HABERLER>EKONOMİ
4 Ekim 2014 Cumartesi - 09:49

‘Sakin Şehir’de zeytinyağı masası!

İzmir’in Seferihisar İlçesi'nde, Seferihisar Zeytin Üreticileri Birliği tarafından Zeytin ve Zeytinyağında Kalite konulu bir seminer düzenlendi. Seminere Seferihisar bölgesindeki zeytin üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

‘Sakin Şehir’de zeytinyağı masası!

İZMİR - Tariş Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, Bornova Zeytincilik Araştırma Ensitüsü'nden Gıda Yüksek Mühendisi Şahnur Irmak ve Seferihisar Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada tarımın uluslararası baskı içinde olduğunu belirterek, çiftçinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine, örgütlü hareket etmenin önemine işaret etti.
 
Seminerde, zeytinyağ üretiminde,sofralık zeytinde yüksek kalite ve salamura zeytin yapım teknikleri ile zeytin hasadı konuları işlendi. Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin yaptığı konuşmada kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, "Kooperatiflerin pazara sunduğu üründe 3 temel kavram önemlidir. Birinci koşul markalaşmaktır. İkinci ve üçüncü koşul güven ile kalitedir. Kooperatiflerin oluşturduğu marka tüketiciye verilen bir taahhüttür. Tüketici her zaman ve her yerde kooperatiflerin markasına güven duyar. Kooperatifin markası tüketiciye güven verir.
 
Ege Bölgesi'nin tarihsel dokusu içinde oluşan antik şehirlerde her zaman zeytin, zeytinağacı ve zeytinyağı önemli olmuştur. Bu sebeble kaliteden bahsederken, zeytin ağaçlarında eski ve yeni plantasyonlardan öncelikle bahsetmek isterim. Yurt dışında tüketici sıkılan yağ şişesinin üstünde yer alan etikette yaşlı ağacın öyküsünü önemsiyor. Değer veriyor. Tariş olarak biz de geçtiğimiz dönemde 'karekterli yağ' diye bir sloganla yola çıktık. İç ve dış piyasada bu ürünler ilgiyle karşılandı. Örneğin 100 yıllık bir anıt ağacın zeytinlerinden sıkılan bir zeytinyağ tüketicide heyecan uyandırdı. Bu sebeble öncelikle yerel çeşitlerin korunması, kollanması anıt ağaçlar ile genç ağaç arasındaki plantasyondaki farkların ortaya konulması, iyi anlatılması, butik zeytinciğin teşfik edilmesi gerekir" dedi.
 
Sofralık zeytinin yapım tekniklerine değinen Zeytincilik ve Araştırma Ensitüsünden Gıda Yüksek Mühendisi Şahnur Irmak da siyah ve yeşil zeytinin yapımına ayrı ayrı değinerek kaliteye vurgu yaptı.
 
 Antik dönemlerde Seferihisar'da birinci ürünün zeytin olduğunu belirten Seferihisar Zeytin Üreticileri birliği Başkanı Özcan Kokulu ise bugün zeytinin gerilediğini halk deyimiyle battal olduğunu, zeytinciliğin yöremizde elden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Butik zeytinciliğin ve kalite kavramlarının gelişiminde tüm üreticilerin birliğin çatısı altında olması gerektiğini söyleyen Kokulu, birliğin başlattığı eğitim çalışmalarının önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş ‘Suriyeli’ mesajları: Sosyal patlama uyarısı!
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ülkelerinde ...
Ve Fitch’ten beklenen ‘Türkiye’ açıklaması geldi
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notuna dair değerlendirmeyi açıkladı.
Bayram öncesi dolar bombası: Bir anda fırladı!
ABD tarım dışı istihdam verisinin eylül ayında 248 bin kişi çıkmasının ...
 
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Engin'den müdürlere önemli mesajlar
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Vergi Dairesi Müdürleri, ...
Pekcan Havuz-Fes Spa işbirliğiyle İzmir'de bir ilk
Havuz, spa taahhüdü ve tasarım ekipmanları sektöründe istikrarlı büyüyen ...
Bayraklı’ya bir gökdelen daha geliyor
Rönesans Holding ile Milta Turizm, iki yıl önce Doğan Grubu'ndan satın ...
 
Bankalarda yeni dönem: Her ücret için onay alınacak
Bankalar, aralarında hesap işletim ücreti, havale ücreti, kredi kartları ...
Hazır giyim sektörünün tadı kaçtı!
Türkiye’nin ihracatında 2014 yılında gösterdiği performans ile tekrar ...
Flaş! Enflasyon rakamları açıklandı
Eylül'de TÜFE yüzde 0,14 yıllık TÜFE yüzde 8,86 oldu. Tüketici fiyatları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva