HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2013 Pazartesi - 13:58

‘Ergenekon’da şok suçlama! Gizli Tanık: Ersin bize…

CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe’nin yargılandığı Ergenekon Davası’nın son duruşması gerçekleştirildi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada gizli tanıklar dinlendi. Ersin ile restoranda görüştüğü iddia edilen ve görüntüleri kamera kayıtlarına yansıyan gizli tanık Munzur, “Ahmet Ersin ifademizi değiştirmemizi istedi. Bize 800 bin TL para teklif ettiler ama kabul etmedik” dedi. Ersin mahkemede, suçlamaları ret ederken, “Gizli tanıklık sistemi tam bir terördür” ifadelerini kullandı.

‘Ergenekon’da şok suçlama! Gizli Tanık: Ersin bize…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ergenekon Terör Örgütü’ne yardım etmek suçlamasıyla yargılanan CHP’nin eski milletvekilleri hakim karşısına çıktı. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe katıldı. Mahkeme, son duruşmada gizli tanıkları dinledi. Yüzleri gizlenen, sesleri değiştirilen üç gizli tanık davanın seyrini değiştirecek iddialarda bulundu.
 
BİZE RÜŞVET TEKLİF ETTİLER
Daha önce Milletvekili Ersin’in Erzincan’da restoranda görüştüğü iddia edilen gizli tanık Munzur, şok iddialarda bulundu. Ersin’in kendisine baskı yaptığını belirten Munzur, dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında verdiği ifadelerin değiştirmesini istediğini söyledi. Munzur mahkemede, “Verdiğim ifadeleri değiştirmem istendi. Bana, bu teklif Erzincan’a geldiklerinde yapıldı. Ayrıca bize 800 bin TL para toplayıp vereceklerini söylediler. Biz de tekliflerini kabul etmedik” dedi. Munzur ayrıca, o dönem Ersin’in kendisine Yargıtay başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Gazeteci Uğur Dündar ile görüşme ayarlama sözü verdiğini de ifade etti.
 
Gizli tanıklar arasında bulunan diğer isim Fırat, Ersin ve CHP’li hiçbir yetkili ile görüşmediğini ifade ederken olanları Munzur’dan duyduğunu söyledi. Son gizli tanık Ergan ise, süreci bilmediğini, Ersin ile hiç irtibat kurmadığını dile getirdi.
 
İDDİALARI YALANLADI
Gizli tanıkların ifadelerinin ardından söz alan Ersin, mahkemede sisteme ateş püskürdü. Munzur’u tanımadığını, ona para teklif etmediğini, ifadesi ile ilgili bir öneri getirmediğini anlatan Ersin, “Ben Yargıtay’da kimseyi tanımam. Gazeteci Uğur Dündar ile de alakam yok. Hiç işim yok da bir de Erzincan sokaklarında para mı toplayacağım? Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Burada mahkeme huzurunda soruyorum. Savcılık tarafından ifadeye çağrılan Munzur, 39 ay önce “bilgim yok” derken şimdi nasıl olur da ifadesini değiştirir. Bunun sorgulanması gerekiyor. Benimle alakası bile olmayan bu kişiye ne oldu da bu iddiaları gündeme getiriyor? Anlamakta zorlanıyorum” dedi.
 
TAM BİR TERÖR YAŞIYORUZ
Ersin, gerekli görüldüğünde devlet tarafından sağlık güvencesi karşılanan, yurt dışına çıkartılabilen, estetik operasyon yapılan ve maaş bağlanıp, iş verilen gizli tanık sistemini eleştirdi. Ersin, “Gizli tanık denilen kavram birileri tarafından geçim kapısı oluşturulmuş. Hukuk sistemini baltalayan, hukuka olan güveni zedeleyen bu kişiler devletin gözünde muteber olurken devlete hizmet etmiş kişiler yerden yere vuruluyor. Gizli tanık sistemi tam bir terör sistemidir. Biz de bu terörü yaşıyoruz” diye konuştu.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve tarafların iddiaları cevaplamasının ardından davayı 24 Temmuz tarihine erteledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! AK Parti’de gündem Gündoğdu’da miting!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Haziran’da Ankara’da, 16 Haziran’da ...
CHP’de Örgütün Patronu adaylık için istifa tarihi verdi!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin aday adayı olacak ...
CHP’li Kadınlar gaza karşı: Benim vergimle…
İzmir’de her akşam Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndaki Gezi Parkı protestolarına ...
 
Emniyet'ten CHP'li vekillere çok sert yanıt
Emniyet Genel Müdürlüğü, Gezi parkı eylemlerine polisin sert müdahalesini ...
Güler'den CHP İzmir'e ziyaret
İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen sohbet toplantısına Engin ve Güler’in ...
Günay’dan Twitter muhtırası: Başbakan'a Gezi çağrısı
‘Gezi’ sürecinde ‘yeşilden yana ve ranta karşı’ tavrıyla AK Parti’de yine ...
 
Tanrıkulu: Çiğ süt alım fiyatı neden açıklanmıyor?
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
Yıldırım: Amaç yıldırmaksa hayal görüyorlar
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Demokrasi, ...
DSP lideri Türker’den hükümete erken seçim çağrısı
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Manisa'da partisinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva