HABERLER>EKONOMİ
22 Ekim 2013 Salı - 13:55

Otomotiv sektörünün kalbi İzmir’de atıyor

Otomotiv dünyasının devlerini İzmir’de buluşturan İzmir Autoshow –Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı açıldı. 27 Ekim tarihine kadar açık kalacak fuarda gelecek yılın son model otomobillerinin yanı sıra 1945 modelden başlayan klasik arabalar da büyük ilgi görüyor.

Otomotiv sektörünün kalbi İzmir’de atıyor

İZMİR - İZFAŞ tarafından Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Ege Otomotiv Derneği’nin (EGOD) destekleriyle düzenlenen 8. İzmir Autoshow –Otomobil,  Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı.

Otomotiv sektörünün kalbi İzmir’de




Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, otomotiv ve yedek parça üretiminde İzmir’in Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çekerek, bunda kentin coğrafyasının, ikliminin, liman kenti olmasının ve yetişmiş insan kaynağının etkili olduğunu söyledi.



12 bin ziyaretçiyle başlayan İzmir Autoshow’un geçtiğimiz yıl 52 bin ziyaretçiye ulaştığını ve fuarın her geçen ivme kazandığını belirten Aydoğan,  “Otomotiv sektöründe baş döndürücü gelişmeler yaşanırken, sektöre insanların ilgisi de her geçen gün artıyor. Bu fuardan herkesin keyif alacağını düşünüyorum. Her yıl farklı etkinliklerle fuarı renklendiren Otomotiv Distribütörleri Derneği ve Ege Otomotiv Derneği’ne desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Ege Otomotiv Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, fuarda çok sayıda markanın ürünlerini sergilediğini belirterek, 9. İzmir Auotoshow’u Gaziemir’de kurulan İzmir Fuar Alanı’nda yapacaklarını belirtti. İzmir’e 110 bin metrekare kapalı alanı olan yeni bir fuar alanı kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na cesaretinden ötürü  teşekkür eden İduğ, geçtiğimiz yıl 52 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yılı bu yıl daha da fazla katılım beklediklerini belirtti. Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce de sektörün gelişimine ilişkin bilgiler vererek, İzmir Auotoshow’un sektör için önemine değindi.
 
ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ GEZECEK
Fuar hafta içi saat 11.00 ile 20.00, hafta sonu ise 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar giriş ücreti 5 TL. olarak belirlenirken, bu yıl öğrencilerden ücret alınmayacak.


 
SON MODEL ARABALAR GÖZ KAMAŞTIRDI
81 katılımcının yer aldığı fuarda; Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes, Peugeot, Seat, Skoda, Toyoto, Volkswagen otomotiv markalarının yanı sıra Isuzu, Iveco, Otokar, Maz gibi sektörün önde gelen hafif ve ağır ticari araç markaları yer alıyor. Otomotiv yan sanayi firmaları ürünlerinin sergilendiği fuarda ayrıca klasik arabalar da büyük ilgi görüyor.
 
İKİNCİ EL ARAÇLARINIZIN FİYATINI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Autoshow’da 2’nci el araçların piyasa değerini öğrenmek isteyen ziyaretçiler unutulmadı. Fuarı ziyaret edenlerin 2’nci el araçlarının tahmini piyasa değerini ücretsiz olarak öğrenme olanağına kavuştuğu etkinlik, 4 No’lu Hol’de yer alıyor.
 
KLASİK VE SPOR OTOMOBİLLER SERGİSİ
İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (ISKOD) ve EGOD işbirliğinde gerçekleştirilen Klasik ve Spor Otomobiller Sergisi’nde geçmişin en revaçta olan klasik ve spor otomobilleri sergileniyor. 4 No’lu Hol’de yer alan sergide 1945 modelden başlayan yaklaşık 40 klasik ve spor otomobil ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
 
KIZILAY’A KAN BAĞIŞI
Fuarda ayrıca kan bağışı yapmak isteyenler için de Kızılay Kan Merkezi stant oluşturdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova Termal’e sektör de talip!
Kamuoyunda Bütünşehir Yasası olarak bilinen yasa gereği 2014 yılındaki ...
Bakkalar Odası'ndan kalp dostu protokol
Başkan Emin Bağcı, Atakalp Özel Kalp Hastanesi ile Odamız Üyeleri, Eş ...
45 milyon dolarlık uçağa ilk sipariş Türkiye'den
Askeri uçaklardan edindiği tecrübeyi özel jetlere yansıtan Dassault şirketi, ...
 
Türkiye'den 3.5 milyar dolarlık ‘füze’ telafisi
Türkiye ABD’li Sikorsky ile anlaşma imzalayacak.
Autoshow İzmir’de 8.kez kapılarını açıyor…
Bu yıl 8.'si düzenlenecek İzmir Autoshow- 8. Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari ...
EXPO’da bütçe tartışmasına iş dünyasından ‘Tokyo’lu yanıt!
İzmir’in 2. kez talip olduğu EXPO yarışında 27 Kasım’daki kritik oylama ...
 
Altında bayram bereketi!
ABD'de borç krizinin çözülmesinin ardından altın uluslararası piyasalarda ...
İzmir Autoshow için hazırlıklar tamam
Yarın kapılarını açacak olan İZMİR AUTOSHOW- 8’inci Otomobil, Hafif ve ...
EBSO’lu elektronikçiler Tayvan’dan umutlu döndü
Ege Bölgesi Sanayi Odası, ekonomik işbirliğinin artırılması ve üyelerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva