HABERLER>GÜNCEL
17 Ağustos 2021 Salı - 15:03

Saadet Öğretmen ile Habertürk yazarı Yılman karşı karşıya! Madde madde harcamalar açıklandı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman’ın Elmalı Davası üzerinden UCİM Saadet öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ile başlattığı tartışma alevleniyor. Yılman’ın bugün derneğe yapılan bağışlarla ilgili  olarak kaleme aldığı köşe yazısına yanıt olarak UCİM’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2017’den bu yana yapılan harcamalara yer verildi.

Saadet Öğretmen ile Habertürk yazarı Yılman karşı karşıya! Madde madde harcamalar açıklandı

EGEDESONSÖZ- Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Saadet Özkan'ın başkanı olduğu Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ile başlattığı tartışma alevlendi.

Elmalı Davası'nda çocuklarını cinsel istismarla suçlanan anne ve üvey babanın mağdur olduğunun belgelerle ortaya çıktığını söyleyen Yılman, anne ve üvey babayı bu derneğin bilerek hedef gösterdiğini yazmış ve dava üzerinden bağış olarak para toplandığından bahsetmişti.

KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

UCİM ise 2017 yılından bu yana dernek tarafından toplanan bağışlar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

“Bugün 55 ilde  75.000’i aşkın gönüllü üye ile hızla büyüyoruz. Toplamda gönüllü 1517 avukat, 4211 öğretmen, 2195 ruh sağlığı uzmanının yanı sıra yüzlerce, çocuk gelişimci, iletişimci ile pek çok proje ve faaliyet gerçekleştirdik. UCİM’in 2021 itibariyle www.ucim.org.tr resmi web sayfası üzerinden ve acil ihbar hattından toplam 1560 ihbar alındı;gönüllü ruh sağlığı uzmanlarımız ile aktif olarak  150 çocuğumuza 1348 seans danışmanlık hizmeti sunuldu ve güncel olarak yönlendirilmiş, sürecine devam eden çocuklar bulunuyor. Öte yandan gönüllü avukatlarımız ile aktif olarak 137 dava takip ediliyor, 132 davaya ise gözlemci sıfatıyla katıldık ve  şu ana kadar toplam 528 celseyekatılım sağladık aktif bir şekilde çocuklarımızın yanındayız. Yukarıdaki bilgiler ışığında UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği, akademisyenlerden oluşan bilim kurulu ile on-line ve yüzyüze düzenlediği yüzlerce   seminer, sempozyum, çalıştay,konferans, okul- öğretmen-veli- çocuk   eğitimleri ile bugüne kadar milyonlarca kişiye farkındalık kazandırmış,  çocuklara haklarını anlatmıştır ve anlatmaya devam edecektir.

 

Şeffaflık ilkesi ile tüm hesaplarımız, faaliyet raporlarımız ortada, kapımız bizi merak eden herkese açık. Derneğin her sene beyannamelerini ve mali tablolarını Valiliğe sunmakta, ‘kamu yararına çalışan dernek’ statüsü almak için yaptıkları başvuru sürecinin devam etmekteyiz. Şeffaflık ve hesap verebilirliği kriter alan ve gerekli tüm araştırmaları yaptıktan sonra STK’larla bağışçıları güvenilir bir ortamda buluşturan ‘Açık Açık’ platformu üyesiyiz. Şeffaflığı ve objektifliği Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile  Avrupa Birliği Başkanlığı teminatında olan ve titiz incelemeler sonucu kabul edilen Avrupa Birliği projeleri, Etkiniz dava izleme projeleri almaya hak kazandıklarını ifade ederken, kuruluşlarından bu yana tüm harcama kalemlerini, faaliyet raporlarını, Valilik/Bakanlık denetleme raporlarını bu toplantı ile kamuoyunun bilgisine de sunuyoruz

UCİM  hakkında merak edilen tüm soruların web sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında mevcut… Soru ve görüşler için de telefon ve mail adresinin yada  yüz yüze görüşme için Merkezlerinin herkese açık… UCİM’e yapılan ihbarların 7 gün 24 saat, ihbar hattı sorumlusu 31 avukat tarafından titizlikle inceleniyor, inceleme sonucu devletin ilgili kurumlarına gerekli bildirimlerin yapılıyor ve süreçlerin sonuna kadar takip edilerek mücadelelerine maddi/manevi destek olan kişiler sayesinde çocuk istismarı ile mücadele alanında istismar mağduru çocukların cesaretlenmesi, hukuk ve rehabilitasyon desteğine erişimleri açısından önemli bir mesafe kat ediliyor.

23 Nisan’da tanınmış isimlerin desteği ile gücümüze güç kattık ve 11 Önleme Merkezi açıldı.

UCİM’in özellikle 23.04.2021 tarihinde UCİM gönüllüsü ve sözcüsü, sanatçı Uraz Kaygılaroğlu önderliğinde gerçekleştirilen ve bir çok ünlünün destek verdi. Valilik ve Bakanlık izinli 23 Nisan Kampanyası’nda 1.170.000.000 TL ileen büyük bağışın toplandı. Bu bağışlar ile de 11 ilde Önleme Merkezi açtıklarınıifade etti. Bu bağış kampanyasında sadece Türkiye’den değil ünlü isimlerin yurtdışı hayranlarından da Euro ve Dolar hesaplarına bağış yapıldı. Derneğe gelen bağış bedelleri ve  giderlerinin 2017 yılı gelirinin  18.337 TL giderinin 14.615TL, 2018 yılı gelirinin 246.522 TL  giderinin  220.584TL, 2019 yılı gelirinin 361.377 TL giderinin 301.154TL, 2020  yılı gelirinin 978.872 TL giderinin 704.189TL ve 2021 yılı gelirinin  3.432. 237  TL giderinin 2.151.569 TL… Güncel olarak ise bankalarda 1.734.410TL mevduatlarımız bulunuyor

UCİM gücü ile tüm çocukların sesi olacaktır.

İlk yıllarda çoğunlukla kendi imkanları ile derneğimizi ayakta tuttuk. Üyelerden hiç aidat almayan bir dernektik. Daha sonra mücadelelerimize inanan, bu mücadeleye destek olmak isteyen değerli bağışçılar sayesinde derneğe bağış gelmeye başladı. Kamuoyu ve duyarlı isimlerin desteği ile faaliyetlerinin hızlanarak hazırlanan projeler ile Avruğa Birliği hibesi almaya hak kazandık. Hatta şu an yürütülen “Güçlü UCİM Güçlü Çocuklar” isimli projemiz de bakanlık tarafından birinci seçildi ve bu sayede de eğitici eğitimleri, seminerler, çocuk hakları izleme ve raporlama çalışmaları yürütülecektir”

 
Çeşme kavunu yeniden sahnede
 
Tayfun MARO yazdı... Zor zamanda bir şehri yönetmek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 17 Ağustos 2021 Salı 20:32

Bu ülkede dernek,sendika,belediye,diğer sivil toplum örgütlerinin başına gelen başkanlar bu koltuktan asla kendi istekleri ile ayrılmıyor,nedense kendilerine hizmet için kullanıyorlar,bu gün ticaret odası,esnaf kefalet koop.başkanları koltukları terk etmezler,cemiyetlerde aynı kimse özverili çalışıyoruz diye ahkâm kesmesin artık bu tür olayları bildikleri için bağış ve hibe yapmıyorlar...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Felaket sonrası ilçede kaymakam değişikliği
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi kaymakamı Yenidünya ile Giresun'un Dereli ...
178 kuş türü gölü terk etti... Yavru martılar ölüyor!
Konya'nın Kulu ilçesinde çoğunluğu flamingo olmak üzere yaklaşık 180 kuş ...
Jigolo olmak isterken dolandırıldı
Esenyurt'ta bir vatandaş jigolo olmak için üye olduğu siteye 77 bin lirasını kaptırdı.
 
Türkiye'nin acı tablosu: 60 yılın en düşüğü!
Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki orman yangınları, Doğu Karadeniz'deki sel ...
'Nae Sao Paulo' tepkisi... 600 ton asbest İzmir'in kapısında!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Deniz ve Kıyı Alanları Komisyonu Başkanı ...
'Taliban'ın mesajlarını olumlu karşıladık'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki son durum ile ilgili ...
 
İzmir'de 'tarihi' direniş... İş makinesinin önüne geçti!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir müteahhit tarafından satın alınan, tarihi ...
İzmir'de 4'ncü kattan düşen kadından acı haber
İzmir'in Menemen ilçesinde 10 Ağustos'ta apartmanın 4. katından düşen ...
İzmir'de bahçe ortasında cinayet... 'Hırsızdı, vurdum!'
İzmir'in Buca ilçesinde bir evin bahçesinde silahla yaralanan kişi öldü, zanlı tutuklandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva