HABERLER>SAĞLIK
17 Temmuz 2013 Çarşamba - 18:45

Sağlıkta şiddete torba yasa önlemi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için yeni torba kanun çıkartacaklarını söyledi.

Sağlıkta şiddete torba yasa önlemi

MUĞLA - Bakan Müezzinoğlu, Muğla'daki temasları kapsamında ilk olarak Marmaris Devlet Hastanesi'ni gezip incemelerde bulundu. Başhekim Tolga Çakmak'tan hastane hakkına bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra beraberindeki AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa ile AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'na geçti. Burada partililerle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, ziyaretinin nedeninin Muğla'daki sağlık pozisyonlarının ne olduğunu değerlendirmek olduğunu söyledi.
 
İlk olarak Marmaris Devlet Hastanesi'nin fiziki durumu hakkında bilgi aldıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte bu hastanemizi yenileyeceğiz, çalışmalarına başladık. Devlet hastanelerinde yatak sayısından daha ziyade hekim, tıbbi donanım ve teknolojik altyapı önem kazandı. Çünkü 10 yıl önce bir hasta ortalama 10 gün hastanede yatarken, şimdi bu süre aynı hastalıktan 3 veya 4 güne düştü. Kamuoyunun kaç yataklı hastane olacağından ziyade, hangi teknolojik altyapıya sahip olduğu ve poliklinik sayısıyla ilgilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğim, şu anda Muğla bölgesindeki hastanelerin yatak doluluk oranı yüzde 70 civarında. Bu gelecekte daha da düşecek" dedi.
 
Kıyı kesiminde yapılacak yeni hastanelerin sağlık turizmi açısından da çok faydalı olacağına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, yabancılara dil konusunda yardımcı olacak her türlü çözümleri de ürettiklerini kaydetti. Marmaris Devlet Hastanesi ziyareti sırasında İngilizce, Almanca, Rusça bilen hastane tercümanıyla karşılaştığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bu tür personel sayısını daha da arttıracağız. Aile hekimleri de artık nöbet tutacakları için acil servislerdeki doktor sıkıntısını çözeceğiz. Meclis açıldığında acildeki doktorlarımızın nöbet koşullarını düzeltecek çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
 
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:
 
"Bunun için öncelikle kamuoyu bilincine ihtiyaç var. Doktor ve hemşirelere kendi evladımız gibi sahip çıkmamız gerekiyor. Çünü, biraz sonra evladımızı o hekime veya hemşireye teslim etmek zorunda kalacağız. Herkesin sağlık çalışanlarına kendi kardeşi ve çocuğu gibi bakması gerekir. Hastanelerde yüzlerce hasta yakını var, sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz davranış gösteren kişilere ters bir şekilde baksalar, 'Ne oluyor kardeşim?' diye sorsalar, birçok hadise önlenmiş olur. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik yeni torba kanun da çıkartacağız."
 
ESNAF İLE GÖRÜŞTÜ, HASTA ÇOCUĞUNU ZİYARET ETTİ
Parti binasında basına kapalı 20 dakikalık bir görüşme de yapan Bakan Müezzinoğlu, beraberindekilerle Ulusal Egemenlik Caddesi'nde çıkıp, esnafı gezdi, dertlerini dinledi. 9 yıl önce trafik kazası geçirdiği için kol ve bacakları tutmayan, konuşma yeteneğini de kaybeden 13 yaşındaki Sinem Tayfur'u da evinde ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, babası Ersin Tayfur'dan durumu hakkında bilgi aldı. Müezzinoğlu, partisinin il ve ilçe yöneticilerine Tayfur'un tedavisi için maddi ve manevi destekte bulunmaları talimatı verdi. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra ilçeden ayrılarak Muğla'ya hareket etti. 

KAMUDA YABANCI HEKİM SİNYALİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı açıklamada, daha önce insanların rüyalarında bile görse inanmayacağını belirttiği ambulans helikopterler ve uçaklar ile yüzen hastaneleri bu ülke halkının hizmetine sunduklarını söyledi. Şu anda 10 bin pratisyen ve 20 bin uzman hekim açığı olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle aile hekimliğinde ihtiyacımız büyük. Uzman hekimde, kadın doğumda, çocuk cerrahisinde, çocuk hastalıklarında önemli açığımız var. 600 yabancı eğitime geldi ama o bizim açığımızı çok kapatmıyor. Sadece özel hastanelere bu izni verdik. Kamuya henüz daha yabancı hekim alma konusunda bir adım atmadık. Sağlıkta serbest bölgeler yasa düzenlemesini yaptıktan sonra o sağlıkta serbest bölgelerde yabancı hekim şartını koyuyoruz. O zaman belki kısmen oralarda sıkıntıyı aşmış olacağız. Şu an yabancı hekimler çalıştırılmıyor ama önümüzdeki dönemde ihtiyaç değerlendirmesini yaparak, standartları uygun ve yasal güvenceyi de yakalayabilirsek niye olmasın çalıştırabiliriz. Çünkü ihtiyacımız var" dedi.
 
"CEZADA AZALMA YOK"
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fazla fark ücreti alan özel hastanelerin cezalarının azaltılmasına yönelik yapılan düzenlemeler konusuna da değinen Müezzinoğlu, "Birincisinde para cezası, ikincisinde para cezası artı o bölümde belirli süreli kapatma, üçüncüsünde para cezası ve hastanenin kapatılması var. Neticede para cezasıyla çözüm gelmiyor ama önce branş kapatma, sonra bölüm kapatma, sonra da hastaneyi kapatma gibi kademeye geçiyoruz. Bunu ısrarla yapmak isteyen hastanelerimiz de artık "Para cezasını ödedim yapmaya devam ederim' diyemeyecek. Dolayısıyla ceza azaltması yok" dedi. (DHA)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SES'ten şok iddia: Acil servisler 'Acillik'!
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, şok bir iddiada bulundu. ...
Kalbinizi aşırı sıcaktan koruyun
Kalp hastalıkları mevsim farkı gözetmese de kalp sağlığını korumak için ...
Oruç kanser tedavisini etkiliyor
Oruç tutmak isteyen kanser hastalarının hastalığın evresini, tedavi koşullarını ...
 
Kadın doğum uzmanlarından 'Kadın' şartına sert tepki
Özel hastanelerin, son yıllarda kadın doğum uzmanı ararken 'kadın' şartı ...
Kızılay’dan ‘hayati’ stok uyarısı
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Sorumlusu Gökay Gök, kan stoklarında ...
Diyaliz hastalarına oruç uyarısı!
Denizli Devlet Hastanesi Nefroloji Uzman Dr. Mehmet Batmazoğlu, diyaliz ...
 
Beslenme şekli kanseri tetikliyor
Görülme sıklığı yaşla birlikte artan kolon kanseri oluşumunda sağlıksız ...
İzmir Tabip Odası’ndan Erdoğan’a ‘hakaret’ tepkisi
İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
İzmir’de şaşırtan sonuç: Mahkumlar obez çıktı!
İl Sağlık Müdürlüğü ile Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasındaki protokolle, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva