HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2019 Perşembe - 14:37

Osmanağaoğlu’ndan bakanlığa çağrı: Çiftçilerin borçları ertelensin!

Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi. Osmanağaoğlu, “Arazilerini ipotek ederek kredi çeken ve ekonomik dalgalanmalardan dolayı borçlarını ödemekte zorluk çeken çiftçilerimizin borçlarının kamu bankalarımızın öncülüğünde yapılandırılması çiftçilerimiz için bir umut olacaktır” dedi. Osmanağaoğlu ayrıca tarım sigortalarının bitiş ayının Kasım olmasını istedi.

Osmanağaoğlu’ndan bakanlığa çağrı: Çiftçilerin borçları ertelensin!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Milletvekili Osmanağaoğlu konuşmasına, Ağustos ayında başta İzmir olmak üzere birçok yerde çıkan orman yangınlarını üstlenen PKK terör örgütünü kınayarak başladı. Osmanağaoğlu, on binlerce ağacın küle dönmesine, on binlerce canlının yanarak ölmesine sebep olan yangınların söndürülmesinde canı pahasına mücadele eden orman teşkilatına teşekkür etti. Milletvekili Osmanağaoğlu bakanlık tarafından başlatılan ve büyük destek gören “Geleceğe Nefes Ol" kampanyasıyla 11 milyon fidanın toprak anayla buluşmasına vesile olan projeye destek olduklarını vurguladı.

Tarımda yaşanan sorunları ve çiftçilerin taleplerini de dile getiren Osmanağaoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve İzmir'imizin de bir hemşehrisi olmakla iftihar eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, kılıç ve saban, bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima yenilmiştir. Bu sebeple çiftçimizin sorunlarının çözülmesi önceliğimiz olmalıdır. Son yıllarda ülkemizi de hedef alan siyasi, askerî ve sosyal baskının arttığı, ekonominin bir silah olarak kullanıldığı saldırıların çoğaldığı bilinen bir gerçektir ancak alınan bazı önlemlere rağmen çiftçilerimizin yüksek tarım girdi fiyatlarının altında ezildiği de bir gerçektir. Çiftçilerimizin ürünlerini hak ettiği değerden satamamaları, üretici ile tüketici arasında fiyat uçurumunu, çiftçimizin mağduriyetini deha da artırmaktadır. Bu sebeple tarım kooperatiflerinin çiftçimize daha ucuz girdiler sunması gerekmektedir. Tarım kredi kooperatiflerine olan borçlanmanın ertelenmesi, uygulanan faiz oranlarının silinmesi yerinde ve doğru bir adım olacaktır. Arazilerini ipotek ederek kredi çeken ve ekonomik dalgalanmalardan dolayı borçlarını ödemekte zorluk çeken çiftçilerimizin borçlarının kamu bankalarımızın öncülüğünde yapılandırılması çiftçilerimiz için bir umut olacaktır” diye konuştu.

Bakanlık tarafından alınan önlemlere de değinen Osmanağaoğlu, “Tüketicinin alım gücüne istinaden önlemler elbette olmuştur, olmaya da devam edecektir ama tüketiciye daha ucuz ve daha kaliteli ürünlerin ulaştırılması, üreticinin sorunlarının ortadan kaldırılmasından geçmektedir. Bugün hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız yem fiyatlarından ve hayvanlarını hak ettikleri değerden satamamaktan yakınmaktadırlar. Tarım arazisi vasfı taşıyan arazilerinin etkin bir şekilde kullanılmadığına işaret ediyoruz.Teknolojinin gelişmesi, nüfusun artması, maliyet kalemlerinin çoğalması ve maliyetin artması yeni tarımsal faaliyetlerin gündeme gelmesini de zaruri kılmaktadır. Bunların başında sanayi tarımı ve organize tarım çiftliklerinin kurulması gelmektedir. Kentsel tarım maliyet kalemlerini azaltacak, üretici ve arasındaki fiyat uçurumunu ortadan kaldıracak, arz ve talep arasında dengenin sağlanmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Osmanağaoğlu ayrıca Ekim ayı itibariyle sona eren tarım sigortalarının süresinin uzatılmasını istedi. Osmanağaoğlu, “İklim değişikliği ülkemizi de etkilemektedir. Mevsimleri âdeta karakter değiştirmiştir. Bu sebeple, tarım sigortalarında uygulanan süre kriterinin düzenlenmesi gerekmektedir.Örneğin ekim ayında hasadı yapılması gereken ürünün hasadı iklim değişiklikleri sebebiyle kasım ayına sarkabiliyor. Ekim ayında sona eren bu sigorta poliçesinin bir anlamı da kalmıyor. Bunun yeniden düzenlenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
Bu rakamı okuyamayan polis olamıyor!
 
Yıldırım'dan stat teftişi: Beşiktaş maçında görüşmek üzere!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Büyükşehir'in satış kararlarına tepki!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkan Vekili olarak ...
İYİ Parti’de Kırkpınar’a ilk rakip çıktı: Adaylığını açıkladı, iddialı konuştu!
İzmir İl Başkanı Kırkpınar’ın göreve devam etmek için aday olacağını açıklaması ...
Metropolis'in çığlığı meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Metropolis ...
 
CHP'li Sındır'dan sağlık sistemi eleştirisi
Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü ...
CHP'li Kılıç: Kurul kararı İnsan Hakları Başkanı için çiğnendi
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay’ın ...
'Milletvekillerini toplayın' talimatı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'ye giderken uçaktan Numan Kurtulmuş'u ...
 
Kritik zirve sonrası iki liderden açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da bir araya ...
CHP İzmir'den iki flaş karar: O mahallede seçimler geçerli sayıldı!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Bornova'nın kritik mahallelerinden olan Kazım ...
'DEAŞ'ın önemli bir ismini yakaladık'
İçişleri Bakanı Soylu, Suriye'de düzenlenen operasyonda DAEŞ'in önemli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva