HABERLER>OTOMOBİL
25 Aralık 2022 Pazar - 10:45

Otomotivci patrondan ilginç açıklama: Halen günde 400 kişi arayıp araba soruyor!

Yükseliş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, ÖTV matrahı düzenlenmesinin yapıldığı günün sabahında 1300, ertesi günü 2 bin 500 kişinin kendilerini aradığını belirterek, “20 bin lira ile 70 bin lira arasında bir indirim sağlayan bu düzenlemeyle birlikte herkes araba almak için showroomlara hücum etti. Parasını ödediğimiz, faturasını kestiğimiz arabaları bile teslim etmekte zorlanıyoruz, nakliye sorunu nedeniyle. Hiç telaşa gerek yok; sektörden gelen bilgilere göre Ocak, Şubat, Mart aylarında üretim artacak; araba sıkıntısı kalmayacak” açıklamasında bulundu.

Otomotivci patrondan ilginç açıklama: Halen günde 400 kişi arayıp araba soruyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 23 Kasım 2022 akşamı açıklanan ve Resmi Gazetede yayımlanan ÖTV matrahı düzenlemesi, 1 Aralık’tan itibaren yürürlüğe girmişti. Araç alımlarında önemli miktarda indirim getiren bu uygulama, çeşitli markalarda araçlara sahip olmak isteyen vatandaşları harekete geçirmişti. Yükseliş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, düzenlemenin duyurulduğu gecenin sabahında Hyundai marka araçların satıldığı işyerini 1300 kişinin telefonla aradığını, ertesi gün bu rakamın 2 bin 500’e yaklaştığını belirterek, “Yüzlerce vatandaş showrooma gelerek araba talebinde bulunuyor. Gelemeyenler de telefonla arıyor. Aralık ayının başından beri günde 400 ortalama arama geliyor. Hiç bu kadar telaşa gerek yok. Sektörden aldığımız bilgilere göre, Ocak, Şubat, Mart aylarında araba üretimi artacak, daha çok araba gelecek, araç sıkıntısı sona erecek” dedi.

MATRAHI 280 BİN LİRAYA KADAR OLAN ARABALAR FAYDALANDI
Yükseliş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, söz konusu düzenleme sayesinde vatandaşların 2 bin lira ile 70 bin lira arasında indirimli araba alma imkanı doğduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“23 Kasım akşamı ÖTV matrahları güncellendi. Resmi Gazetede yayımlandı. O güne kadar zaten bu konuda çok büyük bir beklenti oluşmuştu; araç fiyatlarının ucuzlayacağı yönünde. İnsanlar araba alımlarını erteliyordu, güncellemeyi bekliyordu. Düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte bu ertelenmiş araç alımları bir anda insanların öncelikli gündemi oldu. Hazır böyle bir indirim varken, ben de araba sahibi olayım diyenlerle birlikte yoğun bir kalabalık, araç satış noktalarına hücum etti. Aslında, ÖTV matrahı 280 bin liraya kadar olan araçlar bundan etkilendi. Bu rakamın üstündeki araçlarda ÖTV oranı yine yüzde 80’likte, yani en üst dilimde. 1600 CC’lik araçlarınki çok daha yüksek. Zaten bu kategoride pek satış yok. Yüzde 45’ten başlıyor indirim, yüzde 50, 60, 70, 80 diye gidiyor. Arabanın ÖTV matrahı yüzde 80’den 60’a düştüyse, yüzde 20 ucuzladı mesela. 250 bin liraysa, yüzde 20’lik bir avantaj söz konusuyla, 50 bin lira daha ucuza o aracı almak mümkün olabiliyor. 20 bin liradan başlıyor indirim, 70 bin liraya kadar bir ucuzlama oldu.”

ŞİMDİ DE HEM ARAÇ BULAMIYORUZ, HEM DE NAKLİYE SIKINTISI YAŞIYORUZ
Düzenlemenin yapıldığı akşamın sabahından itibaren akşama kadar kendilerini 1300 kişinin aradığını, ertesi gün bu rakamın 2 bin 500’e çıktığını belirten Yüksel, uygulamanın başladığı 1 Aralık’tan itibaren günde ortalama 400 kişi tarafından arandıklarını bildirdi. Her gün yüzlerce kişinin Bayraklı’daki showroomu ziyaret ettiğini anlatan Alaattin Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O süreçte telefonlarımız kilitlendi. Hala bu indirimden faydalanmak için gelen yüzlerce müşteriyi ağırlıyoruz ve günde ortalama 400 kişi tarafından aranıyoruz. Tedarikçi krizi, çip krizi gibi sorunlardan dolayı araba zaten az geliyordu. Talep iki yıldır, arzın üzerinde seyrediyordu. İnsanlar sıraya giriyordu, isimlerini yazdırıyordu, otomobil geldiğinde showrooma bile sokmadan müşterilerimize teslimatı yapıyorduk. O dönemde çok sıkıntı yoktu. ÖTV matrahı güncellemesi yapıldıktan sonra çok büyük bir hareketlilik başladı. Bu arada araba bekleyen müşterilerimiz vardı. Paralarını aldık, faturasını kestik, ama arabayı teslim edememiştik. Hala teslimat yapamıyoruz, çünkü sadece bizde değil, her yerde ÖTV matrahı düzenlemesi sonrası bir akım olduğu için bu kez nakliye problemi ortaya çıktı. Bizim satın aldığımız araçlar, siparişini verirdik, ertesi gün yüklenir, 2-3 gün içinde bize ulaşırdı. Şimdi 15 gün, 20 gün sürüyor, arabanın bize ulaşması. Faturası kesildiği halde Ocak ayında, hatta şubat ayında teslim edeceğimiz arabalar olacak gibi görünüyor. Bayiler bir anda 150’şer otomobil bulmuş olsa, bu sorun çabucak aşılır ama böyle bir şey söz konusu değil maalesef.”

YÜZDE 45’LİK DİLİMDE ARABA YOK DİYEBİLİRİM
1200 CC’lik arabalara ilginin daha büyük olduğunu belirten Yükseliş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, 280 bin lira matrahı olan bir arabanın maliyetinin 600 bin lirayı bulduğun bilgisini verdi. Araba almak isteyen vatandaşlara tavsiyede bulunan, engellilere de müjde veren Yüksel, şunları söyledi:

“Yüzde 45’lik dilime giren matrahı 120 bin liradan 184 bin liraya kadar olan grupta araba yok artık. Matrahı 150 bin liradan 220 bin liraya kadar arabaların kategorisi olan yüzde 50’lik kısımda da araba yok. Bizde arabalar, yüzde 60’lık dilimden başlıyor, yani 175 bin-250 bin aralığında. 280 bin lira matrahı olan bir araba, indirime rağmen KDV ile birlikte 600 bin lirayı buluyor. Vatandaş, arabalar zamlanır korkusuyla hücum etti, bir an önce arabasını almak istedi. Ancak uzun zamandır araba fiyatları stabil gidiyor. Yakında zam gelmez, çünkü kurlarda büyük dalgalanma yok. Aslında çok telaş etmesine gerek yok vatandaşın. Bizim sektörden aldığımız haberlere göre, Ocak, Şubat ve Mart aylarında araba üretimi daha çok artacak, daha çok araba gelecek piyasaya. Hatta Mayıs ve Haziran aylarında öyle bollaşacak ki, arzın talebi karşılamaması gibi bir sorun kalmayacak. Ayrıca engelliler de uzun süredir araba alamıyorlardı. Yılbaşında onlar için de bir güncelleme yapılacak. O güncellemeden sonra engelliler de arabalarına kavuşacak.”

 
Kanser hastalarına müjde... Mahkemeden emsal 'ilaç parası' kararı!
 
Metroda skandal: Herkesin içinde tuvaletini yaptı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKTAN 14 16 Mart 2023 Perşembe 21:46

Atatürk üniversitesi nerde

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 26 Aralık 2022 Pazartesi 09:06

Yollar bom boş, biraz daha araç sayısı artsa başımız o zaman göğe erecek(!).

Yorumu oyla      4      3  
26 Aralık 2022 Pazartesi 08:57

hala ekonomi iyi yolda diyorlar. bu kadar cahillerin arasında bu ülke iyi dayanıyor. ülkenin nüfusu 85 milyon. Sadece zengin 1 milyonun hareketi sizi tüm ülkenin iyi olduğu yanılgısına götürüyor Geride kalan 84 milyon sefalet çekiyor. Sokağın halini görmüyormusunuz?

Yorumu oyla      5      4  
ekonomist:) 26 Aralık 2022 Pazartesi 07:52

insanlar ellerinde ki üç kuruş para her geçen gün değer kaybettiği için birşeyler alıp değer kaybını en aza indirmeye çalışıyorlar.o yüzden ellerinde ki parayı üzerine kredi çekip bağlamaya çalışıyor.zaten ödeyeceği aylık taksitler bu ekonomide bir yıl sonra sakız parası olacak. ama aldığı ürün değerini koruyacak mantığı var. ekonomi iyi olduğundan değil bu alımlar.

Yorumu oyla      6      4  
cahil olduğunun farkına varamamak 26 Aralık 2022 Pazartesi 03:09

Ekonomik krizin ne olduğunu bilmeyen az bilmişler, ekonomimiz dipdiri yazabiliyorlar. Ekonomik kriz tam da budur. Dar ve orta gelirli mi araç kuyruğuna giriyor? Millet ay sonunu getiremiyor, siz başka bir ülkede mi yaşıyorsunuz? Rakamlar ortadayken ekonomik kriz yok demek için zır cahil olmak gerekiyor. Alım gücü yüksek olsa asgari ücret 8500 lira olur mu? 8500 lira asgari ücret bile her şeyi anlatıyor ama anlayana. ÜFE, TÜFE, dolar, euro, dış ticaret açığı, bütçe açıkları rekor kırmış, belli bir kesim araba aldı diye ekonomik kriz yok mu oluyor? 2001 krizinde araba satılmıyor muydu?

Yorumu oyla      5      4  
23335r6676iuy 25 Aralık 2022 Pazar 21:49

Andac

Yorumu oyla      2      3  
Az Bilmiş 25 Aralık 2022 Pazar 21:03

Sayın YÜKSEL. Ben açıklamalarınızı okudum. Kendi adıma memnun ve mutlu oldum. Demekki ekonomi partinizin dediği gibi kötü (stabil) değil. Ekonomimiz dip diri ve aktiftir. Okurlar sizin eski CHP milletvekili olduğunuzu bilemeyebilirler. Bu açıklamalarından dolayı onlar (CHP li yöneticiler) sizlere kızabilirler, bozulabilirler hatta hatta arayım uyarabilirler. Haberiniz olsun. Geçen ay trafiğe 120 bin yeni araç plaka kaydı yapıldı. Yani trafiğe çıktı. Demek ki vatandaşta para var. Ekonomimiz iyi yolda. Sizlere selam olsun. İyi akşamlar.

Yorumu oyla      6      10  
Vatandaş 25 Aralık 2022 Pazar 18:40

Millet aç aç

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 25 Aralık 2022 Pazar 16:25

Ekonomi kötüyse bu gerçek durum nedir?? Demek ki ticaret alışveriş devam ediyor hemde kesintisiz

Yorumu oyla      5      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK verileri açıkladı... İzmir trafiğinde kaç araç var?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022 Kasım ayı sonu ...
Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam!
Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları ...
Zam uyarısı geldi... İzmir'de İkinci El satışlarında patlama!
Kasım ayının son günlerinde ÖTV’de matrah vergisi indirimi dolayısıyla ...
 
Egeli otomotivciler değişimi işaret etti... Jetgiller dönemi geliyor!
Ege Otomotiv Derneği (EGOD) yılın son Yönetim Kurulu toplantısını geçmiş ...
2023'te uygulanacak MTV artış oranı belli oldu!
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeniden değerleme oranı belirlendi. Cumhurbaşkanı ...
Benzin ve motorine bir indirim daha geldi
Akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken bu gece yarısından ...
 
Araç sahipleri dikkat: Çifte indirim geliyor!
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma ...
Motorine dev zam pompaya yansıdı!
Akaryakıt piyasasında yaşanan dengesizlik fiyatlara yansıdı. Benzinin ...
Araç sahiplerine son uyarı: Ciddi yaptırımlar geliyor!
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva