

‘’Seferihisar’ın mandalinasına coğrafi işaret aldık’’
Seferihisar’da yöreye özgü mandalinasına coğrafi işaret alarak Seferihisar mandalinasını markalaştırdıklarını, Düzce Köyü’nde ilk kez ekinezya ekimi gerçekleştirdiklerini de anlatan Başkan Yetişkin,  “Topraklarımızda suyu elektrik enerjisi kullanmadan bölgemizdeki barajdan temin ettik. Vahşi sulamanın önüne geçtik. Coğrafyamızın Antik çağlardan gelen ata tohumu ‘’Topan Karakılçık Buğdayını’’ üretip, bedelsiz dağıtıp, alım garantili ektirerek yaygınlaştırmaya devam ettik. Miras yoluyla bölünüp, küçülmüş tarım topraklarını katma değeri yüksek ürünlerle Seferihisar’a uygun bitkilerle buluşturarak, lavanta bahçeleri oluşturduk. Zeytinyağına katma değer kazandırıp, bu yağları ‘’Bilge ağaç’’ markasıyla satışa sunduk. Belediyemizin fabrikasında ürettiğimiz yağları ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize dağıttık” dedi.

Büyük coşku ile gerçekleşen 11. Tohum Takas Şenliği’nde yerel tohum takası ve fide dağıtımının ardından Shukar Muzika ve Musa Göçmen-Funnist Maestro konserleri ile katılımcılara unutamayacakları bir gün yaşattı.

 
Bakan Soylu duyurdu: 2 günde 12 gözaltı
 
Rayiç bedel zammı isyan bayrağını açtırdı... 'Ne değişti de arsanın değeri arttı?'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın film festivaline muhteşem açılış!
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir ...
Ödemelerin son günü yaklaşıyor... Bornova'da 'vergi' kolaylığı
Bornova Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin ...
Bando krizi çıkmıştı... Başkan Oran o ismi Valiliğe şikayet etti!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran 19 Mayıs törenlerinde yaşanan olayların ...
 
Seferihisar'da tohum takas şenliği... İzmir'den geleceğe yerel miras!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı Tohum Takas ...
Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı
7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ...
Kemalpaşa'da 50 bin fide çiftçiyle buluştu
Kemalpaşa Belediyesi Kemalpaşa’daki çiftçilere ücretsiz sebze fidesi dağıttı. ...
 
Karşıyakalı girişimci ayakta alkışlandı
Karşıyaka Belediyesi, Ahmet Şerif İzgören’i bir kez daha vatandaşlarla buluşturdu.
Pamucak Sahili'nde bir ilk: Bir Baba Hamlet
Selçuk Pamucak Sahili ilk kez bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. ...
Torbalı’da ‘Kitap Günleri’ başladı
Torbalı’da, kültür, sanat ve eğitim alanında önemli çalışmalar yapan Torbalı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva