HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2013 Salı - 12:05

Sait’ten ‘İzmir’deki Gezi’ için istişare turu

AK Parti İzmir Milletvekili kentin STK’ları, esnaf temsilcileri ve son olarak da Vali Mustafa Toprak’la bir araya gelerek eylemleri masaya yatırdı.

Sait’ten ‘İzmir’deki Gezi’ için istişare turu

İZMİR - AK Parti İzmir milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Taksim’de başlayan ve tüm yurda yayılan Gezi Parkı eylemlerine el attı.

İzmir’de süregelen gerginliğe son verilmesi için harekete geçen Sait, sırasıyla Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ve Yönetim kurulu üyelerini, MUSİAD Başkanı Abdurrahman Çabuk ve Yönetim kurulu üyeleri, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ve Yönetim kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve son olarak İzmir’in yeni valisi Mustafa Toprak’ı makamlarında ziyaret ederek, Taksim olayları ve İzmir yansımalarını istişare etti.
 
Görüşmelerde STK temsilcilerini dinleyen Rifat Sait, aldığı notları AK Parti Genel Merkez ile paylaşacağını söyledi.
 
AK Partili vekil, istişare turları sonunda yaptığı açıklamada, “Herkesin demokratik hakları çerçevesinde özgürce sorunlarını dile getirebileceğini, bu açıdan bakıldığında bir sorun olmadığını, ancak kamu mallarına zarar vermek, yakıp yıkmak, polis şehit etmek, olduğunda bunun adı değişir, o zaman bunu tasvip edemeyiz” dedi.

İzmir esnafından sürekli telefon ve mailler aldığını söyleyen Sait, “Esnaf kan ağlıyor, son on gündür siftah yapamayanlar var, bu olaylarda esnafın günahı ne?” sözleriyle gerginliğin bir an önce durdurulması için STK’lardan destek istedi.
 
Bütün bu olaylardan EXPO zarar gördü, Borsa zarar gördü, Turizm zarar gördü, diyen Sait, son olarak İzmir’e gelen Kurvaziyer gemilerinin rotayı Kuşadası’na çevirdiğini ve bundan esnafın olumsuz etkilendiğini söyledi.

Taksici esnafının son olaylarda yüzde 15 kadar zarar gördüğünü belirten Sait, esnafın bu zararının karşılanması için Ankara’da çaba göstereceğini söyledi. 

Bütün bunlara aklı selim ile yaklaşıp, halkı sakinleştirmesi beklenen İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun farklı bir hareketle topu taca attığını söyleyen Sait, “Başkan Kocaoğlu, Sayın Başbakanı hedef gösterdi, oysa bu ilin şehrül emini olarak insanları sakinleştirmesi gerekirdi, daha da kötüsü, birileri Gündoğdu meydanında eylemlerini sürdüren bazı marjinal gruplara çadırlar veriyor ve bunların kaldırılmasını da istemiyor, bu İzmir’e hıyanettir, başka izahı olamaz, dedi. CHP’li bir vekilin ise çocuklara para vererek kışkırttığını kameralarda açıkça gördük, diyen Sait, bu ne rezillik, vekillik bu kadar ayağa düşürülemez, o görüntüleri görünce utandım, ayıptır ve günahtır” dedi.
 
İzmir Ticaret odasını ziyaret eden Sait, burada başkan Ekrem Demirtaş ve odanın yeni yönetim kurulu üyeleri ile görüştü ve hayırlısı olsun dileğinde bulundu. İzmir Ticaret odasının son gelişmeler hakkında fikrini alan Sait, sahip olduğu bilgileri oda yönetimi ile paylaştı. Ardından İzmir Esnaf Odaları Birliğini ziyaret eden Sait’e burada başkan Zekeriya Mutlu tarafından İzmir esnafının taleplerinin olduğu dosya verildi.

 
Son olarak İzmir’e yeni atanan Vali Mustafa Toprağı makamında ziyaret eden Sait, kendisine hayırlı olsun diyerek başarılar diledi. Vali Toprak, İzmir milletvekili Rifat Sait’e İzmir’deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BALKAN 12 Haziran 2013 Çarşamba 17:11

BUNA GÖREV VERMEDİLERKİ KENDİ KENDİNE NİYE ŞEY YAPIYO

Yorumu oyla      12      5  
By ANL EFE 11 Haziran 2013 Salı 23:49

Sayın Vekil-imin yapmış olduğu Çalımlarını aynısın bir kaç tane daha Vekil yapmış olsa inanıyorum'ki bu gün çok ama çoooook daha iyi bir konumda olurduk....

Yorumu oyla      12      11  
M.YILDIRIM 11 Haziran 2013 Salı 13:44

sy vekil sizin çalışmalarınız bizleri mutlu ediyor bazı vekiller gibi arkadan hançerlemiyorsunuz bu zor zamanda insanlara doğrusunu anlatarak desdek veriyorsun diş bağlantılı piyonlara bazılarının yaptığı gibi desdek vermiyorsun yolun açık olsun

Yorumu oyla      15      19  
nimet 11 Haziran 2013 Salı 13:15

Kendisini bir şey zannediyuor

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a sert çıktı: Türk gençliğini sana yedirmeyiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan ...
AK Parti İzmir’de Twitter’dan al haberi!
Eski Bakan Günay’ın 9 maddelik ‘özeleştirel’ muhtırası, İzmir’de yaptığı ...
AK Parti’de bir Twitter bombardımanı da Kalkan’dan!
İzmir Milletvekili Erdal Kalkan mini blogtan seri mesajlar vererek ‘Kimse ...
 
Arınç’tan kritik ‘Gezi’ raporu: Çok önemli açıklamalar
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Başbakan ...
Flaş! Tartışmalı ‘Alkol Yasası’na Köşk’ten onay
Cumhurbaşkanı Gül, alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren 6487sayılı ...
AK Parti Bayraklı’dan Kocaoğlu ve Karabağ’a yaylım ateşi
İlçe Başkanı Ali Aslan Büyükşehir ve Bayraklı belediyesinin Bayraklı’ ...
 
AK Parti’de milyonluk kundak faturası!
Gezi Park eylemlerinde yakılan AK Parti Karşıyaka ve Çiğli İlçe Başkanlıklarına ...
CHP'den Başbakan’a ‘100 liralık’ karşılama sorusu
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa ...
Aşlık’tan ‘Günay zirvesi’ çıkışı: Oradaydım ama…
Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın basına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva