HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2015 Pazartesi - 09:15

Savcı ‘Ali İsmail’i öldüren’ tekmeye müebbet istedi

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında savcı, 'ölümcül üç tekme'yi atan polis Mevlüt Saldoğan'a, "nitelikli yaralama" suçundan verilen on yıl on aylık hapis cezasının bozulmasını ve yerine "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Savcı ‘Ali İsmail’i öldüren’ tekmeye müebbet istedi

Eskişehir'de, Gezi Parkı eylemlerine katılan Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin çıkan karara, davanın savcısı Mehmet Kalkan da itiraz etti. Savcı Kalkan, gerekçeli temyizinde, Korkmaz'ın kafasına ve vücuduna ölümcül üç tekme atan polis Mevlüt Saldoğan'a, "nitelikli yaralama" suçundan verilen on yıl on aylık hapis cezasının bozulmasını ve yerine "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Temyizde, polis Saldoğan'ın ilk yaralama eyleminden sonra, kendisine küfrettiği iddiasıyla Korkmaz'ı tekmelemesinin "cinayet kastı" taşıdığı vurgulandı.
 
Savcı Mehmet Kalkan'ın temyiz dilekçesinde sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce on yıl on ay hapis cezası verildiği hatırlatıldı. Korkmaz'ın 2 Haziran 2013 gecesi Yunus Emre Caddesi'ndeki eylemde polisin müdahalesinden nedeniyle Sanayi Sokak'a kaçtığı; dört sivil polisten Ebubehir Harlar'ın tekme atarak, üçünün de çelme takarak, genci düşürdüğü ifade edildi.

Dilekçede şöyle denildi: "Ali İsmail Korkmaz'ı Harman Ekmek fırınının karşısında bulunan kaldırıma yatırdıkları, yere düşen ve duvar kenarına sıkıştırılan maktulün bacak-kol-sırt ve kafa bölgesine tekme ve el ile vurarak yaraladıkları; sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'un koşarak olay yerine geldikleri, Saldoğan'ın yerde yatan maktule vurduğu, Akbulut'un da eyleme iştirak ettiği, sonrasında maktulün yanından uzaklaştıkları, yerde kalan maktulün küfür etmesi üzerine Saldoğan'ın geri dönerek üç defa göğüs ve baş kısmına tekme attığı anlaşılmıştır."
 
Jandarma Kriminal tarafından kurtarılan Harman Ekmek Fırına'na ait Korkmaz'ın dövüldüğü anlara ilişkin kamera kayıtlarının tanık Semih Berkay Yapıcı'ya gösterildiği ve Yapıcı'nın "Dövülen kişi, Ali İsmail'dir" dediği de anlatılan dilekçede, "Bu görüntülerin yargılama esnasında duruşmada izlendiği, sanıkların bu görüntüdeki kişilerin kendileri olduğunu kabullenmekle birlikte darp edilen şahsın Ali İsmail Korkmaz'dan başkası olduğunu savundukları" vurgulandı. Ancak TÜBİTAK raporuna ve sanıkların da görüntülerdeki kişilerin kendileri olduğunun kabulüne göre; Ali İsmail'i dövenlerin bu kişiler olduğu kaydedildi. Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre Ali İsmail'in dövülmesi ile ölümü arasında illiyet bağı olduğu belirtilerek, şöyle devam edildi:
 
'O TEKMELER ÖLDÜRME MAKSATLI'
"Sanık polis Mevlüt Saldoğan'ın; diğer sanıklarla birlikte maktule karşı yaralamaya yönelik saldırıdan belli bir zaman dilimi sonrası bu kez maktulden geldiğini iddia ettiği hakaret sonrasında yenilenen bir kasıtla maktulün kafa bölgesine üç kez tekmeyle vurması eyleminin yaralama kastını aşıp adam öldürmeye yönelik olarak değerlendirilmesi gerektiği..."
Bu nedenle Saldoğan hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 87/4. maddesi gereği "nitelikli yaralama" suçundan değil, TCK'nın 81. maddesine göre "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis verilmesi gerektiği vurgulandı. (Radikal)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Off-road gezisi faciayla bitti: 3 ölü
Aydın'ın Söke İlçesi'nden İzmir'in Tire İlçesi'ne arazi araçlarıyla yola ...
Servis şoförleri için yeni düzenleme
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, servis şoförleri ...
'Operasyonda PYD ile çalışıldı' iddiasına yanıt
Süleyman Şah operasyonunda PYD ile birlikte hareket edildiği iddiaları ...
 
Adriana Lima Taksim'de eylemcilerin arasında kaldı
Bir kozmetik firmasının reklam filmi çekimleri için İstanbul'a gelen dünyaca ...
İç Güvenlik Paketi görüşmelerine Çelebi damgası
Meclis'te "İç Güvenlik Paketi" tasarısının maddeleri oylanırken söz alan ...
Şah Fırat operasyonundan ilk fotoğraflar
Süleymah Şah türbesini Türkiye sınırına yakın Suriye topraklarındaki Eşme'ye ...
 
İşte Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yeri
Türkiye'nin Suriye sınırları içerisindeki toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki ...
Yargıtay İzmir'deki seri katil için kararını verdi!
İzmir'de 5 yıl önce önce bankada çalışan Esra Yaşar, ardından üniversite ...
İzmir'in 'Hayalet Gemisi' için düğmeye basıldı!
Dikili Çandarlı sahilinden, fırtınanın etkisiyle, mürettebatsız olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva