HABERLER>EKONOMİ
22 Ekim 2013 Salı - 11:38

Balçova Termal’e sektör de talip!

Kamuoyunda Bütünşehir Yasası olarak bilinen yasa gereği 2014 yılındaki yerel seçimlerin ardından kapatılacak İzmir İl Özel İdaresi'nin yaklaşık 3.5 milyar liralık gayrimenkullerinin paylaşılması konusu hakkında bir açıklama da turizm sektöründen geldi.

Balçova Termal’e sektör de talip!

İZMİR - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK)Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, aralarında Balçova Termal Otel, Kaya Termal Otel, Bozdağ Kayak Tesisleri, Sümerbank arazisinin bir bölümü, Selçuk Havaalanı gibi mülklerin de yer aldığı İl Özel İdare'nin gayrimenkul ve mal paylaşımının dikkatli yapılmasını, tesislerin siyaset ve bürokrasiye kurban edilmemesini istedi.
 
Özellikle termal ve sağlık turizminde sadece İzmir değil Türkiye’nin önemli markalarından olan Balçova Termal Tesislerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'na ya da Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi olasılığının çeşitli kesimlerce dile getirildiğini belirten İşler şu ifadelerde bulundu: “Ülkemizde turizm çeşitliliği olarak 30 yıldır gelişmeye çalışan sağlık turizminin ilk tohumlarını sektör olarak biz Balçova Termal'de attık. 176 dönüme sahip Balçova Termal, bu anlamda Türkiye’deki ilk sağlık turizmi tatil köyüdür. Büyük bir deneyim, birikim ve mücadele sonucunda önce Sayın Mehmet Ali Çalkaya, ardından Sayın Turabi Çelebi'nin büyük emek ve birikimleri ile ileriye taşıdığı ve bir başarı hikayesi olan Balçova Termal Tesislerinin aynı konseptteki sürdürebilirliğini sağlamalıyız. Her sene ortalama yüzde 90-95 dolulukla hizmet veren, termal ve sağlık turizminde önemli bir marka haline gelmiş olan Balçova Termal tesisimiz, özellikle Nordik ülkelerindeki turisti şehrimize kazandırmıştır. Bu yönüyle ülkemize tanıtım, vergi, istihdam ve katma değer sağlayan tesisin akıbeti onu yaratan ve bu noktaya getiren sektöre teslim edilmelidir. Bugün Balçova Termal gibi bir sağlık turizmi markası yaratan sektör, adeta bu ürünü yoktan var etmiştir. Daha da önemlisi İzmir’in hatta Türkiye’nin turizm çeşitliliğini artırarak, ülkemizin satılabilir turizm çeşitliliği ürünü hususunda bir marka yaratmıştır. Biz diyoruz ki tesisin kime verileceği bizi çok ilgilendirmiyor. Ancak yeter ki siyasete, bürokrasiye ve erklerin kısır çatışmalarına kurban gitmesin. Türkiye’nin Sağlık turizmindeki lider ve öncüsü olan Balçova Termal Oteli’ni geldiği noktadan geri düşürmeyelim. Bunun vebali büyük olur.”
 
“CLUB MED’E BENZEMESİN!”
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Etik Başkanı Mehmet İşler, Türkiye'nin sağlık ve termal turizmindeki en önemli markalarından biri olan Balçova Termal Tesisleri'nin de yıllardır atıl durumda kalan Foça'daki tatil köyü Club Med gibi olmamasını istedi. Turizm sektörünün elinden alınan Club Med’in kaderine terk edildiğini belirten İşler, "Türk turizm tarihinde önemli bir mihenk taşı olan Club Med, yaklaşık 6 yıl önce özel sektörün elinden alınmış ve şu an bu tesis kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Bu ayıp zaten İzmir’e yeter. İzmir turizminin ikinci bir Club Med vakası yaşamaya tahammüllü bulunmaktadır. Turizmin bağrından koparılan bu tesis bir beton yığını ve doğanın kontrolsüz istilasına terk edilmiştir. Club Med vergi, istihdam, döviz deposu iken bugün bu tesis üzücü bir şekilde atıl hale gelmiştir. Korkumuz o ki; aynı şekilde bugün tartıştığımız Balçova Termal’in de kaderi siyasi kısır döngü ve çekişmeler içerisinde kalarak bir Club Med vakasına dönüşmemesidir” dedi.
 
İşler şunları söyledi; “Balçova Termal, bugünkü parlak başarısının gerisinde kalmamalıdır.  Hatta daha parlak bir geleceğe doğru yelken açmalıdır.4 yıldızlı Balçova Termal, konseptini koruyarak 5 yıldızlı tesis kalitesine çıkarılmalı, hizmet çıtası yükseltilmelidir. Bu tesisi kısır çekişmelere kurban etmemeliyiz. Bu tesisi emin ellere, yani onu yaratan turizm sektörüne tekrar teslim etmeliyiz. Bunu yaparken en önemli kırmızıçizgimiz tesisin mevcut sağlık konseptinin korunması olmalıdır. Tesis kime devredilirse devredilsin kesinlikle yeşil alanları korunmalıdır, betonlaşmanın önüne geçilmelidir. Şu anda Balçova Termal’de bir oda başına 762 metrekare yeşil alan düşmektedir. Bu alanın 400 metrekarenin altına düşmemesi bir kırmızıçizgi ihlali sayılmalıdır. Bu nitelik kesin korunmalıdır. Balçova Termal, turizm yapıyoruz kisvesi altında ikinci konut ve rezidansları diken rant düşkünlerine verilmemelidir. Bu başarı ve çeşitlilik rant sahiplerine kurban edilmemelidir. Balçova Termal ve diğer tesisler, kime verilecekse verilsin, şartnameye yeşil alanın korunması, betonlaşmanın önüne geçilmesi gibi kırmızıçizgileri olan bir sınırlama getirilmelidir. Bu markayı yaratmak kolay olmamıştır. Hele hele uluslar arası arenada bu markayı sürdürülebilir hale getirmek çok daha zordur. Balçova Termal Oteli,  turizm sektörüne ait olmayan yaban ellere değil,  bizzat sektörün yaratıp ülkemize sunduğu turizm sektörünün paydaşlarına ve profesyonellerine bırakılmalıdır" ifadelerinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TAYFUN ÖZEN 23 Ekim 2013 Çarşamba 08:11

SAĞLIK TURİZMİNE KAZANDIRILMASI GEREKİR. O SEBEPLE SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVRİ UYGUN OLUR.

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 22 Ekim 2013 Salı 13:42

YANDAŞ BİRİ ALIR, AVM YAPAR REZİDANS YAPAR, OLMAZ SA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ALIR, TOKİ YAPAR

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakkalar Odası'ndan kalp dostu protokol
Başkan Emin Bağcı, Atakalp Özel Kalp Hastanesi ile Odamız Üyeleri, Eş ...
45 milyon dolarlık uçağa ilk sipariş Türkiye'den
Askeri uçaklardan edindiği tecrübeyi özel jetlere yansıtan Dassault şirketi, ...
Türkiye'den 3.5 milyar dolarlık ‘füze’ telafisi
Türkiye ABD’li Sikorsky ile anlaşma imzalayacak.
 
Autoshow İzmir’de 8.kez kapılarını açıyor…
Bu yıl 8.'si düzenlenecek İzmir Autoshow- 8. Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari ...
EXPO’da bütçe tartışmasına iş dünyasından ‘Tokyo’lu yanıt!
İzmir’in 2. kez talip olduğu EXPO yarışında 27 Kasım’daki kritik oylama ...
Altında bayram bereketi!
ABD'de borç krizinin çözülmesinin ardından altın uluslararası piyasalarda ...
 
İzmir Autoshow için hazırlıklar tamam
Yarın kapılarını açacak olan İZMİR AUTOSHOW- 8’inci Otomobil, Hafif ve ...
EBSO’lu elektronikçiler Tayvan’dan umutlu döndü
Ege Bölgesi Sanayi Odası, ekonomik işbirliğinin artırılması ve üyelerinin ...
‘Son 50 yılın en iyi mesleği aşçılık’
Füzyon mutfak ve moleküler gastronomi alanında yaptığı çalışmalarla dikkat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva