HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2022 Cumartesi - 18:24

Bando krizi çıkmıştı... Başkan Oran o ismi Valiliğe şikayet etti!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran 19 Mayıs törenlerinde yaşanan olayların sorumlusu olduğu gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker’i İzmir Valiliği’ne şikayet etti. Oran, programı erken başlatan ilçe milli eğitim müdürünü suçlarken sorumlular hakkında işlem yapılmasını istedi. Öte yandan çelenk sunma töreninin sabah 07:00’de olması ise dikkat çekti.

Bando krizi çıkmıştı... Başkan Oran o ismi Valiliğe şikayet etti!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çeşme İlçesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı’nda yaşanan tartışmanın ardından yaşanan süreç devam ediyor. Program kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sırasında belediye bandosu ile ilçe gençlik bandosunun konumlandırılması üzerinden başlayan gerilimde çıkan olaylar dikkat çekmişti.. Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın bağıran bir vatandaşı uyarması ve sonrasında “alın bunu buradan” sözleri kamuoyuna yansımıştı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SORUMLU!
Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Oran törenlerin sıralamasının resmi bir yazı dahilinde olduğunu ifade ederken İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker’i sorumlu tuttu. Çoker’i İzmir Valiliği’ne şikayet eden Oran, hakkında yasal işlem başlatılmasını ve idari soruşturma açılmasını talep etti. Oran, sistemli bir şekilde kendisinin alana gelmeden kısa bir süre önce ilçe milli eğitim müdürünün töreni ve protokol yürüyüşünü zamanından önce başlattığını dile getirdi.

SABAHIN ERKEN SAATLERİ
Çeşme’de gerçekleştirilen kutlama programının “çelenk sunma töreni” başlıklı kısmında sabah 07:00 olarak saatin belirlenmesi ise dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı’na gelen görevliler çelenk sunumu yaparken alanda 11 kişinin bulunduğu gözlemlendi.

Resmi yazıya göre tören sırasıyla; Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile 09:30’da diğer kurumlar ve STK’ların anıta çelenk sunumu olarak gerçekleştirilmesi şeklinde planlanmıştı. Öğrenci gruplarının 09:40’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaları, 10:00’da protokol üyelerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan bando eşliğinde kortej halinde Çeşme Amfi Tiyatro’ya hareket etmeleri öngörülmüştü.

TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞ KİM?
Kortejin yürümeye başlayacağı sırada alana gelen bir vatandaşın, “belediye bandosunu gençlerin önüne neden koyuyorsunuz” sözleri dikkat çekmişti. Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yaşanan gergin ortamda zabıta ve güvenlik görevlilerine talimat vererek “alın bunu buradan” dediği kişinin AK Parti Çeşme İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Kırdı olduğu ortaya çıktı. Kırdı’nın yürüyüşten kısa bir süre önce AK Parti İlçe Başkanı Yeliz Karataş ile birlikte anıta çelenk koyduğu belirlendi.  Ayrıca olayı kameraya alan ve cep telefonuyla kayıt eden kişinin de Belediye Meclis Üyesi AK Partili Namık Kemal Aydoğdu olduğu öğrenildi. Öte yandan, belediye bandosunun önünde yer alan “gençlik bandosunun” majörü olan kişi de MHP’li Üye Cem Daşgıran olarak tespit edildi.

ATATÜRK’Ü ÇEŞMELİLERDEN KAÇIRDILAR!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in devlet adamı kimliğine inandığını ve güvendiğini belirten Belediye Başkanı Ekrem Oran olaylarda rol alan kişilerin planlı ve kurgulu bir şekilde hareket ettiğini tespit ettiklerini ifade ederek şikayeti valiliğe yaptıklarını anlattı. Egedesonsöz’e konuşan Oran, “Burada başından itibaren her şey planlanmıştır. İlçe milli eğitim müdürünün organizasyonunda bir tezgah kurulmuştur. Ben sayın kaymakamın bu konunun içinde yer aldığını düşünmüyorum ama burada bir insiyatif alma, rol çalma eylemi görüyorum. Törenlerin başlama ve kaymakamlığın bildirdiği zamanlamanın dışında hareket edenlerin kimlerle işbirliği yaptığını da biliyoruz.  Çeşme halkının oylarıyla seçilmiş ve protokolde yer alan belediye başkanından töreni kaçırmak ne demektir? Sabahın erken saatlerinde 07:00’de çelenk koymak neyle açıklanabilir? Burada Atatürk’ü Çeşmelilerden kaçırmaya çalışanlar açıkça ortaya çıkmıştır. Kortej yürüyüşünden önce oraya gelip provokasyon yapanlar da siyasi partilerin yöneticileri, idarecileri ve görevlileridir” ifadelerini kullandı. 

 
Zelenskiy: Esirlerin takasına hazırız
 
Ortalığı kana bulayacaklardı: 430 kg patlayıcı yakalandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Samimi 22 Mayıs 2022 Pazar 18:46

Ben oradaydım.kortej kaymakam baş savcı gelince saat 10 da başladı. Birtek kendi yoktu protokolde.. Halkı cahil sanıyor protokol gelmeden başlatmak ne haddine milli eğitimin

Yorumu oyla      4      3  
Halk Der Ki !!! 22 Mayıs 2022 Pazar 17:45

Çeşmenin günü birlik şovlara , Belediye Bandosuna değil ; Acilen gerçek Belediyeciliğe ve Belediye hizmetlerine ihtiyacı var.

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 21 Mayıs 2022 Cumartesi 23:50

Yönetici olmak kolay değil,bir bardak suda fırtına koparmak,bu güzel günde yerinde olmayan olaylar bayram kutlamasından çıkmış olaylar zinciri yazık ki gençlere örnek olmayan bir davranış...

Yorumu oyla      4      3  
FATİH BAĞRIAÇIK 21 Mayıs 2022 Cumartesi 22:37

ABV Az kaldı, biraz daha sabır. TC SAVCI ve Hakimlerinin bunları not aldığına da eminiz.

Yorumu oyla      2      4  
halktan 21 Mayıs 2022 Cumartesi 22:25

vatandaşa bağır hakaret et sonra şikayet et şaka gibi bir olay. sonra Atatürkün arkasına sığın geç bunları vatandaş tok. kurguymus senın bağırışını tüm Türk halkı duydu

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da tohum takas şenliği... İzmir'den geleceğe yerel miras!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı Tohum Takas ...
Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı
7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ...
Kemalpaşa'da 50 bin fide çiftçiyle buluştu
Kemalpaşa Belediyesi Kemalpaşa’daki çiftçilere ücretsiz sebze fidesi dağıttı. ...
 
Karşıyakalı girişimci ayakta alkışlandı
Karşıyaka Belediyesi, Ahmet Şerif İzgören’i bir kez daha vatandaşlarla buluşturdu.
Pamucak Sahili'nde bir ilk: Bir Baba Hamlet
Selçuk Pamucak Sahili ilk kez bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. ...
Torbalı’da ‘Kitap Günleri’ başladı
Torbalı’da, kültür, sanat ve eğitim alanında önemli çalışmalar yapan Torbalı ...
 
Koştu'dan yardım çağrısı... İyi doğdun Kaan Efe!
SMA Hastası Kaan Efe için evinin önünde doğum günü partisi düzenlendi. ...
Mera İzmir üreticiye nefes oluyor... 2 ayda 6 milyonluk destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün”  ...
Çalkaya'dan üniversiteli gençlere sürpriz!
Anadolu’nun farklı illerinden gelerek Balçova’da eğitim gören üniversite ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva