HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
29 Eylül 2022 Perşembe - 08:07

Özelleştirme satışa çıkarmıştı... Yeni sahipleri belli oldu!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan İzmir’in Çeşme, Çiğli ve Buca ilçelerindeki arazilerin yeni sahipleri belli oldu. İnşaat ve sağlık şirketlerine satılan arazilerin özelleştirilmesinden 408,4 milyon gelir elde edilecek.

Özelleştirme satışa çıkarmıştı... Yeni sahipleri belli oldu!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz aylarda İzmir’deki 3 kamu mülkiyetindeki taşınmazı satış için ihaleye çıkmış, en fazla teklif veren şirketlerle pazarlık süreçleri gerçekleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özelleştirme süreçleri ile ilgili son kararını açıkladı. Resmi Gazete’de yer alan ilanla birlikte taşınmazların yeni sahipleri belli oldu. 3 arazi de en yüksek teklifi veren şirketlere satıldı. Satışlarların onaylanması ile birlikte devletin kasasına 408 milyon 400 bin Türk Lirası girmiş olacak. 



ÇEŞME
Çeşme’nin Reisdere Mahallesi’nde bulunan ve tapu kadastro kayıtlarında 4054 ada 1 parsel olarak kayıtlı 25 bin 596 metrekare büyüklüğündeki parselin 23 bin 664 metrekarelik hissesi özelleştirildi. Denize 300 metre uzaklıkta olan bu parselin yeni sahibi bir ortaklık oldu. Parsel, 208 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi veren Karavil Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi – Hasip KAYA OGG ortaklığına satıldı. Karavil Grup’a ait Karavil Gayrimenkul ise Diyarbakır merkezli olduğu biliniyor.
 



ÇİĞLİ

Çiğli’nin Küçükçiğli Mahallesi’ndeki yer alan ve büyük bir kısmı Büyük Gül Parkı’nın sınırları içerisinde kalan 5 bin 81 metrekare büyüklüğündeki parsel de satışa çıkarılmıştı. Yeşil alan için en yüksek teklifi 35 milyon 400 bin Türk Lirası ile Mepa Mühendislik Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu satışı da onayladı.  Şirketin sahibi Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) başkanlığı görevini de yürüten iş insanı Mustafa Karabağlı’ya ait. Karabağlı, LUNA Şirketler Grubunun da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.
 


BUCA
Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde belediye hizmet alanı iken plan değişikliği ile birlikte ticaret alanına çevrilen 6 bin 667 metrekare büyüklüğündeki parselin de özelleştirilmesi onaylandı. 11 şirketin teklif verdiği parselin yeni sahibi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi oldu. Şirket bu parsel için 165 milyon teklif vermişti. Buca Tıp Merkezi ve Özel Tınaztepe Hastanesi gibi sağlık merkezlerini bünyesinde barındıran şirketin yönetim kurulu başkanlığını Dr. Mehmet Bektur yapıyor.
 

‘Belediye hizmet tesis alanı’ ve ‘belediye hizmet alanı’ olarak belirlenen parselin bir kısmının statüsü ‘ticaret alanı’ olarak değiştirilmiş ve statü değişikliği ile birlikte 2,40 emsal hakkı tanırken ve 6 kata kadar yapılaşma izni verilmişti.



Parsel, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi, Yüksek Öğrenim Kredi Kız Yurdu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nün karşısında yer alıyor. Plan değişikliği TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınmış ancak mahkeme odanın itirazlarını kabul etmemişti.

 

 
Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşecek!
 
Liseye silahlı saldırıda 6 kişi yaralandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yazık 29 Eylül 2022 Perşembe 11:52

en küçük arsayı bıle satıyolar yazıklar olsun ülke haraç mezat gidiyo tabı sarayın bıle aylık masrafı 10 mılyon

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal konut projesine kaç kişi başvurdu?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk ...
Mahkeme iptal etmişti… Planlar üçüncü kez askıda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya ...
TOKİ düğmeye bastı… İzmir’de 1,8 milyarlık satış!
TOKİ İzmir’deki satış kararlarına yenilerini ekledi. Kurum hazineye ait, ...
 
'Emlak Konut kampanyasını Ekim'de açıklayacağız'
TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu kez orta gelir ...
Emlak uçtu... İzmir Miami'yi solladı!
Dünya genelinde yapılan emlak fiyatlarıyla ilgili araştırma çarpıcı sonuçlar ...
Folkart'tan 600 milyon dolarlık yatırım!
Türkiye’nin en büyük, öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri ...
 
Kiracılar dikkat... Teslim etmeden bitmez!
Son dönemde artan kira fiyatları ile birlikte ev sahipleri ile kiracılar ...
TOKİ'den 200 bin kişiye indirim!
TOKİ'nin borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyenler için başlattığı ...
Sosyal konutta merak edilenler!
Sosyal konut hamlesi ile ilgili yalanları çürüten Bakanlık, başvuru ücretinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva