HABERLER>MAGAZİN
1 Mart 2023 Çarşamba - 11:12

Şarkıcı Gülşen'e 3 yıla kadar hapis istemi!

Verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle yargılanan Gülşen Çolakoğlu hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı Çolakoğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 1 yıldan  3 yıla kadar hapsini talep etti. Duruşma, Çolakoğlu'nun avukatlarının son savunmalarını yapmaları için ertelendi. 

Şarkıcı Gülşen e 3 yıla kadar hapis istemi!

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılmadı. Duruşmada, Gülşen'in avukatları hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ
Duruşmada savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Gülşen Çolakoğlu'nun konser sırasında sarf ettiği sözlerinin kışkırtıcı ve düşmanca tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiğini, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı olduğu, nefrete yönlendirici nitelikte olduğu, halkın birbirine karşı düşmanlık uyandırmaya elverişli olduğunu belirtti. Savcı konuşmaya ilişkin videonun da sosyal medya ve basın yayın organlarında yayınlandığını ifade ederek kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin oluştuğu gerekçesiyle Gülşen Çolakoğlu'nun "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 1 yıldan  3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. 

"HUKUKİ İLKELER MÜVEKKİLİME DE UYGULANSIN"
Mütalaaya karşı söz alan Çolakoğlu'nun avukatı Altın Mimir, "Müvekkilimin üzerine atılı suç hiçbir şekilde oluşmamıştır. Aleniyet unsuru oluşmamıştır. İmam Hatip Lisesi sosyal sınıf oluşturmaz. Bu bir tehlike suçudur. Tehlike oluşmamıştır. Müvekkil aleyhine açılan manevi tazminat davaları ön incelemede reddedilmiştir. Müvekkilime 'katli vaciptir' diyen şahsa takipsizlik kararı verilmiş ancak müvekkil hakkında 24 saat içinde işlem yapılmıştır. Yatarı olmayan bir suçtan tutuklanmıştır. Biz tüm dünya vatandaşlarına uygulanan hukuki  ilkelerin müvekkilime de uygulanmasını talep ediyoruz. Ayrıca müvekkilin şu an içinde bulunduğu koşullar nedeniyle teminat bedeli olarak yatırdığı paranın da iadesini talep ediyoruz" dedi. Çolakoğlu'nun diğer avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu da savunma yapmak için süre istediklerini belirterek müvekkilinin mağdur edildiğini, mağdur eden kişi ya da grupların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

DURUŞMA 3 MAYIS'A ERTELENDİ
Mahkeme, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasında, "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki beyanda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı. 25 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alınan şarkıcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

İTİRAZ SONUCU TAHLİYE EDİLDİ
Avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu, 29 Ağustos'ta Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verildi.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, 'müşteki' olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. İddianamede, Gülşen Çolakoğlu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. 

250 BİN TL'LİK TEMİNATLA YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI
Mahkemenin iddianameyi kabul edip adli kontrolleri kaldırmaması üzerine itiraz üzerine, Gülşen'e yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve en yakın karakola her hafta perşembe günü imza atma şartı da konuldu. 21 Ekim 2022'deki ilk duruşmada ise İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Gülşen hakkındaki yurt dışı yasağının devamına, ancak  imza verme şartının ise kaldırılmasına hükmedildi. Avukatlarının yeniden yaptığı itiraz üzerine bu kez İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla, 250 bin TL'lik güvence miktarının yatırılmasından sonra Gülşen hakkındaki yurt dışı yasağı da kaldırıldı. 

 
Biletler yarım saatte tükenmişti... İzmir'de bir konser daha!
 
ESHOT’un 80’inci yılına özel fotoğraf yarışması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tahmin edin bakalım. 1 Mart 2023 Çarşamba 12:09

Tv.lerde Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik eden ağzından küfür etsik olmayanlar kim acaba..?

Yorumu oyla      2      3  
bekir 1 Mart 2023 Çarşamba 11:41

hepsi göstermelik merak etömeyin gülşeni de salıverirler hep boyle ona 10 sene buna 5 sene buna 3 sene hapis istemi diyorlar sonra herkes sokaklarda rahatca dolasıveriyor göstermelik bunların Adalet Anlayışları işin kötü tarafı gercek Adaleti sağlayacağına inandığımız kimse yok bu memlekette hepsinin derdi koluk

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İrem Derici yeni sevgilisiyle aşka geldi
İrem Derici kısa bir süre önce aşk yaşamaya başladığı Atakan Işıktutanile ...
Şevval Şahin: Türkiye'de 3 ay fazla kaldığımda daralma geliyor
Yaptığı paylaşımlarla ve açıklamalarla zaman zaman gündeme gelen 2018 ...
Oktay Kaynarca'nın adıyla dolandırıcılık: 'Şerefsiz'
Başarılı oyuncu Oktay Kaynarca, TikTok'ta adına sahte bir hesap açılarak ...
 
Vasiyetini açıkladı: Cenazeme politikacı gelmesin, gelirse de taşlayın!
Şarkıcı Yıldız Tilbe, cenazesine siyasetçilerin katılmasını istemediğini ...
Bruce Willis'e demans teşhisi konuldu
ABD’li ünlü aktör Bruce Willis’e demans teşhisi konulduğu duyuruldu.
Orhan Aydın'dan yürek sızlatan paylaşım
Depremde kızı Eylem Şafak Aydın'ı kaybeden usta oyuncu Orhan Aydın, sosyal ...
 
Raquel Welch hayatını kaybetti
Çok sayıda projede rol alan ve bir süredir hastalıkla mücadele ettiği ...
Doğa Rutkay'dan Naci Görür'e tepki
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 10 il etkilendi. 6 Şubat tarihinde ...
Metallica, 250 bin dolar bağış yaptı
Heavy metal grubu Metallica, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva