HABERLER>GÜNCEL
25 Ağustos 2021 Çarşamba - 11:05

Rezerv konut alanı planı askıda... İzmir'e yeni adalet sarayı mı geliyor?

İzmir Şehir Hastanesi'nin üst tarafından 30 Ekim İzmir depremi sonrası belirlenen rezerv konut alanları için hazırlanan planlar revize edilmesinin ardından bir kez daha askıya çıkarıldı. Kurum görüşlerinin de yer aldığı dosyada, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İZSU planlamaya itiraz etmezken, Adalet Bakanlığı ise görüşünde 'yeni adalet sarayı' için takas formülünü masaya yatırdı.

Rezerv konut alanı planı askıda... İzmir e yeni adalet sarayı mı geliyor?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası özellikle Bayraklı ilçesinde yer alan konutlar depremde ağır hasar alırken, yaşanan felaket sonrası hükümet yeni konutlar için Şehir Hastanesi'nin üst bölümünde kalan alanı 'rezerv konut alanı' olarak belirlemişti.

Bazı kurum ve kuruluşlardan alanın belirlenme süreci ile ilgili birtakım itirazlarda bulunurken, alan ile ilgili planlamalar yapılmıştı.

Daha önce askıya çıkan “1/5000 ve 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planı” itirazlar nedeniyle revize edilip yeniden İzmir Valiliği tarafından askıya çıkarılma kararı aldı.

Yeniden yayımlanan raporlarda ise kurumlar tarafından verilen görüşler dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İZSU'nun da görüş belirttiği dosyada, belediyelerden planlamaya itiraz gelmezken, Adalet Bakanlığı'ndan istenen görüşte bakanlığı ifadeleri dikkat çekti.

Daha önce Adalet Bakanlığı'na devredilmek istenen ancak deprem sonrası konut yapımı için rezerv konut alanına çevrilen alan ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı tarafından verilen görüşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "eşdeğer alan" talep edildi.  Gönderilen yazıda depremden etkilenen mevcut İzmir Adalet Sarayı'nın yerine yeni bir adalet sarayının yapımı için Bayraklı'da bulunan bir alanın kendilerine verilmesi istendi.

 

TAKAS FORMÜLÜ
Konut alanı olarak belirlenen alanda daha önce yeni İzmir Adliyesi yapmak istediklerini ancak Hazineye ait olan alanın ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini belirten Adalet Bakanlığı, depremden sonra yeni İzmir Adliyesi ihtiyacının devam etmesinden ötürü rezerv konut alanı olarak belirlenen alan için planlamaya itiraz etmezken, Bayraklı Mahallesi'nde bulunan  4.569.992,24 metrekarelik alandan 300 bin metrekaresinin Adalet Bakanlığı'na verilmesi önerisinde bulundu.

Adalet Bakanlığı'nın rezerv alan için hazırladığı kurum görüşü şu şekilde;

İzmir Adliyesinde yargı hizmetleri; 2003 yılı yapımı 105.000m²'lik müstakil bina, 2012, 2017 ve 2020 yıllarında aynı binada farklı bölümleri kiralanan 5.388m²lik alan, 2019 yılında kiralanan 12.000m² bina, 2020 yılında kiralanan 22.272m² bina ile İzmir Bölge Adliye Mahkemesi yerleşkesinden tahsis edilen 1 blokda yürütüldüğü, İzmir Adalet Sarayı hizmet binalarında 315 hâkim ve 186 Cumhuriyet savcısının görev yaptığı, yargısal hizmetlerin yürütüldüğü hizmet binaları yargı mevzuatındaki değişiklikler ve buna bağlı oluşturulan yeni birimlerin faaliyete geçirilmesiyle mevcut hizmet binalarını yetersiz kıldığı, İzmir Adliyesi Ek Hizmet binası yapımı Bakanlık 2020 Yılı Yatırım Programı etüt proje karakteristiğinde yeraldığı, şehir merkezinde adliye yapımına uygun nitelikte arsa bulunamadığından projeye başlanılamadığı, İzmir Adliyesinin mevcut fiziki durumu ve 30.10.2020 tarihinde saat 14:51'de meydana gelen merkez üssü Seferihisar açıkları olarak tespit edilen 6.6 şiddetindeki İzmir depremi gözönünde bulundurulduğunda yeni adalet sarayı yapımı için arsa tahsisine ilişkin işlemlerin hızlandırılması önem arzettiği, İzmir Yeni Adalet Sarayı yapımı için yapılan araştırmalar neticesinde; İzmir Adliyesinin uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayabilecek, yargı birimlerini tek çatı altında toplayacak, yargı birimlerinin koordinasyon içerisinde etkin, verimli ve süratli şekilde vatandaşlara hizmet verebileceği nitelikte modern ve donanımlı bina yapımı için şehir hastanesinin bulunduğu alanın uygun olacağı tespit edildiği, anılan taşınmazın mülkiyetinin Hazineye ait olan ve "ağaçlandırmak üzere" Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilen, ancak İzmir İlinde yaşanan depremde hasar gören ve yıkılan binalarda oturan vatandaşlarca kullanılmak üzere deprem konutları yapılmasına yönelik imar planlama çalışmalarına başlanıldığının öğrenildiği, bu kapsamda; İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Bayraklı Mahallesi, 2261 ada, 59 parselde kayıtlı 4.569.992,24 m² yüzölçümlü taşınmazdan ekte gönderilen krokide belirtildiği üzere yaklaşık 300.000m² alanın "İzmir Yeni Adalet Sarayı" yapılmak üzere Bakanlığımız (Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) adına tahsis edilmesi"

 
Denizli Atatürk Stadyumu yağlı güreş kurbanı!
 
Sünnet düğününde davetlilere aşı yapıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ha ha ha ha ... 25 Ağustos 2021 Çarşamba 13:16

Dağın tepesindeki hastane ve adliyede işi olanlar yarın sövecek ama altta katılmıyorum demiş. En çok kullanılacak yerler dağ başında. Merkezde yer yokmuşmuş.

Yorumu oyla      5      6  
sezarın hakkı sezara 25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:36

20 senede adalet namına bir şey bırakmadınız ülke de ama yapın tabi cengiz.kolin vs.. paraları bitmiştir.

Yorumu oyla      15      5  
Ha ha ha ha ... 25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:34

Dağın tepesinde hastane, adliye ...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Versene kardeşim belediyenin cipini!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek'in belediyeye ...
DEÜ'den Tınaztepe'de olimpik yatırım
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan spor ...
Çevreci avukat Cangı, AK Partili Kaya’ya yanıt verdi: Herkesin günahı var, en günahsız benim!
Gaziemir'de tartışmalara neden olan ve 'İzmir'in Çernobili' olarak bilinen ...
 
Tire'de domuz avı ölümle bitti... Arkadaş katili oldu!
Tire’ye bağlı Eğridere Köyü’nde domuz avına çıkan İlhami G. domuz sandığı ...
Resmi Gazete’de yayımlandı: İzmir’e gelen ve giden komutanlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, ...
141 amiral ve generale yeni görev
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, ...
 
Flamingoları vuran avcıya 28 bin lira ceza
Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuşların göç noktası olarak bilinen Milleyha ...
15 yaşındaki genç zeytinlikte ölü bulundu
Bursa'da arkadaşı A.T. ile zeytinlik alana giden Ferit Ertürk (15) henüz ...
Afet bölgeleri için acele kamulaştırma kararı
Yangın felaketinin yaşandığı Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi ile Kastamonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva