HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2022 Cuma - 11:17

Özelleştirme kapsamına alınmıştı...Planlar yargıya taşınıyor!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Seferihisar’daki DEÜ’ye ait öğrenci tesislerinin yeni imar planları yargıya taşınıyor. Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası vatandaşları, meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri başlatacakları hukuki sürece müdahil olmaya çağırdı.

Özelleştirme kapsamına alınmıştı...Planlar yargıya taşınıyor!

EGEDESONSÖZ – Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından özelleştirme süreci kapsamına alınan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci ve Eğitim Dinlenme Tesisleri’nin statüsünü ‘"Ticaret Turizm Alanı" ve "Günübirlik Tesis Alanı" na çeviren imar planları geçtiğimiz haftalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmıştı.

Askıya çıkarılan planlara karşı TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir şubeleri dava açma hazırlığında. Odalar tarafından yapılan açıklamada kamusal alanların yok edilerek geri dönülmesi mümkün olmayan zararlara yol vereceği belirtilerek vatandaşları, meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri başlatacakları hukuki sürece müdahil olma çağrısında bulundu.

Odaların açıklaması şu şekilde:

4264 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 18 eğitim kampı ve sosyal tesis özelleştirme kapsamına alındı. Bu karar ile Ege ve Akdeniz kıyılarında kamu personelleri,  üniversite bileşenleri vb. kesimlerin yararlandığı alanların 31 Aralık 2025`e kadar parsel parsel satılacağı ilan edildi. Peki kimin için? Seferihisar ve Kuşadası`nda plan değişikliği yapılan iki kamu arazisinin konumu, özellikleri bu işlemin kimin için yapıldığını ortaya çıkarıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumuna ait Kuşadası`nda emeklilerle, memur ve işçilerin 4-5 yılda bir gelen sırayla tatil yaptığı, Seferihisar`da üniversite öğrencileri ve akademik personellerinin en temel ihtiyaçlarını karşıladığı mülkiyeti Maliye Hazinesi`ne ait Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci ve Eğitim Dinlenme Tesisleri özelleştiriliyor.  Denize sıfır olan 51 dönümlük kamu kampı, üniversite bileşenlerine ait 14 dönümlük üniversite alanı ve dinlenme tesisi olmak üzere toplamda 65 dönümlük kamu arazisi altın tepside sermayeye sunuluyor. Neden mi? Kendilerinin deyimiyle sermayenin mantığına uygun bir şekilde "etkin ve verimli kullanılabilmesi" için "Ticaret Turizm Alanı", "Günübirlik Tesis Alanı" kullanımlarına çevrilmiştir.  

Vatandaşlarımızın uygun imkânlarla yararlanabildiği bir tesis iken özelleştirme sonrasında sadece parası olanın tatil yapabileceği bir kullanıma çevrilmesi kamu yararı açısından kabul edilmesi mümkün değildir. Kamu yararının hiçe sayıldığı, mevcuttaki kullanımına eşdeğer öneri bir alan sunulmayarak kamu mülkiyetlerine yönelik onaylanan imar planı değişiklikleri aracılığıyla kentin omurgasını oluşturan kamusal alanların yok edilmesi geri dönülmesi mümkün olmayan zararlara neden olacaktır.

Denize sıfır kamu mülkiyetlerinde yapılan değişikliklerde kamu yararının bulunmadığı, halkın elinde olanın da elinden alındığı yıkıma sessiz kalmayacağız. Meslek Odaları olarak, söz konusu alanların kamusal kullanımda kalması gerektiğini, başlatacağımız hukuki işlemlere karşı başta halkımız olmak üzere ilgili meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri müdahil olmaya davet ediyoruz.

 
TMSF el koymuştu... Satışa çıkarıldı!
 
Altınordu'da yüzler gülüyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TLG 29 Temmuz 2022 Cuma 13:47

Vatandaşın uygun imkanlarla kullandığı bir alan yazılmış yanlış.. Vatandaş a hiç bir faydası olmayan sadece belli bir kesim tarafından kullanılan bir alan. Umarım bu tip lojman vb. kamu yerlerinin tümü özelleşir.

Yorumu oyla      2      3  
İzmir kırsalındaki kamu güzergahından çekiliyoruz 29 Temmuz 2022 Cuma 13:42

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir kırsal ilçelerinde İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmekte ısrar ediyor . Kimin için özelleştiriliyor ? Neden özelleştiriliyor ? Kamu yararına ne oldu ? . İzmir BB’si halkın ödediği vergilerle alınan belediye otobüslerini ( ESHOT ) kırsal ilçelerden çekiyor . Hani İzmir’deki meslek odaları nerede ? İtiraz eden var mı ? Özelleştirmeyi CHP’li İzmir BB’si yaparsa sorun yok mu ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in su raporu... Gördes fiyaskosu!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) İzmir’deki barajların doluluk ...
Ezgi Mola'ya İzmir'den suç duyurusu!
Batman'ın Beşiri ilçesinde intihar eden İpek Er'e (18) cinsel saldırıda ...
Torbalı Ovası'nda hırsızlar karpuzlara dadandı!
Torbalı Ovası'nda, yetişen karpuzu tarlaya giren hırsızların çaldığı öğrenildi.
 
Dolandırıcıların yeni hedefi hayvanseverler!
Sosyal medyada Mehmet Servan Ö.’nün veteriner kimliğini izinsiz kullanan ...
3 ilde terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
İstanbul merkezli 3 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya eleman kazandırmaya çalıştığı ...
12 avcıya toplam 2,5 milyon lira ceza!
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürlüğü, ...
 
Tehlikeli yolculuk ölüm getirdi!
Bayındır'da meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Savcı Sayan'a saldırı girişimine soruşturma
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın sosyal medyada yer alan görüntülerinin, ...
Atık su yola taştı: Otoyolda ulaşım durdu
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisindeki setlerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva