HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2023 Pazartesi - 13:49

Özuslu 'Heybem dolu' dedi, Bergama için yola çıktı: Belediyeciliği 5 yılda öğrendim!

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bergama Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Heybe dolu. Hem iyi şeyler var heybede hem de eleştiriler var. Nasıl bir belediyecilik yapıldığını, nasıl bir belediyecilik yapılması gerektiğini ya da nasıl belediyecilik yapılmaması gerektiğini beş yılda öğrendim ben. Dolayısıyla o tecrübe bilgiyle söyleyecek işimiz bu çok tarihi" diye konuştu.

Özuslu  Heybem dolu  dedi, Bergama için yola çıktı: Belediyeciliği 5 yılda öğrendim!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için devam eden adaylık sürecinde başvuru tarihinin son günü olarak 5 Aralık tarihi açıklanmıştı.

Sürecin tamamlanmasına 48 saatten az bir süre kala ise aday adaylığı açıklamaları hız kazanmış durumda.

Özellikle AK Parti ve MHP'nin belediyeleri kazandığı ilçelerde isimler çıkmaya devam ederken geçtiğimiz seçimlerde Bergama'yı yaklaşık 532 oyla kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi'nde belediye başkanlığı için Mustafa Özuslu da yola çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten ayrıca Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olan Özuslu bugün partisinin Bergama İlçe Başkanlığı'na gelerek aday adaylığı dosyasını teslim etti. 

BERGAMA'DA DOĞMUŞ BİRİYİM
Dosya teslimi sonrası açıklamalarda bulunan  Özuslu, "Marangoz Nevzat Özuslu ve Payende Özuslu'nun üç çocuğundan birisiyim. 1968 yılının haziran ayında, Zübeyde Hanım İlkokulu'nda 3. Sınıfı yeni bitirmişken, bir kamyonun arkasına konan 3-5 eşya ile ailece İzmir'e doğru yola çıktık. O gün çocuk aklımla babamın bunu neden yaptığını anlamak çok zordu. O zamanlardaki çocukluk arkadaşlarım, okulum, öğretmenlerim, mahalledeki oyun arkadaşlarım, bayırda otlattığımız kuzular, kermeste izlediğim kılıç kalkan oyunları, keşkeğin unutulmaz tadı, Göçbeyli'deki tütün dizmelerden, Dağıstan'daki pamuk tarlalarında yediğimiz karpuzlar, Bakırçay'ın suyunda yüzdüğüm o unutulmaz günler, bugün benim belki de en büyük dayanağım oldu. O çocuk için ayrıldığı yer sadece Bergama değil, işte bu anılar, bu duygulardı. Çok sonra idrak etmeye başladım. Marangoz Nevzat, o kararı daha iyi işi, daha çok aşı olsun diye almış. Ailesi, çocukları daha iyi bir hayat yaşasın, Daha iyi okullarda okusun, daha donanımlı, daha bilgili, hayırlı vatan evlatları olsun diye almış. Bugünden bu kürsüden baktığımda, babam o gün için en doğru olanı yapmış binlerce kez teşekkür ediyorum. Rahmet ve Minnetle anıyorum kendisini" diye konuştu.

HEYBESİNİ DOLDURMUŞ ŞEKİLDE DÖNDÜM
Daha yaşanabilir Bergama için çalışacağını belirten Özuslu, "O gün bir kamyonun arkasında 3-5 eşya ile İzmir'e giden çocuk, Bugün baba ocağına, memleketine, evine, Bergama'ya tertemiz yaşanmış bir hayat, çok kıymetli bir eş, Türkiye'nin en iyi okullarında okumuş, yurtdışında master yapmış, vatana millete hayırlı, mutlu bir aile kurmuş bir kız evlat... Dünyanın en büyük ilaç firmalarından birinde 20 yıllık bir iş hayatı, Cumhuriyet Halk Partisi'nde İlçe Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı, Büyükşehir Belediye meclisinde İzmir'in meclisinde Başkan Vekilliği görevleri ile taçlandırmış, temiz, adaletli, halktan vatandaştan yana bir siyasi kariyere sahip olmuş büyük bir belediyecilik tecrübesi, bilgili, birikimli, icraatçı, samimi, vicdan sahibi, adil, sözünün eri, bir kimlikle heybesini doldurmuş Bergama'ya hizmet sevdası, heyecanı, şevkiyle döndüm. Bergamalı evladınız, komşunuz, kardeşiniz, ağabeyiniz, yol arkadaşınız olarak döndüm. Bergamalılar bilir. Analarımız doğan bebeklerin göbek bağını evlerinin bahçelerinin toprağına gömerler. Benim rahmetli anam da öyle yapmış. Göbek bağımı Bergama'ya gömmüş. Beni Bergama ile mühürlemiş. Benim payıma düşen bundan gayrı Bergama'nın refahı ve mutluluğu için çalışmaktır. Durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaktır. Bütün hayatım boyunca, doldurduğum heybelerdekileri tek tek daha müreffeh bir Bergama herkesin işinin aşının olduğu, herkesin ekmeğinin büyüdüğü, çocuklarımızın daha iyi okullarda okuduğu, huzurlu, güvenli, neşeli, herkesin daha iyi yaşadığı, herkesin yaşamak istediği, yaşanacak şehir Bergama'yı hep birlikte yeniden inşa edeceğiz! Bergama'yı, o eşsiz büyük elmasımızın üzerindeki tüm toprağı alıp,  o mücevheri, yeniden bölgesinin lideri yapacağız. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, Bergama'mızın kıymetini bilmek heybetini bilmek, gücünü bilmek, imkân ve kabiliyetlerini bilmektir. Bergama'nın büyük tarihi bize yol gösterecek ve ışık tutacaktır. Biz, tüm Bergamalılar Bergama'yı seveceğiz. Bergama'yı çok seveceğiz. Bugün buradan Bergama'nın meydanından Bergama Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı açıklıyorum. Bergama için ayrı gayrı olmadan, çocuklar, gençler, kadınlar, köylüler, memurlar, çiftçiler, tüccarlar, sanayiciler, esnaflar, muhtarlar, bütün Bergamalılar el ele gönül gönüle vermek için, ayrılıkları değil, birliktelikleri çoğaltmak için, Bergama'nın bugünü ve geleceğini daha güzel hale getirmeye çalışmak için aday adayıyım!  Bu büyük bir hedef. Çünkü Bergama’yı aldığımız yerden başka bir yere, onun layık olduğu, tarihteki o büyük Bergama’yı yeniden kurmak hedefiyle yola çıkıyoruz. Böyle büyük hedefler tek başına yürünecek ve yapılacak işler değildir. Hep birlikte sizlerle yapılacak işlerdir. Yani bu görev sadece benim değil tüm Bergamalıların görevidir. Bu gerçekleştirilebilirse Bergama’nın o parlayan elmasını gün ışığına çıkarmış olacağız. Ben buradan bunu yapmaya söz veriyorum" dedi.

NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM
Açıklama sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özuslu, Bergama'nın mevcut belediye başkanını selamlaması ile ilgili, "Ben tarihsel bir süreç içinde teşekkür ettim. Yani özel bir teşekkür değil o. Şemsi Efendi'den başlayarak bugüne kadar bütün belediye başkanlarına tarihsel bir süreçte teşekkür ettim. Dolayısıyla bu benim Bergama'da yapılanlar ve yapılmayanlarla ilgili anlatacaklarıma  bir rezerv koymaz. Onlar bu konuda bende saklı. Yeri geldi onları konuşacağız ama bu bir bütün teşekkürdü. Yani tarihsel olarak Bergama'nın ilk belediye başkanından son belediye başkanına kadar olan bir teşekkürdü. Bu da  aslında her bir Bergamlıanın yapması gereken bir şey bu. Tamamen onun teşekkürüdür. Yoksa  icraatların ibra edilmesi değildir bu. Peki sizin derdiniz yetişkinler sormak istediğiniz nelerdir? Ben konuşmamda çok açık söyledim. Bergama'yı bulunduğu yerden daha ileriye taşıyacağız. Bergama'nın bugün bulunduğu yer doğru bir yer değil. Burası Pergamon Kralı'nın başkenti. Antalya'ya kadar buradan hükmetmiş insanlar yıllar önce yüzyıllar 2 bin 500 yıl önce. Dolayısıyla  Bergama'nın bu gün hak ettiği yere gelmesini gerektiren bir vicdandan bahsediyorum ben. Yani  şu eksik bu eksik. Mesele o değil. Esas mesele bu idrak eksiği. Bu hedef eksik yani. Bunu koyarsanız her şey ortaya çıkacaktır. Yoksa tabii ki  su, ulaşım, şu, bu birçok şeyi söyleyeyim. Bunları söyleyeceksin zaten. Ama bugün esas ben bir çıkış yapıyorum. Bu çıkışta o büyük vizyonu koymak lazım. Yarın bir televizyon programım var. Ondan sonra sırayla her şeyi çıkaracağız. Heybe dolu. Hem iyi şeyler de var heybede hem de eleştiriler var. O belediyecilik nasıl bir belediyecilik yapıldığını, nasıl bir belediyecilik yapılması gerektiğini ya da nasıl belediyecilik yapılmaması gerektiğini beş yılda öğrendim. Dolayısıyla o tecrübe ve bilgiyle söyleyecek olursak işimiz tarihi" diye konuştu.

DAHA BÜYÜK HEDEF Mİ OLUR?
Göreve gelmesinin ardından ne gibi çalışmalar yapacaklarının sorulmasına da yanıt veren Özuslu, "Burada verdiğim her taahhüdün takipçisi olacağım. Belediye olarak, bana verilen görevleri harfiyen eksiklik yapacağız. 5393 sayılı belediye kanunu bana ne görev vermişse önce onlar yapılacak. Yani vatandaşın suyu akmazken, vatandaşın yolu yokken, vatandaşın çöpü dururken ben başka işlerle uğraşamam. Önce onlar, o, bana kanunla verilmiş bir görev. Vatandaş onu şimdi bana sadece oy vermiyor. Para da veriyor. Bütçe nedir ki? Bunları yap diye veriyor. Onları yapacağız. Sonrasında ama o büyük vizyonu kaybetmeyeceğiz. Bergama tekrar bölgesinin lideri olacak. Bundan daha büyük hedef mi olur yani?" ifadelerini kullandı.

 
Ziraat Mühendisleri'nden çarpıcı zeytinyağı raporu… Dar gelirli ancak tadımlık tüketir!
 
Savunma sanayinde Türk firmaları öne çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibb 5 Aralık 2023 Salı 02:02

şöförün kanalından el altından büyük şehire işçi alma bahanesiyle milletten para karşılıgı işe alacagın insanların paraları neyaptın özuslu şöförün toplayıp sana getiriyordu paraları iş patlayınca şöförüde işten çıkaramadın çünki senide yakçaktı itfaiye daire başkanlıgına görevlendirmesini çıkarttın.yüz kızartıcı işti neden çıkaramadın çünki foyan meydana çıkacaktı he babam heee.sayın CHP il başkanı ilçe başkanları PM ve MYK böyle insanları partide bile barındırmayın düzgün dürüst bir aday çikarin bergamaya yazıktir günahtır bergamaya yoksa kazanamayız yine diyecegim budur size kalmış!

Yorumu oyla      3      3  
Bergamalı 4 Aralık 2023 Pazartesi 22:27

Heybeyi 5 yılda doldurdu tabi. eğitimin ve liyakatın ne ki Bergama yı yöneteceksin. bir Bergama lı olarak vay haliöize

Yorumu oyla      4      3  
çarşı kafkaf 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:40

Heybeyi doldurdun belli, bergama dikkat et kendine, başkan olursa vah bergamaya

Yorumu oyla      3      3  
Bergamalı 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:24

Bu kişi büyük şehir belediyesi yönetiminde iken bütün şirketlerini kapatıp,işçilerine tazminat ödememek için belediye şirketlerine yerleştirip hiçbir şey yapmadan heybesini para doldurdu,Bergama'ya yazık olur...

Yorumu oyla      4      3  
Hakan Başkan 4 Aralık 2023 Pazartesi 17:14

Hakan Koştu başkanımız sayesinde Bergama tarihte görülmedik hizmetleri gördü, Mehmet Gönenç ile kaybettiği yılları geri kazandırdı, şimdi vakit Hakan Başkanın Bergamayı Bakırçay ovasının lideri yapmakta. Merkezi yönetimin gücünü almayı bunu halka hizmete yansıtmayı çok iyi biliyor. İnşallah yeniden seçeceğiz....

Yorumu oyla      3      3  
öner 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:35

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Yorumu oyla      3      3  
ÇÇS 4 Aralık 2023 Pazartesi 16:32

Gençlerinizi, kızlarınızı ve kadınlarınızı bu şahıstan koruyun.

Yorumu oyla      3      4  
VfV 4 Aralık 2023 Pazartesi 14:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ne yaptın da Bergama'ya talip oldun?5 yılda ne öğrendin?Adam kayırmacılık mı, iş bilmezlik mi, torpil mi, liyakatsızlığı ödüllendirmek mi ve en önemlisi icraatsızlık mı?Bergama'nın Allah yardımcısı olsun bu zihniyete oy verirse.

Yorumu oyla      8      5  
Liyakat 4 Aralık 2023 Pazartesi 14:24

Vallahide billahide BERGAMAYI ,KOZAK YAYLASINI SIRTLAR YUNANİSTANA KAÇAR BERGAMALI CHP LİLER BUNU UNUTMAYIN KEŞKEYİ yaşamayın

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef belediye başkanlığı… Hacer Foggo, İzmir'e geri döndü!
İzmir’de milletvekili seçimlerinde aday gösterilen ancak seçilemeyen Derin ...
MHP'de yerel seçim hazırlıkları!
MHP, yerel seçimde partinin ilkeleri ve Yüksek Seçim Kurulunun "adaylığa ...
'Ekonomi programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasımda da devam eden çekirdek ...
 
'Gazze Filistinlilerindir, öyle de kalacaktır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze bir Filistin toprağıdır, Gazze ...
Bayır, AK Parti’yi işaret etti… Karabağlar neden zor?
Urla ve Güzelbahçe’de CHP’nin kolay seçim kazandığını, dolayısıyla bu ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu kadar 'hızlı' değişiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP nasıl bu kadar 'hızlı' değişiyor?
 
Delegelerin yarısı katılmadı: Aksakal yeniden başkan!
663 delegeden 313'ünün oy kullandığı Demokratik Sol Parti (DSP) kongresinde ...
Özel'den İYİ Parti'yle 'işbirliği' açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İYİ Parti ile görüşmemiz olmuştu. Genel ...
Merve Doğan, Buca Belediye Başkanlığı için yola çıktı
CHP’li Buca Belediye Meclis Üyesi Merve Doğan, Buca Belediye Başkan Adaylığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva