HABERLER>SAĞLIK
16 Aralık 2019 Pazartesi - 11:35

Öykü Arin hayatının ilklerini yaşıyor

Babasından nakledilen yüzde 98,5 uyumlu ilikle yaşama tutunan lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı'nın (4) kalabalık ortamlara girmesine izin verilmiyor. Son dönemde hayatının ilklerini yaşamaya başlayan Öykü Arin, kukla ve sinema gösterilerinin yanı sıra Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın provalarına katıldı. Öykü Arin, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin özel konuğu olarak opera da izledi. 

Öykü Arin hayatının ilklerini yaşıyor

İzmir'de, geçen yılın Kasım ayında, Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e umut ol, donör ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. 11 Nisan'da Medical Park Antalya Hastanesi'nde tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu nakilde, ilik uyumu yüzde 98,5 oranında tuttu. Hastaneye yakın bölgedeki evine taburcu edilen Öykü Arin'in saçları, kirpikleri belirginleşmeye başladı. Kalabalık alanlara girmesine izin verilmeyen Öykü Arin için özel olarak kukla, sinema, bale ve opera gösterileri yapıldı.

ÖYKÜ'YE ÖZEL KUKLA GÖSTERİSİ
Kukart Kukla ve Sanat Merkezi yetkilileri, Öykü Arin'in kalabalık alanlara girmesinin sakıncalı olduğunu öğrenince özel kukla gösterisi hazırladı. Sadece Öykü Arin ve ailesinin izlediği gösteride Öykü Arin, heyecandan yerinde durmayarak, sahneye çıktı. Kukla gösterisine dahil olan Öykü Arin, palyaçoların taktığı kırmızı burnu kendi burnuna takarak, eğlenceli anlar yaşadı.



İLK KEZ SİNEMAYA GİTTİ
Öykü Arin, geçen haftalarda da ilk kez sinemaya gitti. 'Frozen 2' filmini sinema salonunda ailesiyle izleyen Öykü Arin, maskesini de çıkardı. Öykü Arin'in heyecanlı anlarını sosyal medya hesabından paylaşan Eylem Şen Yazıcı, “Öykü Arin bugün hayatında ilk kez sinemaya gitti. Salonda başka izleyici yoktu bu sayede maskesiz rahat rahat izledi. Yerinde duramadı. Heyecanlandı, korktu, mutlu oldu. Bir sürü şey" dedi.

Konserlere, gösterilere gidemeyen Öykü Arin, birkaç gün önce ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın provalarına katıldı. Eğlenceli gün geçiren Öykü Arin, keman ve çello çalan sanatçılara eşlik ederek, alkış tuttu.



OPERA İZLEDİ
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin özel konuğu olan Öykü Arin, 'Şekeronya' oyunu öncesi kulisteki çalışmaları gördü. Oyuncuların makyaj yaptırmasını, kostümlerini ilgiyle izleyen Öykü Arin, ilk defa perde arkasından opera izledi. Bu anları sosyal medyadan paylaşan Eylem Şen Yazıcı, "Oyun muhteşemdi. Hayatında ilk defa canlı opera izleyen Öykü Arin'i izlemek daha da muhteşemdi. Kalabalığa girmesi yasak olduğu için kulisten izledi Öykü Arin. Bir ara yeterince iyi görmeyince çömelip izledi kuzum. Bu işler çok emek, çok çalışma, çok özen isteyen işler. Değerini bilmek lazım. Bu büyülü gün için çok teşekkür ederiz" dedi. (DHA)

 
Salihli-Aliağa maçı ringe döndü: 9 kırmızı kart!
 
Irak'ın kuzeyinde 7 üs bölgesi kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babasının azmiyle hayata tutundu
İzmir'de 2 yıl önce dolabın üzerine devrilmesi sonucu omuriliği kırılan ...
İzmir'in iyilik projesi: Tıbbi cihazlar teslim edildi
Uluslararası dereceler elde etmiş genç yeteneklerimizi tanıtmak amacıyla ...
İzmir’de sağlıkçılardan hükümete ‘TOKİ’, büyükşehire ‘ulaşım’ çağrısı!
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şubesinin Aralık ...
 
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden 43 ülkeye sağlık turizmi
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Uluslararası turizm alanında önemli bir etkinlik ...
Açılır kapanır alanlar da artık 'kapalı alan' sayılacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tütün ürünlerinin kullanıldığı tavanı açılır ...
İzmir Körfezi'nden çıkıyor: Dikkat edin, bit yemeyin!
Halk arasında 'kene' ya da 'bit' olarak da adlandırılan, boyları iki milimetre ...
 
Sigara satışında 'tek paket' dönemi başlıyor
Sigara başta olmak üzere tütün mamullerinde düz ve standart paket uygulaması ...
Dev bağırsak maketiyle kolon kanserine dikkat çektiler
İzmir Tınaztepe Galen Hastanesi'nde, 'Ülseratif Kolit ve Crohn Hastalığı ...
Menenjit yüzünden bacağını kaybeden Melis'e Türk Kızılayı'ndan destek
İzmir'in Bornova ilçesinde, sağ bacağı henüz 2 aylıkken menenjit mikrobunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva