HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2023 Cuma - 15:57

Osmanağaoğlu: Enkazın altında kalan fitnecilerin hayalleri olmuştur

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Bu günler; acıklı, ibretli ve meşakkatli günlerdir. Fakat aynı zamanda Türk’ün cevher-i aslî’sini de ortaya koyan günlerdir. Ne üzücüdür ki; son dönemde milletin asaleti de, millet düşmanlarının asalaklığı da ayan beyan ortaya dökülmüştür. Zelzeleye rağmen yıkılmayan, Türkiye’nin ümitleri; enkazın altında kalan ise fitnecilerin hayalleri olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Osmanağaoğlu: Enkazın altında kalan fitnecilerin hayalleri olmuştur

TBMM Genel kurulunda görüşülen 441 Sıra Sayılı Kanun Teklifi kabul edildi. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte en düşük emekli maaşı 7500 TL olurken, bayram ikramiyesi tutarı da 2000 liraya yükseldi. Gazi maaşları arasındaki farkı da gideren düzenlemeyle birlikte geçici işçilere de kadronun önü açıldı.

Görüşmeler esnasında MHP Grubu adına söz alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu; “Düzenleme ile birlikte emeklilerimizin refah seviyesinin yükseleceğine şüphe yoktur. Hali hazırda 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri 2.000 TL’ye yükseltilmektedir. Söz konusu zamlı ikramiye tutarının; hep birlikte kavuşmayı dilediğimiz Ramazan Bayramında emeklilerimize verilecek olması, EYT düzenlemesinden faydalanarak emekliliklerine kavuşan vatandaşlarımızın da bu haktan mahrum bırakılmayacak olması sevindiricidir. Bunun yanında, en düşük emekli, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığının 5.500 TL’den 7500 TL’ye çıkarılması da memnuniyet vericidir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin daha önce gündeme getirdiği bir beklentinin daha bu kanun teklifiyle giderildiğini görmek hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Düzenlemeyle birlikte Kahraman Gazilerimizin maaşları arasındaki farklılık giderilmekte, tüm gazilerimize, en az asgari ücretin net tutarı oranında aylık bağlanması sağlanmaktadır.  Hiç şüphe yok ki gazilerimizin fedakarlıklarını tartacak bir ölçü birimi yoktur. İnşallah önümüzdeki süreçte; Gazilerimizin çocuklarına yönelik istihdam konusu ve ÖTV’siz araç hakkı gibi konularla ilgili de adımlar atılacaktır.” dedi.

SERGİLENEN MUKAVEMET MİLLİDİR
“Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler esnasında, Güvenlik Korucularımızın ve Emekli Korucularımızın haklarını iyileştiren önergemizin kabul edilmesi korucularımız ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Düzenlemeyle birlikte hak sahipleriyle emekli korucularımızın maaşları 7500 TL’ye yükseltilmektedir. Unutulmasın ki korucularımızın her birisi; terörle mücadelenin bel kemiği, bölücülere karşı direnişin uç beyidir. Onların varlığı, bölge halkının vatan aşkının en net nişanesidir.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu “Biliyoruz ki; kahramanlarımıza sahip çıkmak; şehit kanlarıyla sulanan topraklara arka çıkmaktır. Bugün burada yapılan da işte budur! Yeri geldi gözyaşlarımızı içimize akıttık, yeri geldi kelimelerle ifade edilemeyecek duygulara gark olduk, yeri geldi sessizliğin çığlığının kulaklarımızı çınlattığı zamanların esiri olduk. Ama biliyoruz ki; yaraların sarılması için sergilenen mukavemet millidir. Milli Mukavemetin kaynağı ise sarsılmaz birlik ruhumuzdur. Biliyoruz ki yaralarımızı saracak olan kararlılığın membaı bu birlik ruhunun yanında yıldızlaşan dirlik ruhumuzdur. Çarpık kulislerde siyasi ikbal arayanlarla işimiz olmadı olmayacaktır. Çıkar lobilerinden siyasi medet umanlarla işimiz olmadı olmayacaktır. Hasbi siyasetimize, insanlığa hizmet esaslı ülkülerimize çamur sıçratmadık sıçratılmayacaktır. Varlığımızı bulduğumuz Türk milletinin varlığına ve vakarına sadakatimiz dün olduğu gibi bundan sonra da baki olacaktır. Aklı kepenk indirmiş, zekası iflas etmiş, faziletini kaybetmiş, ferasetini tatile yollamışlar oyun kura dursun, biz bize elini uzatanı kucaklamaya devam edecek, bize adım atana koşmayı sürdüreceğiz.” dedi.

 
İnce'den açıklama: İttifak talebinde bulunmadı
 
Kılıçdaroğlu'ndan Abdullah Gül'e ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Mart 2023 Cuma 16:35

Dedi ve makam aracına binip sıcak sarayının yolunu tuttu

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den açıklama: İttifak talebinde bulunmadı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel başkanı ve Millet ...
CHP'de aday adayları için yeni yöntem... Kapalı zarf hamlesi!
CHP’de aday seçim sürecinde ön seçimlerin yerine farklı bir yöntem uygulanacak. ...
CHP'de aday adayları vitrinde!
Milletvekilliği aday adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Cumhuriyet ...
 
'İYİ Parti il binasına saldırı provokasyondur'
Bakan Soylu, İyi Parti İstanbul il binasına kurşun isabet etmesiyle ilgili, ...
Gelecek'ten İzmir'de 18 aday adayı... Eski Bakan listede!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, Gelecek Partisi’nin ...
Akşener'den İl Binası önünde açıklama
Zeytinburnu'nda bulunan il başkanlığına gelen İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
AK Parti'den saldırıya dair açıklama
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasına yönelik tepkiler ...
CHP'li Sındır'dan 'kadro' eleştirisi: Belediye işçileri neden yok?
Meclis'teki kadro düzenlemesi ile ilgili açıklamada bulunan CHP İzmir ...
Saldırı sonrası Akşener'den ilk tepki
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı sonrası Genel Başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva