HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Mart 2016 Perşembe - 12:17

Profesör Özgen gündüz derste gece sahnede!

Üniversite yıllarında Teoman'ın yanı sıra Pentagram grubu ile sahne paylaşan, Surrey Üniversitesi'nde doktora yaparken Island Plak Şirketi'nden albüm teklifi dahi alan Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgen, yıllar sonra hayal ettiği rock müzik grubunu kurdu.

Profesör Özgen gündüz derste gece sahnede!

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden dereceyle mezun olan Emre Özgen'in lise yıllarında çeşitli gruplarda vokal yaparak başladığı rock müzik serüveni, 19 yaşındayken, 1990'lı yılların hard rock grubu Akbaba'ya solist olarak katılmasıyla ivme kazandı. İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde çok sayıda konser veren ve binlerce hayranına ulaşan grup, kısa süre içinde bir albüm teklifi aldı. Akbaba grubunun Moonlight albümünden sonra Pentagram, Dr Skull, Kramp gibi gruplar ve Teoman'la sahne paylaşan Özgen, bir yandan psikoloji alanındaki eğitimine devam etti.

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Surrey'den araştırma görevlisi olarak teklif alınca müzik camiasının önde gelen isimlerinden Türkiye'de kalması yönünde baskı gördüğünü anlatan Emre Özgen, tercihini akademik çalışmadan yana kullandı.

MÜZİĞİNİ İNGİLİZLER DE SEVDİ
10 yıl boyunca yaşadığı İngiltere'de amatör olarak müzik çalışmalarını sürdüren ve BBC Radyosu'nun canlı yayın konuğu olduğu programı dinleyen Island Plak Şirketi'nden albüm teklifi alan Prof.Dr. Özgen, "Müzikle birlikte psikoloji alanındaki eğitimime her zaman ağırlık verdim. Island Plak'tan albüm teklifi aldığımda doktora öğrencisiydim. Teklifi kabul etseydim Surrey'de yıllardır emek verdiğim eğitimime son vermiş olacaktım ve doktoramı bitiremeyecektim. Bu yüzden teklifi reddederek akademisyenlikte ilerledim. Açıkçası müzikte ilerleseydim bugün hangi konumda olurdum merak ediyorum, ancak herhangi bir pişmanlık duymuyorum. Sonuçta müzik insanı her zaman özgür kılar. Ben de kendimi hiçbir zaman kısıtlanmış hissetmedim. İstediğim zaman müziğe geri dönebileceğimi biliyordum" dedi.

"İZMİR BANA İLHAM VERDİ"
2004 yılında Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü Kurucu Başkanı olarak Türkiye'ye dönen ve 2012 yılında Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı olarak İzmir'e yerleşen Özgen, 42 yaşındayken Türkiye'nin en genç profesörlerinden biri oldu. İzmir'in yeni bir rock projesi için kendisine ilham verdiğini belirten rockçı profesör, Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofis Müdürü Levent Gaşgil, Emre Ercan ve Onur Özkara'dan oluşan ve İzmir'de sahne almaya başlayan 'Ancak ve Ancak' grubunu şöyle anlattı: "Çok sevdiğim alternatif rock tarzında Türkçe besteler yazmaya başladığım esnada deneyimli gitarist arkadaşım Levent Gaşgil ile tanıştım, uyum içinde çalışmaya başlayınca rock projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Daha sonra davulda Emre Ercan ile bas gitarda Onur Özkara ekibe dahil olarak, Ancak ve Ancak grubunun temelleri atıldı. Tarzımız Türkçe indie rock. Dinamik, eğlenceli ve bir o kadar da duygusal bir tarz sunmaya çalışıyoruz. Söz ve müzikleri bana ait olmak üzere şu anda gruba ait 12 parça mevcut. Konserlerimizde de kendi parçalarımızı seslendirmeye karar verdik. Yakında bir klip çekilecek. En büyük hedefimiz ise Türkiye genelinde bir turne gerçekleştirmek ve özellikle üniversite festivallerinde sahne alabilmek. İlk albümümüz için de çalışmalara başladık." (dha)

 
‘Danışma Kurulu örgütten gizlendi’ iddiası!
 
Türkiye o saldırganı 2 kez sınır dışı etmiş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de uluslararası tiyatro günleri başlıyor!
Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, Hollandalı sokak tiyatrosu topluluğu ...
Selçuk’ta her mahallede bir tiyatro!
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet ...
İzmir Çağdaş Sanat Kültür ve Edebiyat Şenliği’ne hazır!
Konak Belediyesi destekleri ile Çağdaş Eğitim Gönüllüleri Derneği (Çağder) ...
 
İzmir'de 'Konçertango' prömiyeri
Keman virtüözü Aşkın, adına ithaf edilen beste 'Konçertango'nun prömiyer konserinde sahne aldı
Dünya Şiir Günü'nde barış vurgusu
21 Mart Dünya Şiir Günü, Konak Belediyesi'nce Alsancak Türkan Saylan Kültür ...
Hollywood'da Türk oyuncu başrolde
Türk oyuncu Zafer Alpat, Hollywood yapımı 'Story of God' isimli belgeselde ...
 
APİKAM’da 'İzmir Sinemaları' konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
O ses İzmir: Büyükşehir koro kadrosu belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Türk Halk Müziği, Türk Sanat ...
Konak’ta zaferin 101. yılına özel konser
Konak Belediyesi'nin 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı ve Çanakkale ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva