HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2022 Salı - 09:14

Orgenerallikten Alzheimer'ın pençesine... Çevik Bir'in cezaevi günleri

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel 28 Şubat Davası’ndan tutuklu bulunan emekli komutanlar Orgeneral Çevik Bir ve Orgeneral Çetin Doğan’ı cezaevinde ziyaret etti. Sertel, Çevir Bir’in durumunun kötü olduğunu ifade ederken “Kendisi Alzheimer ilaçları kullanıyor. İlk defa görüşmemize rağmen beni  yakın arkadaşı zannetti. Kendisini kapatmış ve televizyon bile izlemiyor. Bir dakika durmaması lazım” dedi.

Orgenerallikten Alzheimer ın pençesine... Çevik Bir in cezaevi günleri

Ceren KORKMAZ/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel 28 Şubat Davası nedeniyle İzmir’in Buca ilçesi Kırıklar’da tutuklu bulunan İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ı ziyaret etti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin darbeye teşebbüs suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onamasıyla birlikte Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi cezaları kesinleştirmişti. CHP’li Sertel ziyarete ilişkin izlenimlerini anlatırken Çevik Bir’in durumunun çok kötü olduğunu söyledi.

Milletvekili Sertel, “Gittiğimde kendimi tanıttım. İlk defa karşılaşmamıza rağmen bana ‘ben seni tanıyorum, çok eski bir dostumsun’ dedi. Fakat biz hiç görüşmüş insanlar değiliz. Hücrede kaldığı için infaz koruma memurları onlarla ilgileniyor. Yemek ve ilaçlarını takip ediyorlar. Ağır alzaimer ilaçları kullanıyor. Durumu gerçekten çok kötü. Orada bir dakika bile kalmaması lazım” dedi.

Sertel, “Çevik Bir paşa ilk geldiği zaman sıkı Fenerbahçe taraftarı olduğu için maçları yakın takip ediyormuş. Şimdi televizyonu bile açmıyormuş. Gazete ve herhangi bir dergiyi açıp okumuyor. Kendisine televizyonu sorduğumda ‘çok karışık şeyler anlatıyorlar, kapattım’ dedi. Şu anda nerede kaldığını bile bilmiyor. Yattığı yerin, bulunduğu odanın ne olduğunu bile anlamlandıramayacak kadar durumu ağır hale gelmiş. Bana infaz koruma memurlarını kast ederek ‘bunlar benimle ilgileniyorlar, kendime adam ayarladım’ dedi. Ayrıca sadece onlara güvendiğini söyledi. Aslında cezaevinin orada görevlendirdiği memurları kendisinin özel olarak hizmetçileri ya da yardım görevlileri sanıyor. Her hafta eşi ziyarete geliyormuş. Kirlenen elbiselerini ve değişmesi gereken kıyafetleri vermek istemiyor. Ben sorduğumda ‘ben onları giyiyorum, lazım’ diyor. Cezaevi görevlileri elbiselerin temizlenip, ütüleneceğini söylemesine rağmen kıyafetlerini vermek istemiyor.  Ağır ilaçlar kullanan bu kişilerin bu yaşta cezaevinde kalmaları çok yanlıştır” diye konuştu.

Milletvekili Sertel, Çetin Doğan’ı da ziyaret ettiğini ifade ederken onun sağlığının ve bilincinin yerinde olduğunu fakat yaşının ileri yaş olmasına rağmen koşullar nedeniyle sıkıntı çektiğini dile getirdi. Doğan’ın kitap okuyabildiğini, günlük yaşamını sürdürebildiğini anlatan Sertel, Adalet Bakanlığı’nın komutanların durumunu doğrudan cezaevi yönetimine sorarak öğrenebileceğini de vurguladı. 

 
Küresel piyasalarda 'yumuşak iniş' umudu
 
TİM Yönetim Kurulu’nda Ege'yi Birol Celep temsil edecek
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Haziran 2022 Salı 15:06

fikret aslan kendine gel adam gibi yorum yap akp ile ilişkilendirmen beyinsizce bir yaklasım

Yorumu oyla      7      5  
Fikret ASLAN 21 Haziran 2022 Salı 14:32

AKP'nin ülkemizin başına bela olmasının sebeplerinden biride Çevik BİR gibi demokrasi düşmanlarıdır. Eğer bu ülke AKP'nin elinde oyuncak olmuşsa, yolsuzluklar almış başını gidiyorsa, mafyalar ülkeyi talan etmişse bunların en büyük sebeplerinden biri Çevik BİR gibi demokrasi düşmanı faşistler yüzündendir. Oturdukları memuriyet koltuğunu faşistçe kullandıkları için Ülkemiz Dinci tarikatların eline geçti. Kimbilir belki bilerek yaptılar.

Yorumu oyla      5      13  
altan koralttan 21 Haziran 2022 Salı 12:55

İyi eşi zannetmemiş...

Yorumu oyla      8      5  
tuna 21 Haziran 2022 Salı 12:32

binlerce öğrencinin okullarına engel koyarak hayatlarını kararttılar, peki bu adamlar cezaevinden cıksınlar evlerinde yasasınlar da hayatlarını kararttıkları ve okuyamadıgı için ömürboyu sıkıntıda olan insanlar ne yapsınlar

Yorumu oyla      19      4  
Vatandaş 21 Haziran 2022 Salı 10:16

Sayın emekli askerler uzun süre askerî kadroları işgal eden FTÖ kadrolarının yerleşmesini neden engel olmadılar,halkın oylarını alarak iş başına gelmiş iktidara karşı bir mücadele verdiler keşke bu mücadeleyi bu ülkenin her yerini el geçiren ve bölücü örgütle işbirliği yapan ordu içinde bulunan hainler Kandile atılması gereken bombaları boşa atan hain pilotları neden görmemişler acaba?Bu ülkede kime güvenip saygı duyacağımız belli değil...

Yorumu oyla      23      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu, İzmir'de doludan zarar gören mahalleyi ziyaret etti
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
Kalın'dan Finlandiya ve İsveç açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ...
Erdoğan, BM Genel Sekreteri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ...
 
'Çiftçi' tartışmasına CHP'li Öztrak da dahil oldu... 'Böyle bir zillet görülmedi!'
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı hakkında yaptığı basın ...
Sertel’den AK Parti'ye ‘çiftçi’ çıkışı: Sizi övse kürsüden mi indirecektik!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde ...
Memleket Partisi İzmir istifalarla sarsıldı!
Geçmiş dönem CHP İzmir vekili olan Memleket Partisi Genel Sekreteri Hakkı ...
 
DBP'li Aydeniz'in fezlekesi komisyonda!
Polise yumruk atılmasıyla ilgili olarak DBP’li Saliha Aydeniz’in yasama ...
Sürekli 'yol haritasını' çizdi... Milletvekili adayı olacak mı?
Türkiye'de 2023 yerel seçimlerine kısa bir süre kala milletvekilliği adaylığı ...
CHP’li Beko subayların özlük haklarını sordu
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, astsubay ve yedek subayların özlük haklarının ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva