HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2013 Pazartesi - 16:51

AK Parti Bayraklı’dan Kocaoğlu ve Karabağ’a yaylım ateşi

İlçe Başkanı Ali Aslan Büyükşehir ve Bayraklı belediyesinin Bayraklı’ da ortak gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projesi hakkında ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bayraklı’dan Kocaoğlu ve Karabağ’a yaylım ateşi

İZMİR - Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan Büyükşehir ve Bayraklı belediyesinin Bayraklı’ da ortak gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projesi hakkında ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aslan, açıklamalarında Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesinin Bayraklı’da gerçekleştirilmesi planlanan dönüşüm projesinde vatandaşın Büyükşehir Belediye Başkan’ı Aziz Kocaoğlu’na güvenmediğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yıllardır teknik anlamda sorunlu ve başarısız projelere imza atarak vatandaşın Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenini sarsmıştır” diye konuştu.

Bunun yanı sıra açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1958 konut yıkarak Kadifekale’de gerçekleştirilen dönüşüm projesine de değinen Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan bu dönüşümde söylenildiği gibi rantın vatandaşa verilmediğini ifade etti. Kadifekale’de gerçekleştirilen proje ile ilgili Büyükşehir’e mağdur vatandaşlar tarafından ulaştırılmış 1100 tane şikayet dilekçesinin olduğunun da altını çizen Aslan, “Bu şekilde halkı kandırarak kentsel dönüşüm yapıldığı takdirde vatandaşın güvenini kaybedersiniz. İzmirli, artık bitirilemeyen projelerden dolayı Kocaoğlu’na güvenini ve inancını kaybetmiştir” diye konuştu.

“Halk Kocaoğlu’na olan inancını kaybetti”
Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan Cumartesi günü Bayraklı’da yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediye’sinin ortak yürüttüğü Kentsel dönüşüm toplantısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aslan Kadifekale’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümde rantın vatandaşlara verilmediğini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu projede de sınıfta kalarak halkın inancını ve güvenini kaybettiğini ifade etti. Başkan konuşmasına şöyle devam etti: ‘’ Kadifekale Uzundere kentsel dönüşüm projesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşları mağdur etmiştir. Vatandaşlar tarafından yazılan toplam 1100 şikayet dilekçelerinde vatandaş sözleşmede olmamasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden %1 KDV aldığını ve bu uygulamanın yasalara uygun olmadığını belirtmiştir. Buna benzer daha bir çok konuda yine vatandaşı mağdur eden İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi Bayraklı’da rantın halka verileceğini söylüyor. Buna inanmak çok güç. Hem İzmir hem de Bayraklı halkı Aziz Kocaoğlu’na inanmıyor.’’ Diye konuştu.

“Projeler bir türlü bitmiyor”
Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye’sinin projeler konusunda basiretsiz bir yönetim sergilediğini dile getiren Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan ‘’ İzmir’de hangi projeye başlanıldıysa ya sonu gelmedi ya da teknik sorunlardan dolayı kullanıma açılamadı. Örnek verecek olursak Bayraklı’da Ekrem Akurgal tesisleri üç kere tarih verilmesine rağmen bitirilemedi. Metro konusunu artık biz dahi konuşmak istemiyoruz. Bunun yanı sıra Ulaşım sorunu, park sorunu, alt yapı yetersizliği, körfez arıtması gibi İzmir’in yıllardır süregelen sorunları var. İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman bahanelerin arkasına sığınarak siyaset yapmaya çalışıyor ancak halk artık bu bahaneleri kabul etmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır çözüm üretemediği bu sorunlar artık İzmir halkının da Kocaoğlu’na olan güvenini kaybetmesine neden oldu.

“Bayraklı İzmir’in en başarısız belediyesi”
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan açıklamasında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a da eleştiri oklarını yöneltti. Aslan, Bayraklı’nın İzmir’in en başarısız belediyesi olduğun altını önemle çizerek Bayraklı gibi İzmir’in tarihi ve kültürel açıdan en zengin yerinin bu şekilde harcanmaması gerektiğini belirtti.

Başkan konuşmasına şöyle devam etti: Bayraklı gibi İzmir’in kültürel açıdan en zengin semti’nin adı davalarla yolsuzluklarla anılması tüm Bayraklı vatandaşını derinden üzüyor. Bayraklı’da düğün salonu dahi zarar ediyor. Belediye’nin kurumları iyi yönetilemiyor. Çünkü Sayın Karabağ ne bütçe ne de insan yönetmeyi biliyor. Geçmişte böyle bir tecrübesi yok. Bayraklı Belediye Başkanı hakkında yargıya intikal etmiş bir çok konu bulunuyor. Bayraklı’nın adı geliştirilen yeni projelerle insana yönelik çalışmalarla anılmalı davalarla değil.

“Bayraklı Belediyesi’nin yaklaşık 60 milyon lira borcu var”

Ali Aslan bunun yanı sıra Bayraklı Belediye’sinin borçlarına da değindi. Hasan Karabağ’ın hiçbir proje gerçekleştiremediği halde Belediye’nin yaklaşık 60 milyon lira kadar borca girmesine anlam veremediği belirtti. Aslan konuşmasına şöyle devam etti: Sayın Karabağ, Bayraklı’ya hiçbir proje kazandırmamasına rağmen Belediyemiz yaklaşık 60 milyon lira kadar borca girmiştir. Yaklaşık 400 milyon lira kadar bütçesi olan belediye’nin şuan 60 milyon civarında borcu var ancak hizmet yok. Yeni Belediye binasının dahi temeli atılamamıştır. Nereye gidiyor bu paralar merak ediyoruz. Mecliste sorduğumuz hiçbir soruya cevap alamıyoruz. Ayrıca Sayın Karabağ, bizim Bakanlarımızı, Milletvekillerimizi eleştirecek siyasi olgunlukta değildir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de milyonluk kundak faturası!
Gezi Park eylemlerinde yakılan AK Parti Karşıyaka ve Çiğli İlçe Başkanlıklarına ...
CHP'den Başbakan’a ‘100 liralık’ karşılama sorusu
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa ...
Aşlık’tan ‘Günay zirvesi’ çıkışı: Oradaydım ama…
Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın basına ...
 
Gözler Köşk’te: Alkol Yasası onay alacak mı?
Nefesler tutuldu, gözler Köşk’e çevrildi. Saat 22.00’den sonra bakkal, ...
‘Ergenekon’da şok suçlama! Gizli Tanık: Ersin bize…
CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan eski Milletvekili ...
Flaş! AK Parti’de gündem Gündoğdu’da miting!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Haziran’da Ankara’da, 16 Haziran’da ...
 
CHP’de Örgütün Patronu adaylık için istifa tarihi verdi!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin aday adayı olacak ...
CHP’li Kadınlar gaza karşı: Benim vergimle…
İzmir’de her akşam Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndaki Gezi Parkı protestolarına ...
Emniyet'ten CHP'li vekillere çok sert yanıt
Emniyet Genel Müdürlüğü, Gezi parkı eylemlerine polisin sert müdahalesini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva