HABERLER>DÜNYADAN
6 Mayıs 2021 Perşembe - 14:58

Prens koruma altındaki ayıyı öldürdü!

Lihtenştayn prensi Emanuel’in Romanya’nın Karpat Dağları’nda yaşayan koruma altındaki bir boz ayıyı vurarak öldürdüğü iddia edildi. 17 yaşındaki Arthur adlı ayının Avrupa’nın en büyük boz ayısı olduğu ve insanların olduğu bölgeye hiçbir zaman yaklaşmadığı belirtildi. Bununla birlikte 2016’dan itibaren ayıların avlanması yasak olmasına rağmen prensin av için 7 bin euro ödediği aktarıldı. Çevre kuruluşları olaya büyük bir tepki gösterirken, Romanya Çevre Bakanlığı ayının vurulmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Prens koruma altındaki ayıyı öldürdü!

Çevre grupları, Lihtenştayn kraliyet ailesinden bir prensin, büyük etoburların ganimet avı yasağına aykırı olarak Romanya’daki en büyük ayıyı vurup öldürmekle suçladı.

Rumen çevre kuruluşu Agent Green ve Avusturyalı sivil toplum kuruluşu VGT yaptıkları açıklamada, Arthur adlı ayının Karpat Dağları'nın koruma altındaki bir bölgesinde Prens Emanuel von und zu Liechtenstein tarafından Mart ayında vurulduğunu iddia etti.

STK'lara göre, Avusturya'nın Riegersburg bölgesinde yaşayan prens, Romanya Çevre Bakanlığı tarafından Ojdula'daki çiftliklere zarar veren bir dişi ayıyı vurması için özel onay aldı.

"İNSANLARIN BULUNDUĞU BÖLGEYE HİÇBİR ZAMAN YAKLAŞMAYAN BİR AYIYI ÖLÜRDÜ"

Ancak STK'lar, "Prens gerçekte, prens sorunlu ayıyı öldürmedi, ormanın derinliklerinde yaşayan ve hiçbir zaman insanların bulunduğu bölgelere yaklaşmamış bir erkek ayıyı  öldürdü"  açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte  Arthur adlı ayının  bölgede Ajan Green korucusu tarafından uzun yıllardır gözlemlendiği  ve insanları varlığına ve sunduğu yiyecek kaynaklarına alışkın olmayan vahşi bir hayvan olduğu ifade edidi.

AV İÇİN 7 BİN EURO ÖDEDİ
Associated Press haber ajansı ise Prens Emmanuel’e Mart ayından Covasna ilçesinde dört günlük avlanma izni verildiğini ve 13 Mart'ta 17 yaşındaki bir boz ayıyı öldürdüğünü  doğrulayan resmi av belgeleri gördüğünü bildirdi. Prensin ayrıca av için 7 bin euro ödediği aktarıldı.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK AYISIYDI
Agent Green'in başkanı Gabriel Paun, Arthur'un 17 yaşında olduğunu, Avrupa Birliği'ndeki bilinen en büyük ayı olduğunu söyledi.

Paun, "Prensin köye gelen bir dişi ayıyı ormanın derinliklerinde var olan en büyük erkekle nasıl karıştırabileceğini merak ediyorum. Prensin sorunu çözmeye gelmediğinin açık olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bununla birlikte, kahverengi  boz  ayılar, uluslararası ve Romanya yasaları kapsamında korunan bir türler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Romanya, 2016 yılında ödül amacıyla düzenlenen kupa avını yasakladı. Ancak, birbirini izleyen hükümetler, ciddi hasara neden olan veya insanları tehdit eden ayıların Çevre Bakanlığı tarafından izin verilmesi halinde öldürülmesini onayladı. 

AYILAR HALİ HAZIRDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HABİTAT YIKIMI NEDENİYLE BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYA

VGT'nin kampanya koordinatörü Ann-Kathrin Freude, “Kupa avı istisnasız yasaklanmalıdır. Aksi takdirde, Avrupa'nın çoğunda olduğu gibi çatışmalar artacak ve türler tehlike altında olacak. Prens Emanuel'in bu güzel ayıyı öldürmek için bir istisnayı kötüye kullanması Avusturya için utanç verici. Ayılar, hali hazırda  çok sayıda tehditle karşı karşıya; habitat bozulması, iklim değişikliği ve insan zulmü. Çevre bakanlığı, ayı-insan çatışmasına yol açan nedenleri değil, sonuçlarını ele almalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Romanya Çevre Bakanı Tánczos Barna, Digi24 haber kanalına yaptığı açıklamada, prens tarafından öldürülen ayının derogasyon kapsamına girip girmediğini belirlemenin "son derece karmaşık" olduğunu, ancak bir soruşturma başlatıldığını söyledi.

Associated Press ise  prensin mülküyle bağlantı kurma girişimlerinin başarısız olduğunu açıkladı. İsviçre'nin Blick gazetesi, prensin konu hakkında yorum yapmayacağını söylediğini aktardı.

 
Pencereden kamyonet kasasına düşmüştü... Minik Miray'dan kahreden haber
 
Foseptik çukurunda parçalanmış ceset bulundu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 6 Mayıs 2021 Perşembe 16:02

Parası ve makamı olan herkes her istediğini yaparsa ileride herkes kendi adaletini uygular ne paranız ne de makamınız kalır bakınız bastille

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görülmemiş aşı teşviki: Aşı olana 250 TL verecekler
7 milyonluk nüfusunun 1,3 milyonuna iki doz aşı uygulayan, daha sonra ...
Londra'daki Hint heyetinden 2 kişi virüslü çıktı!
İngiltere'deki, G7 ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısında virüs ...
Belçika'da siber saldırı: Kurumlar kilitlendi
Belçika'da resmi kurumlara internet sağlayan Belnet, geniş çaplı bir DDoS ...
 
İngiltere'deki G7 zirvesinde korona krizi!
İngiltere'nin dönem başkanlığında Londra'da düzenlenen G7 Ülkeleri Dışişleri ...
'40 gün aç ve susuz yaşarım' diyen Youtuber öldü
Rusya'da 40 gün boyunca yemeden ve içmeden yaşamaya çalışan bir Youtuber'dan ...
Arabistan hac ibadetini yasaklamayı planlıyor
İngiliz haber ajansı Reuters, ismini vermediği iki kaynağa dayandırdığı ...
 
Malili kadın 'dokuz' doğurdu
Fas'ın Kazablanka kentinde doğum yapan Malili kadın, 5'i kız 4'ü erkek 9 çocuk dünyaya getirdi.
Belçika'da 'korona kartı' gündemde
Belçika'nın Flaman Bölgesi hükümeti, yeni tip Corona virüse (Covid-19) ...
Hindistan'da aslanlarda bile korona çıktı
Hindistan’da bir hayvanat bahçesinde 8 aslanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarıldı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva